Het had er al alle schijn van, nu lijkt erop dat er binnenkort een verantwoordelijke van de Marokkaanse voetbalbond met Machach gaat praten.

Min of meer aan de kant geschoven door de keuzeheer van de Algerijnen, Rabah Madjer, kan de 22-jarige Zinedine Machach wel rekenen op interesse vanuit de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Nadat vorige maand bekend werd dat Hervé Renard wel wat ziet in de kersverse SSC Napoli-contractspeler, zou volgens Al Mountakhab die interesse zeer binnenkort geconcretiseerd gaan worden. Het gerucht gaat dat een verantwoordelijke binnen de Marokkaanse bond in Italië om tafel gaat met het jeugdproduct van Olympique Marseille.

Getransfereerd naar SSC Napoli, maar nog altijd niet uitgeleend
Vlak voor zijn komst naar Napels werd door de Italiaanse media gesproken van het enkel vastleggen van het talent, waarna hij meteen uitgeleend zou gaan worden aan een andere Italiaanse partij. Tot nu toe lijkt het erop dat Machach, zoon van een Algerijnse moeder en een Marokkaanse vader, gewoon deel blijft van de A-selectie van de Italiaanse koploper. Gedurende de 3 speelronden die hij meemaakte als contractspeler, werd hij één keer opgenomen in de wedstrijdselectie (red. uitduel tegen Benevento, geen speelminuten).

Machach ligt tot de zomer van 2022 vast bij de Italiaanse topclub, hiervoor kwam hij uit voor respectievelijk Olympique Marseille en FC Toulouse. De middenvelder die zowel defensief als aanvallend ingezet kan worden speelde nog geen interlands voor vertegenwoordigende nationale jeugdelftallen.

Photocredit: Corriere dello Sport