+ Reageer
Pagina 5 van 8 EersteEerste ... 3 4 5 6 7 ... LaatsteLaatste
61 tot 75 van 117
 1. #61
  MVC Lid

  Reacties
  20.918
  13-05-2005

  Hierbij werden duizenden vermoord en honderden vrouw verkracht door het Marokkaanse leger.


  wow, kende deze geschiedenis niet

 2. #62
  Geloof in de Tawhied

  Reacties
  1.020
  28-04-2005

  Citaat Geplaatst door drenkeling1 Bekijk reactie
  Lever je paspoort in en vraag een Algerijnse aan.
  Alsof de Algerijnse beter is grapjas. Rif is een doorn in het oog voor het regime, laat dat duidelijk zijn! Regime dient haar verantwoordelijkheid te nemen en te geven wat het volk nodig heeft. Zou je ook niet voor jezelf wensen hypocriet!

  Houd je vast aan eerlijkheid, eerlijkheid leidt naar goedheid en goedheid leidt naar het paradijs..!


 3. #63
  Verbannen

  Reacties
  4.594
  12-03-2007

  Citaat Geplaatst door Womanizer1977 Bekijk reactie
  In het noorden van Marokko was er in 1984 een felle opstand tegen de Marokkaanse regering, Tiran II (Hassan) kwam toen met de volgende uitspraak 'Mensen van het noorden, jullie hebben mij als prins leren kennen en zullen mij nou leren kennen als koning'. Met het leren kennen als prins refereerde hij naar de opstand die bloedig werd neergeslagen in 1958 in de Rif (voornamelijk Aith Wayagher gebied e.o.). Hierbij werden duizenden vermoord en honderden vrouw verkracht door het Marokkaanse leger.

  Vandaag de dag is er een zgn. waarheidscommisie opgericht die de feiten van 1958 en 1984 naar boven moet halen, de feiten worden wel genoemd maar de schuldigen worden niet aangeklaagd en zitten nog steeds op dezelfde posities.


  Een getuige heeft met de commissie van verzoening en gerechtigheid gesproken.
  Niemand werd toegelaten, zelfs de leden van de lokale afdeling van de commissie mochten er niet bij zijn..

  Er bevinden zigh meer dan 60 a 70 mensen in deze graf, sommige ervan werden levend begraven. De getuige zelf werd ook zwaar gewond geraakt en getroffen door 5 kogels. Sommige zwaard gewonden hoorde hij schreewen terwijl ze het graf in werden geduwd door soldaten. Dat deden ze met hun voeten.

  Hasna: Dit is de beschaving waarover je het hebt?

  En ohja voor degene die telekens zeggen wij zijn allemaal hetzelfde en allemaal Marokkanen, nou dat is dus niet zo, in de verste verte zelfs niet.

  http://www.nadorcity.com/arifi/modul...php?storyid=59
  fake news , bron ?

 4. #64
  Verbannen

  Reacties
  1.895
  18-01-2017

  Citaat Geplaatst door le7bib Bekijk reactie
  fake news , bron ?
  Nope,en dat weet je heel goed.

  Hier heb je een arabische versie.

  http://www.hespress.com/?browser=view&EgyxpID=6301

  En hier een stuk uit de Volkskrant.

  Weer botten gevonden uit de Jaren van Lood


  Greta Riemersma 26 mei 2008, 08:12

  Weer botten gevonden uit de Jaren van Lood

  Marokko is weer een stapje verder in het verwerken van de zogenaamde Jaren van Lood onder de vorige koning Hassan II....

  In Fez stuitten tuinlieden in maart op botten tijdens werkzaamheden aan het park Jnane Sbil, in het hart van de oude stad. In Nador troffen werknemers van een brandweerkazerne eind april de resten van lichamen in de grond aan. In El-Jadida waren bouwvakkers deze maand bezig een terras aan te leggen in een toeristencomplex, toen ze struikelden over een schedel en botten. In december 2005 stelde een verzoeningscommissie in Marokko het lot vast van 742 mensen die tijdens het regime van Hassan II vermist zijn geraakt. Het is onbekend hoeveel lichamen nu in Fez zijn gevonden, maar in Nador zijn het er zestien en in El-Jadida acht. Hun identiteit is nog niet vastgesteld. ‘Maar als je spreekt over massagraven, dan heb je het over slachtoffers’, zegt Sebbar. ‘Dat lijkt me duidelijk. Het is een misdaad tegen de menselijkheid.’ In Fez heeft de procureur-generaal die het massagraf onderzoekt, ontkend dat het iets te maken heeft met de opstanden die in 1990 in die stad uitbraken. Daarbij vielen volgens officiële cijfers 112 doden, maar geen van hen zou nu in het park van Fez zijn aangetroffen. De slachtoffers uit Nador waren volgens Sebbar vermoedelijk in 1984 betrokken bij manifestaties in het Rif-gebergte tegen het regime. In El-Jadida zijn door de jaren heen volop politieke tegenstanders verdwenen, aldus Sebbar. Hij vindt het goed dat de Marokkaanse staat de vondsten openbaar heeft gemaakt: ‘Vroeger zou dit geheim zijn gehouden.’ Niettemin houdt hij de vinger aan de pols. In het onderzoek naar de lichamen in Nador en El-Jadida gaat zijn Forum Vérité et Justice samenwerken met de betrokken procureurs-generaal. Bovendien organiseert het forum eind mei een ‘karavaan’ richting Nador om aandacht te vragen voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Op grond van getuigenverklaringen denkt Sebbar dat in Marokko nog een aantal massagraven zijn: in Bouskoura en Mediouna, vlakbij Casablanca; op de geheime plaats PF3 in Rabat; en in Laâyoune, een stad in de Sahara. Hij weet dat deze kwestie gevoelig ligt bij de Marokkaanse autoriteiten die vasthouden aan de officiële getallen van de verzoeningscommissie. Die zei destijds dat er nog 66 vermisten zijn van wie het lot moet worden vastgesteld. Maar volgens Sebbar hebben de doden van Fez, Nador en El-Jadida al niets met die 66 te maken.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/...-lood~a914955/

