+ Reageer
Pagina 2 van 3 EersteEerste 1 2 3 LaatsteLaatste
16 tot 30 van 32
 1. #16
  MVC Lid

  Reacties
  532
  27-06-2008

  Salaam allemaal,
  Opnieuw bedankt voor de reacties erg fijn

  Wanneer ik relativeer, realiseer ik me hoe gezegend ik ben, en ik enorm blij mag zijn met heel veel dingen die ik van Allah (te leen in deze wereld) gegeven heeft. Natuurlijk zijn er wat dingen die ik nog in mijn leven wil bereiken (wanneer ik een goede dag heb, want anders ben ik daar onverschillig over) met de wil van Allah. Ik begrijp mijn gevoel daarom soms niet. Ook al weet ik dat deze wereld maar voor even is, ook al weet ik dat dit leven bedoeld is om te werken voor het hiernamaals. Ik blijf me verdoofd voelen, alsof ik niet leef.

  Ik heb ook echt zoveel tranen laten vallen, dat wil je niet weten. Ik heb ook Allah gesmeekt om hulp. Ik denk dat ik nog iets moet leren om deze beproeving te doorstaan, wat weet ik niet. Ik heb natuurlijk genoeg dingen te leren.

  Ik weet gewoon niet wat ik moet doen; doorgaan met het drukke leven (zoals het hoort) of stoppen en helemaal opnieuw beginnen?

  Ik denk echt van mezelf dat ik overdrijf en niet mag klagen en gewoon maar harder moet werken Ofzo, maar ook dit kost enorm veel energie. Ik denk ook, echt zonde dat ik deze tijd op deze manier besteed, ik moet juist genieten of in ieder geval me levend voelen, dan ben ik al tevreden (hoop ik).

  Ik hoop dat het einde van deze beproeving nabij is, ik weet het namelijk niet meer
  "He is with you wherever you are" 57:4

 2. #17
  MVC Lid

  Reacties
  18.603
  22-03-2009

  Het gebed op tijd. Op tijd!

 3. #18
  AITSAID

  Reacties
  4.156
  10-06-2007

  Een beproeving heb ik ook sinds kort meegemaakt. Het enige wat hielp was het lezen van de koran en vooral hoofdstuk ad duha

  In de Naam van Allah, de Meest Barmhartige, de meest Genadevolle
  Bij het ochtendlicht.
  En bij de nacht wanneer het geheel donker is.
  Jouw Heer heeft jou niet verlaten, noch is hij kwaad op jou.
  En zeker, het Hiernamaals is beter voor jou dan het wereldse leven.
  En jouw Heer zal jou weldra zeker geven zodat jij tevreden zult zijn.
  Heeft Hij jou niet als een wees gevonden, waarna Hij jou heeft opgevangen?
  En heeft Hij jou niet als een onwetende gevonden, waarna Hij jou heeft geleid?


  Uitleg

  Allah, de Verhevene, zweert bij de dag wanneer het licht zich verspreid in de ochtend en bij de nacht wanneer het geheel donker wordt, dat Hij zorgzaam is geweest voor Zijn Profeet (vrede zij met hem). Hij zegt (interpretatie van betekenis): “Jouw Heer heeft jou niet verlaten.” Met andere woorden: sinds Hij over jou heeft gewaakt, heeft Hij jou niet in de steek gelaten, noch heeft Hij jou verwaarloosd sinds Hij jou aan het opvoeden is. Sterker nog, Hij is nog steeds bezig om jouw opvoeding te vervolmaken en jou in rang te doen stijgen.

  “Noch is hij kwaad op jou.” Oftewel, Hij heeft jou niet gehaat sinds Hij van jou houdt. Dit wijst op de vroegere en huidige toestand van de Boodschapper van Allah, namelijk de beste en meest volmaakte toestand die denkbaar is, de voortdurende Liefde van Allah, het steeds innemen van een hogere rang door de Profeet (vrede zij met hem) en de zorgzaamheid van Allah voor hem.

  Wat betreft zijn toekomstige toestand, hierover zegt Allah (interpretatie van betekenis): “En zeker, het Hiernamaals is beter voor jou dan het wereldse leven.” Met andere woorden: alles wat hierna gaat komen is beter voor jou (O Mohammed) dan het vorige. Zo bleef Mohammed (vrede zij met hem) steeds in rang stijgen en Allah stond hem steeds terzijde in het vestigen van de godsdienst waarmee hij is gestuurd, Hij hielp hem in het overwinnen van zijn vijanden en Hij bleef hem steeds naar het goede leiden tot aan zijn dood. We hebben dan ook kunnen zien hoe Mohammed (vrede zij met hem) een positie heeft bereikt, die geen ander, voor hem of na hem, ooit heeft of zal weten te bereiken. Hiermee doelend op zijn verheven positie, gunsten waarmee Allah hem heeft begunstigd en bekoringen en blijde tijdingen die hem ten dele vielen. Dit alles is niets vergeleken met wat hem te wachten staat in het Hiernamaals. Daarom zegt Allah, de Verhevene, tegen hem (interpretatie van de betekenis): “En jouw Heer zal jou weldra zeker geven zodat jij tevreden zult zijn.”

