1. #1
    MVC Lid

    Reacties
    3.427
    27-04-2015

    ‘Loods van moskee Geleen kan dicht na vondst miljoenen aan drugs’

    Een tip leidde het Team Ondermijning Limburg naar de loods op het terrein van moskee Al Houda in Geleen. Daar lagen voor vele miljoenen aan drugs. De rol van de eigenaar/verhuurder van de loods wordt nu onderzocht.

    De grootschalige drugsvondst, afgelopen vrijdag in een loods op het terrein van moskee Al Houda in Geleen, is "aanleiding genoeg" voor bestuurlijke sluiting van de loods, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).

    Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen heeft nog geen besluit genomen. Hij wacht eerst de interne bestuurlijke rapportage af. Hoelang dat gaat duren, is onbekend.

    Tip
    Het Team Ondermijning Limburg is op basis van een tip waarover geen mededelingen worden gedaan, de loods binnengevallen. Het team is gespecialiseerd in het opsporen van illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.

    Wat de rol van de eigenaar (tevens verhuurder) van de loods is, wordt nog onderzocht. Het OM kan daar nog niets over zeggen. De Stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek is eigenaar van de moskee en loodsen op het terrein aan de Borrekuilstraat. Ze heeft vergunning voor verhuur van de loodsen.

    Geen relatie
    Volgens het OM is er geen relatie met het lopende onderzoek naar witwaspraktijken door deze stichting en de liefdadigheidsstichting Babycare. In dit onderzoek wordt gekeken naar ‘onverklaarbare geldstromen en verdachte transacties met personen in het Midden-Oosten’.

    De voorzitter wordt verdacht van witwassen, de secretaris (tevens vicevoorzitter van de moskee) wordt ook verdacht van financiering van terrorisme, ronselen voor de jihad en lidmaatschap van een terroristische organisatie. Hij zit sinds november vast.

    Twaalf miljoen euro
    De 3660 kilo hasj die vrijdag op opgeslagen pallets werd gevonden, vertegenwoordigt een straatwaarde van 12 miljoen euro, laat het OM weten. Daarnaast zijn 2500 kilo aan grondstoffen voor de productie van synthetische drugs aangetroffen.

    De totale waarde van de vangst ligt boven de 20 miljoen euro. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de herkomst en handel van de drugs. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht of mensen gehoord in het onderzoek.

    Gestolen auto's
    Twee jaar geleden werden in een andere loods op het terrein gestolen auto’s gevonden. Uit het onderzoek moet blijken of dat verband houdt met deze zaak of er los van staat.

    De moskee was dinsdag telefonisch niet bereikbaar. Ook de advocaat van Al Houda was niet bereikbaar.


    Bron:

  2. #2
    MVC Lid

    Reacties
    17.590
    24-01-2017

    In een kalifaat zouden ze geexecuteerd worden voor dit walgelijke actie.
    Gelukkig is er nu een stuk minder troep op straat hamdoulilah.
    Heavy

  3. #3
    MVC Lid

    Reacties
    2.715
    09-09-2009

    gestoord

  4. #4
    MVC Lid

    Reacties
    17.590
    24-01-2017

    Citaat Geplaatst door Achrafe97 Bekijk reactie
    gestoord
    Laatste keer dat ik zoiets hoorde was een moskee in Pakistan die miljoenen aan heroine in hun kelder hadden.
    Dit soort mensen die uberhaupt bezig zijn met drugs of andere criminele activiteiten zijn de laagste troep van onze planeet.
    Heavy