1. #1
  MVC Lid

  Reacties
  726
  20-07-2011

  Waarom waarom???

  Velen van ons zeggen wel eens pfff waarom overkomt mij alleen slechte dingen. Terwijl ik zo goed ben. Doe altijd mijn best, heb een goed hart, gun iedereen altijd alles, maar mij overkomt alleen slechtheid en ben altijd verdrietig. Terwijl iedereen om mij heen slecht is en plezier heeft.

  De prachtige Oase,

  Er was eens een prachtige oase. Zo groen en weelderig, mooier kon eigenlijk niet. Op een dag keek de oase om zich heen, maar zag aan alle kanten zo ver het oog reikte niets anders dan woestijn. Ze speurde tevergeefs naar ander groen en werd heel droevig. Hardop klaagde ze: “Oh arme ik, eenzame oase! Ik zal altijd alleen blijven! Nergens is er groen als ik. Nergens is er iemand die vreugde beleeft aan mij en mijn schoonheid. Om mij heen niets dan treurige, rotsige, levenloze woestijn.

  Wat heb ik aan al mijn voortreffelijke eigenschappen en rijkdommen in deze grote verlatenheid?”

  Toen sprak de oude en wijze moeder woestijn: “Mijn kind, als het anders was geweest en niet ik – deze treurige, dorre woestijn – om je heen lag, maar wanneer alles om je heen groeide en bloeide, dan was je geen oase. Dan zou je geen bevoordeelde plek zijn, waarover reizigers in vreemde roemrijke verhalen vertellen. Dan zou je niet meer zijn dan een klein stukje van mijn droge woestijn!

 2. #2
  MVC Lid

  Reacties
  726
  20-07-2011

  Why oh why!

 3. #3

  Reacties
  84
  20-11-2017

  Ik haat het als islamtische mensen niezen of iets en dan meteen erna zeggen TFOEE of ‘’kk’’ zooi.. echt zo schandalig
  ❌Geen PM's van mannen en vrouwen. Ik ben niet geinteresseerd. Thanks.❌

 4. #4
  MVC Lid

  Reacties
  4.911
  31-12-2014

  Salaam alaykum

  Zit in het menselijke aard snel klagen maar je hebt er niks aan en daarom altijd proberen dankbaar te zijn voor wat je wel hebt en denk aan mensen die er veel slechter aan toe zijn.

  Hadith van onze geliefde profeet Mohammed salla Allahu alaihi wasalam.

  Kijk naar degenen die minder dan jullie hebben en kijk niet naar degenen die meer dan jullie hebben.
  Jullie zullen dan minder geneigd zijn om de gunsten waarmee Allah subhana hoewwa ta'gala jullie heeft voorzien te minachten.

  Sahih Muslim

  Fi amaani Allah
  يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا
  سَدِيدًا
  يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمَالَكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ ۗ وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ فَازَ فَوْزًا عَظِيمًا surah ahzaab aya 70 en 71.

Stap nu over!