  Vervolgens haalt Allah, de Verhevene, een aantal specifieke zaken aan waarmee Hij hem heeft begunstigd. Zo zegt Hij (interpretatie van de betekenis): “Heeft Hij jou niet als een wees gevonden, waarna Hij jou heeft opgevangen?” Met andere woorden: Hij trof jou aan terwijl jij geen vader en moeder meer had en niet in staat was om voor jezelf te zorgen, waarna Allah ervoor zorgde dat jij opgevangen werd door jouw opa cAbd ul-Moettalib en na diens dood door jouw oom Aboe Taalib totdat Allah jou versterkte met Zijn overwinning en de gelovigen.

  “En heeft Hij jou niet als een onwetende gevonden, waarna Hij jou heeft geleid?” Oftewel: jij had geen kennis van het Boek of van het geloof, waarna Allah jou datgene leerde wat jij niet kende en jou heeft geleid naar de beste daden en gedragscode.

  “En heeft Hij jou niet als een behoeftige gevonden, waarna Hij jou rijk heeft gemaakt?” Door de overwinningen en veroveringen van land die Allah jou schonk. Degene Die deze tekortkomingen heeft weggenomen is zeker ook in staat om alle andere tekortkomingen weg te nemen. En Degene Die jou naar het rijkdom, overwinning en leiding heeft gebracht, verdient jouw dankbaarheid. Daarom zegt Allah (interpretatie van de betekenis): “Dus wat betreft de wees, onderdruk hem niet.” Met andere woorden: behandel de wees niet slecht, wees niet van weinig geduld in jouw omgang met hem en scheld hem niet uit. Echter, wees goed voor hem en schenk hem voorzover jij hiertoe in staat bent en behandel hem op dezelfde wijze waarop jij wilt dat anderen met jouw kind omgaan na jouw dood.

  “En wat betreft de bedelaar, snauw hem niet af.” Poeier hem niet af op laaghartige wijzeen schenk hem voorzover jij hiertoe in staat bent of stuur hem beleefd weg. Dit geldt zowel voor degene die naar geld vraagt als degene die naar kennis vraagt. Daarom wordt de leraar geacht om een goede omgang te betrachten met zijn leerlingen. Hij dient zich zachtmoedig en barmhartig op te stellen. Dit zal hem helpen in het bereiken van zijn doel, en dit zal steun bieden aan degene die erop uit is om in dienst te staan van de dienaren.

  “En wat betreft de gunsten van jouw Heer, verkondig dit!” Hieronder vallen zowel de gunsten van het wereldse leven als van het Hiernamaals. De Profeet (vrede zij met hem) wordt hier opgedragen om zijn dank hiervoor te tonen en deze gunsten kenbaar te maken als daarin enig voordeel zit. En natuurlijk, vertel in het algemeen over de gunsten van Allah, daar dit getuigt van dankbaarheid en een aanleiding is om de harten met liefde voor Allah te vervullen. Want de harten zijn zodanig van aard dat zij degenen die goed voor hen zijn geweest beminnen.
  En heeft Hij jou niet als een behoeftige gevonden,
  waarna Hij jou rijk heeft gemaakt?
  Dus wat betreft de wees, onderdruk hem niet.
  En wat betreft de bedelaar, snauw hem niet af.
  En wat betreft de gunsten van jouw Heer, verkondig dit!

 4. #19
  Honour.

  Reacties
  751
  09-08-2010

  Citaat Geplaatst door Thats_Life Bekijk reactie

  Ik hoop dat het einde van deze beproeving nabij is, ik weet het namelijk niet meer
  Vaak is het zo dat wanneer de wanhoop toeslaat, de hulp nabij is. Nog ff doorbijten .
  May the eyes of the cowards never sleep.

 5. #20
  MVC Lid

  Reacties
  15
  05-02-2018

  Misschien rokya doen?

 6. #21
  MVC Lid

  Reacties
  532
  27-06-2008

  Citaat Geplaatst door Aya Bekijk reactie
  Misschien rokya doen?
  Daar heb ik zeker aan gedacht. Alleen ken ik geen goede plek om dit te doem. Als iemand iets weet?