 5. #65
  Liberar el guanché

  Reacties
  2.685
  24-06-2013

  hoe kan een "moslim" leider.
  massagraven hebben.
  en deze mensen die zijn gevonden enige autopsie ? compensatie na de familie toe ?

  nu nog alle andere massagraven in de sahara.


  marokko is toe aan op zn minst basisbehoeftes
  maar de manier waar dat nu mee gaat in hoceima wtf als de dude zoveel aanhang heeft.
  ga de politiek dan in peuter subsidies los en inplaats van zelf te houden geef het aan mensen.
  als dat ook niet werk ga dan rellen.
  dit is geen oplossing en wij moeten onze vuile was niet buiten hangen.

  stelletjes mongooltjes met hun riff staat wij moeten het hele amazigh volk verenigen in noord afrika en niet nog meer verdeling

  You're living, you occupy space, and you have mass. You know what that means ? You Matter

  "Little knowledge of science makes man an atheist, but in-depth study of science makes him a believer in God"


 6. #66
  Verbannen

  Reacties
  1.895
  18-01-2017

  Citaat Geplaatst door le7bib Bekijk reactie
  fake news
  Ze moeten jou het land uitzetten terug naar Marokko. Smerige troll. Het staat zwart op wit. Honderden bronnen en jij blijft alles ontkennen en roepen fake news. Gisteren ook al met identificatiebewijzen.

  Doe je dit nou express oma le7biba? Of is dit jouw manier van je gezichtsverlies bedekken voor het feit je elke keer hier op het forum de deksel op je neus krijgt.

 7. #67
  Verbannen

  Reacties
  1.895
  18-01-2017

  Ja. Dit is ook fake news he? Ze moeten jou eens een ban van een half jaar geven, Kijken of je dan nog zo zielig gaat trollen.

  Jij bent een belediging voor de slachtoffers en de nabestaande van deze pijnlijke geschiedenis die enkel jij ontkent.
  Citaat Geplaatst door le7bib Bekijk reactie
  fake news


  Vondst massagraven in Marokko voedt protest tegen doodstraf

  03/06/2008 om 15:19 door wverhaert  recent ontdekte massagraven en een lijst van geheime locaties waar slachtoffers van andere onwettige moorden zouden liggen, zorgt voor ophef bij mensenrechtenactivisten. De vondsten doen vragen rijzen naar het proces van nationale verzoening. De afschaffing van de doodstraf moet de bekroning worden van dit werk, maar laat op zich wachten.
  Het grootste massagraf werd volgens de autoriteiten in maart ontdekt in Fez, een stad op 250 km ten noorden van Casablanca. Mensenrechtenactivisten vermoeden dat de slachtoffers, naar verluidt meer dan honderd, doodgeschoten werden toen het leger intervenieerde bij rellen tijdens een algemene staking wegens honger en armoede in december 1990. De overheid meent dat de lijken uit een veel vroegere periode stammen. Na de rellen in Fez had een parlementair onderzoek besloten dat bij het incident vijf burgers omkwamen en 40 politieagenten gewond raakten.

  Hoge voedselprijzen

  In april kwam een tweede massagraf, met zestien lichamen waarvan één dat van een twaalfjarig kind, aan het licht in een gebouw van de civiele bescherming in Nador, op 590 km ten noorden van Casablanca. Rechtenactivisten vermoeden dat de slachtoffers stierven bij schermutselingen tussen het leger en manifestanten in Nador en tal van andere noordelijke steden in januari 1984. De demonstranten waren misnoegd over de voedselprijzen en de economische achterstand van de regio.

  Na de twee ontdekkingen vertelde Mohamed Sabbar, voorzitter van de ngo Forum voor Waarheid en Gelijkheid (FTE), op 4 mei aan de krant Almassae dat hij een lijst heeft met vijf andere plaatsen waar zich massagraven bevinden.

