1. #1
  MVC Lid

  Reacties
  4.029
  12-06-2015

  Op reis? De overheid kijkt mee!

  Anoniem reizen door de EU kan straks niet meer.


  Anoniem door EU reizen kan binnenkort niet meer: alle gegevens opgeslagen
  Anoniem per vliegtuig, bus, trein of boot door de EU reizen kan binnenkort niet meer. Gegevens van reizigers worden opgeslagen door de overheid van het land waar de reis begint of eindigt, en kunnen uitgewisseld worden. België begint vandaag, Nederland volgt naar verwachting eind volgende maand.


  Ons land begint met het registreren van al het vliegverkeer, zowel voor vluchten binnen als buiten de EU. Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht de gegevens van passagiers door te geven. Hierbij gaat het om de naam, de reisdata, het reistraject, de ticketinformatie, de contactgegevens, de reisagent bij wie de vlucht is geboekt, het gebruikte betaalmiddel, het stoelnummer en de bagage-informatie.

  Een woordvoerder van minister Grapperhaus (CDA, Justitie) sluit niet uit dat op termijn ook de gegevens van bus-, trein- en bootpassagiers worden verzameld. In het huidige wetsvoorstel, dat eind mei in werking moet treden, is daar echter nog geen sprake van. ,,We verkennen de mogelijkheden, samen met onze Belgische collega's."

  Zuiderburen
  "Het is kort gezegd de bedoeling dat niemand nog ongezien het land in of uit kan".

  Woordvoerder Belgische regering:
  De Tweede en Eerste Kamer moeten nog stemmen over het wetsvoorstel. De zuiderburen zijn al een stukje verder. Zij presenteerden vandaag hun zogenaamde Passenger Information Unit, die alle gegevens gaat verzamelen. ,,Dat wij er zo voortvarend mee aan de slag zijn gegaan, heeft te maken met de aanslagen in Zaventem van 2016, maar vooral met de reis die Salah Abdeslam na de aanslagen in Parijs ongezien kon afleggen", stelt een woordvoerder van minister Jan Jambon.

  De Belgen registreren nadrukkelijk ook de gegevens van bus- en treinreizigers, omdat criminelen en (potentiële) terroristen graag gebruik maken van deze vormen van vervoer, zegt de woordvoerder. ,,En ook het autoverkeer houden we goed in de gaten. Momenteel wordt een netwerk van duizend camera's binnen het land uitgerold. Ook bij de grenzen staan camera's. Alle nummerborden worden opgeslagen, ook die van Nederlandse chauffeurs. Het is kort gezegd de bedoeling dat niemand nog ongezien het land in of uit kan."


  Keerzijde
  Alles voor de veiligheid, dat is precies waarom de Europese Unie in 2016 besloot om lidstaten al deze mogelijkheden te geven. Maar al dat registreren heeft wel een keerzijde. Onder meer het Europese Hof van Justitie, de Raad van State, de Raad voor de Rechtspraak en de Autoriteit Persoonsgegevens hebben zich al kritisch uitgelaten over de mogelijkheden die de staat krijgt.

  De wet is wat betreft 'het eerbiedigen van het privéleven en bescherming van persoonsgegevens' in strijd met de grondrechten van burgers, stelt het Hof van Justitie bijvoorbeeld. Het gaat onder meer om de afbakening van de gegevens die moeten worden doorgegeven, het bewaren van de passagiersgegevens, de doorgifte van gegevens aan andere landen en de informatie die passagiers krijgen over het doorgeven van hun gegevens.

  Onder de nieuwe wet kunnen gegevens vijf jaar worden bewaard. Landen moeten een speciale organisatie oprichten die de gegevens gaat verwerken - in Nederland wordt dat de Passagiersinformatie-eenheid Nederland (Pi-NL). Ook moeten die organisaties een speciale privacyfunctionaris krijgen. Doel van de regering is om de wet in Nederland op 25 mei in werking te laten treden.


  https://www.ad.nl/binnenland/anoniem...agen~a896038a/

 2. #2
  Temp.not active.

  Reacties
  1.489
  22-07-2017

  Vergelijkbaar? Digitale Berlijnse muur.
  En om het in hun taal te zeggen: Et pluviis ut ostenderent lucem moderatoris ?
  https://www.girlsnotbrides.org/

  https://www.makeawish.be/

  “ The wise person speaks because he has something to say, the stupid speaks only to have something to say. “

 3. #3
  -

  Reacties
  11.151
  18-12-2015

  Toen je 5 jaar terug riep dat ze over een paar jaar meekijken/luisteren en je volgen met alles wat je doet wat je volgens het goyim een complotgekkie..

 4. #4
  MVC Lid

  Reacties
  6.010
  08-04-2017

  https://www.google.nl/amp/s/www.volk...d~a3412192/amp

  Een van "onze overheidspartijen" een paar jaar geleden..

 5. #5

  Reacties
  12.667
  10-01-2009

  MVC Premium MVC Premium
  Dweilen met de kraan open

  Investeer in vervalsingen van Id kaarten & paspoorten.
  Want zo reist die doelgroep waarnaar gerefereerd word in bovenstaande lap tekst.

  Het is hun hélemaal niet daar om te doen. Ze willen gewoon ALLES van je weten.punt! End of story
  A woman's heart should be so close to Allah swt that a man has to seek Him just to find her.❤

Stap nu over!