  Citaat Geplaatst door Stranger Bekijk reactie
  Vaak is het zo dat wanneer de wanhoop toeslaat, de hulp nabij is. Nog ff doorbijten .
  Ik hoop het Insha Allah

  Citaat Geplaatst door DeRegeerder Bekijk reactie
  Het gebed op tijd. Op tijd!
  Ik doe mijn best!

  @Riffia_Kebdania dankjewel voor het delen

  Chokran allemaal. Ik moet zeggen dat ik me een stuk beter voel. Maar goed. Dit kan tijdelijk zin. Wat ik nog wel enorm merk is dat ik geen intense geluk ervaar. Ik mis het lachen van geluk er volgt namelijk vaak iets negatiefs.
  Misschien ben ik depressief. Iemand ervaring hiermee?
  "He is with you wherever you are" 57:4

 7. #22
  Verbannen

  Reacties
  17
  10-03-2018

  depressie in depressieland, ga weg van nederland

 8. #23
  Adouz ♡

  Reacties
  595
  21-03-2014

  Citaat Geplaatst door Cecil Bekijk reactie
  Succes en mislukking zijn twee kanten van dezelfde munt. Wat jij je misschien nog niet beseft, is dat je niet de een zonder de ander kunt bereiken. Falen is niet per definitie altijd een slecht iets en jij moet jezelf er niet slechter door laten voelen. Raap jezelf op en probeer het opnieuw. Ik wed dat jij je zult verbazen over hoe het loont om te slagen na een mislukking, hoe vreemd het ook klinkt.

  Je bent uiteindelijk niet je ervaringen, maar wat je er van leert. En hoe/wat je er van leert en vooruit gaat, is hetgeen wat ons mensen onderscheidt van elkaar.
  Precies, mooi gesproken Cecil.
  لا يعاب المرء على فقره أو شكله فليس له في ذلك حول ولا قوة إنما يعاب عليه قبح لسانه ودناءة أخلاقه

 9. #24
  MVC Lid

  Reacties
  43
  24-09-2016

  Citaat Geplaatst door Thats_Life Bekijk reactie
  Salaam allemaal,
  Opnieuw bedankt voor de reacties erg fijn

  Wanneer ik relativeer, realiseer ik me hoe gezegend ik ben, en ik enorm blij mag zijn met heel veel dingen die ik van Allah (te leen in deze wereld) gegeven heeft. Natuurlijk zijn er wat dingen die ik nog in mijn leven wil bereiken (wanneer ik een goede dag heb, want anders ben ik daar onverschillig over) met de wil van Allah. Ik begrijp mijn gevoel daarom soms niet. Ook al weet ik dat deze wereld maar voor even is, ook al weet ik dat dit leven bedoeld is om te werken voor het hiernamaals. Ik blijf me verdoofd voelen, alsof ik niet leef.

  Ik heb ook echt zoveel tranen laten vallen, dat wil je niet weten. Ik heb ook Allah gesmeekt om hulp. Ik denk dat ik nog iets moet leren om deze beproeving te doorstaan, wat weet ik niet. Ik heb natuurlijk genoeg dingen te leren.

  Ik weet gewoon niet wat ik moet doen; doorgaan met het drukke leven (zoals het hoort) of stoppen en helemaal opnieuw beginnen?

  Ik denk echt van mezelf dat ik overdrijf en niet mag klagen en gewoon maar harder moet werken Ofzo, maar ook dit kost enorm veel energie. Ik denk ook, echt zonde dat ik deze tijd op deze manier besteed, ik moet juist genieten of in ieder geval me levend voelen, dan ben ik al tevreden (hoop ik).

  Ik hoop dat het einde van deze beproeving nabij is, ik weet het namelijk niet meer
  Kan het zijn dat je perfectionistisch bent ingesteld en aan faalangst leidt? Onzeker over jezelf en je door 'te hard werken' die onzekerheid probeert te compenseren, negeren of te onderdrukken?
  Perfectionisme en faalangst kunnen namelijk op lange termijn een belangrijke rol spelen in een depressie en burn-out.

  Ik zou vooral proberen te luisteren naar je lichaam en reflecteren over je gevoelens.
  Door je emoties en gevoelens geen plaats te geven en deze steeds weg te stoppen geraak je op een moment vervreemd van jezelf. Vaak geeft je lichaam zelf aan wanneer het te veel wordt. Probeer hier dan ook gehoor aan te geven voor het te laat wordt. Stel realistische doelstellingen op voor jezelf, onthoud dat perfectie niet bestaat en je dus niet altijd alles perfect kan doen!