  “De staat moet een ernstige wil aan de dag leggen om de doodstraf af te schaffen”, stelt Abdeljawad Achehbar als stichter van de Communicatie- en hervormingsbeweging (CRA). Hij ziet in de massagraven het bewijs dat het recht op leven in het verleden met de voeten werd getreden. “Er zijn garanties nodig opdat dit nooit meer zou gebeuren.”

  bron: ips

  http://www.gva.be/cnt/aid723532/vond...egen-doodstraf

 8. #68
  Verbannen

  Reacties
  4.594
  12-03-2007

  allemaal leugens

 9. #69
  Verbannen

  Reacties
  4.594
  12-03-2007

  zit in de bloed

 10. #70
  Verbannen

  Reacties
  1.895
  18-01-2017

  Ga maar lekker kapot Le7biba.

  Ik zou als ik jou was mijn best doen om die ´leugens´ te weerleggen met feiten en bronnen. Succes.


  Citaat Geplaatst door le7bib Bekijk reactie
  allemaal leugens
  Citaat Geplaatst door le7bib Bekijk reactie
  zit in de bloed

 11. #71
  Verbannen

  Reacties
  4.594
  12-03-2007

  jij hebt geen feiten , vorige keer liep je ook die zogenaamde 50 massagraven te verdedigen tot ik je je dikke vieze neus of feiten drukte .

  offtopic. je hebt niet eens de koran gelezen zei je vorige keer , azuli

 12. #72
  Verbannen

  Reacties
  1.895
  18-01-2017

  Citaat Geplaatst door le7bib Bekijk reactie
  jij hebt geen feiten ,
  Hier......dit zijn maar 3 bronnen van de honderden. Google maar. Het staat er echt hoor. Marokko is zelfs aangeklaagd voor genocide.

  http://goto.marokko.nl/?url=http%3A%...egen-doodstraf

  http://goto.marokko.nl/?url=http%3A%...d%7Ea914955%2F

  http://goto.marokko.nl/?url=http%3A%...EgyxpID%3D6301


  vorige keer liep je ook die zogenaamde 50 massagraven te verdedigen tot ik je je dikke vieze neus of feiten drukte .
  Nee,ga maar weer schelden en beledigen omdat je er niet uitkomt. Welke vorige keer? Kom net terug van een ban. Je komt verward en paniekerig over.


  offtopic. je hebt niet eens de koran gelezen zei je vorige keer , azuli
  Na het beledigen kom je nu met leugens om een persoon in diskrediet te brengen.

  Ik heb de koran gelezen toen ik 8 jaar was. Wederom een leugen. Is dit alles le7biba?

  Waarom weerleg je die feiten niet met bronnen? Liegen die bronnen? Liegen die organisaties die de massa-graven hebben blootgelegd met medwerking van de Marokkaanse overheid? Zelfs Rabat ontkent dit niet. Maar jij wel.


  Je zit toch niet aan de medicijnen?

 13. #73
  Verbannen

  Reacties
  4.594
  12-03-2007

  Citaat Geplaatst door _Exclusief Bekijk reactie
  Hier......dit zijn maar 3 bronnen van de honderden. Google maar. Het staat er echt hoor. Marokko is zelfs aangeklaagd voor genocide.

  http://goto.marokko.nl/?url=http%3A%...egen-doodstraf

  http://goto.marokko.nl/?url=http%3A%...d%7Ea914955%2F

  http://goto.marokko.nl/?url=http%3A%...EgyxpID%3D6301
  Nee,ga maar weer schelden en beledigen omdat je er niet uitkomt. Welke vorige keer? Kom net terug van een ban. Je komt verward en paniekerig over.
  Na het beledigen kom je nu met leugens om een persoon in diskrediet te brengen.

  Ik heb de koran gelezen toen ik 8 jaar was. Wederom een leugen. Is dit alles le7biba?

  Waarom weerleg je die feiten niet met bronnen? Liegen die bronnen? Liegen die organisaties die de massa-graven hebben blootgelegd met medwerking van de Marokkaanse overheid? Zelfs Rabat ontkent dit niet. Maar jij wel.


  Je zit toch niet aan de medicijnen?
  hier is bewijs dat je liegt

  Citaat Geplaatst door Accelerator Bekijk reactie
  het boek heet olien en honing ik wil morgen best een foto voor je maken als je dat erg vindt.
  ik lees graag boeken waar ik wat van leer sorry dat ik geen romans lees.
  ike nee man heb koran nooit uitgelezen :weird: alleen bijbel ,jij wel ??

  hahaha helemaal boos je begint weer retarded te doen gaat je goed kerel

 14. #74
  Verbannen

  Reacties
  4.594
  12-03-2007

  jij bent een lieg machine

 15. #75
  MVC Lid

  Reacties
  7
  18-05-2017

  Nep. Geef me echte bronnen.