  En wees vooral mild en lief voor jezelf.

  Moge Allaah het voor je vergemakkelijken.

  I even overthink my overthinking.


 10. #25
  MVC Lid

  Reacties
  17
  18-03-2018

  Citaat Geplaatst door Thats_Life Bekijk reactie
  Ik weet het allemaal niet meer zo goed. Ik probeer echt positief te denken en elke dag mijn leven te beteren, maar toch struggle ik al jaren met mijn leven.De ongelooflijke twijfels, de onzekerheden, mezelf te zijn kwijtgeraakt, emoties, op zijn, noem het maar op, ik heb het gevoeld. Het lijkt ook nog niet te stoppen. Soms wordt het me teveel dat ik er verdoofd door raak. Ik denk, er zijn ergere dingen mij hadden kunnen overkomen. Maar ja who am I kidding, ik voel me nog steeds een mislukkeling. Het zal nooit genoeg zijn voor mezelf, wat ik ook doe. Wat heb ik mensen?#opzoeknaarantwoorde
  Je naam zegt het al: "Thats life". Elke mens heeft dat

 11. #26
  DareDevil

  Reacties
  2.741
  14-03-2013

  Citaat Geplaatst door Thats_Life Bekijk reactie
  Ik weet het allemaal niet meer zo goed. Ik probeer echt positief te denken en elke dag mijn leven te beteren, maar toch struggle ik al jaren met mijn leven.De ongelooflijke twijfels, de onzekerheden, mezelf te zijn kwijtgeraakt, emoties, op zijn, noem het maar op, ik heb het gevoeld. Het lijkt ook nog niet te stoppen. Soms wordt het me teveel dat ik er verdoofd door raak. Ik denk, er zijn ergere dingen mij hadden kunnen overkomen. Maar ja who am I kidding, ik voel me nog steeds een mislukkeling. Het zal nooit genoeg zijn voor mezelf, wat ik ook doe. Wat heb ik mensen?#opzoeknaarantwoorde
  Iedereen is onzeker bij momenten
  zelfs de zelfzekeren

  opstaan,koude douche,koffie of red bull en streng tegenover jezef!!

  Kijk in de spiegel en besef!!

  Iedereen is 9 maanden in zijn moeder buik geweest!

  Niemand is meer of minder,is maar een gedachte

 12. #27
  MVC Lid

  Reacties
  532
  27-06-2008

  Salaam,

  Opnieuw enorm bedankt.

  Ik denk, nee weet het wel zeker dat ik enorm streng ben voor mezelf. Ik doe altijd meer dan ik aankan. Al moet ik zeggen dat ik hierin al een stuk verder ben gekomen het afgelopen half jaar.

  Als ik mijn emoties toelaat, kan ik de hele dag klagen en huilen. Dus dan stop ik deze wel weg, ook omdat er geen eind aan lijkt te komen. Ben er moe van zeg maar. Als t zo doorgaat stort ik zo in. Gair Insha Allah.

  De laatste tijd irriteer ik me ook aan kleine dingen, is mijn concentratie slecht en voel onwijze drang om mezelf te bewijzen. Heel vermoeiend. Het erge is dat ik dit ook een beetje op anderen af ga reageren. Weet niet waarom.

  Dit allemaal is heel menselijk en besef me eigenlijk sinds gisteren dat ik een aantal jaar geleden blijkbaar voor mezelf heb besloten niet echt meer te LEVEN. Terwijl dit niet iets is wat ikzelf mag bepalen, maar Allah.

  Ik mag, of moet zelfs dankbaar zijn dat ik nog leef, gezond ben, werk, dak boven mijn hoofd heb etc. Alhamdolilah.

  Deze beproeving is nog niet voorbij, dat gaat niet in een dag. Ik hoop er met de wil van Allah er wel ooit goed uit te komen en mij te helpen met het doorstaan van deze beproeving en alle muslimin die beproefd worden.
  "He is with you wherever you are" 57:4

 13. #28
  MVC Lid

  Reacties
  292
  13-10-2017

  Je voelt teveel. Even dimmen.

 14. #29
  MVC Lid

  Reacties
  532
  27-06-2008

  Citaat Geplaatst door Stekkerdoos Bekijk reactie
  Je voelt teveel. Even dimmen.
  Dat is juist het hele probleem :/
  "He is with you wherever you are" 57:4

 15. #30
  MVC Lid

  Reacties
  292
  13-10-2017

  Citaat Geplaatst door Thats_Life Bekijk reactie
  Dat is juist het hele probleem :/
  Verdovende middelen gebruiken. Ik hook je wel up.