+ Reageer
Pagina 1 van 68 1 2 3 11 26 51 ... LaatsteLaatste
1 tot 15 van 1006
 1. #1
  MVC Lid

  Reacties
  23.464
  27-01-2012

  Kom op, gewone Nederlander. Houd op met janken

  https://www.vn.nl/de-gewone-nederlander/

  Er is geen wij versus zij, iedere Nederlander is evenveel wij. Jamal zegt: we moeten linkser worden. Niet*meer omlaag trappen en ons richten op werkelijke problemen. Want dat de huizenprijzen stijgen komt niet doordat ‘ze’ Zwarte Piet willen afpakken.

  Ik ben helemaal klaar met de gewone Nederlander (ook wel bekend onder de roepnaam*‘normale Nederlander’). De gewone Nederlander zou volgens sommigen ondervertegenwoordigd zijn in media en politiek, maar ik hoor dagelijks van en over de gewone Nederlander. In de krant, op tv, op internet. Politici van links tot rechts hebben de mond vol van de gewone Nederlander. De gewone Nederlander zou gediscrimineerd worden door minister-president Rutte, de gewone Nederlander zou achtergesteld worden door ‘de’ politiek in het algemeen, de gewone Nederlander zou alles wat hem dierbaar is kwijtraken omdat een randstedelijke elite het van hem afpakt: Zwarte Piet, seksisme, raszuiverheid – alles van waarde, kortom.

  In de Volkskrant werd afgelopen weekend electoraal geograaf Josse de Voogd aangehaald: ‘De bovenlaag denkt te makkelijk dat “we” in Nederland een bepaalde kant opgaan, bijvoorbeeld met Zwarte Piet.’

  Je hoort dat zelfverwijtende toontje er alweer in doorklinken: wij, de bovenlaag, of de elite zo u wilt, wij moeten beter luisteren naar de gewone Nederlander. Veel leden van de elite zijn dan ook gaan geloven in die mythe van de gewone Nederlander. Uit onbenulligheid, uit opportunisme of uit populisme – het verschilt van geval tot geval, maar de perverse neiging om voor de gewone Nederlander in het stof te bijten, is onmiskenbaar aanwezig in het hedendaagse publieke debat.

  Maar natuurlijk moet de elite niet buigen voor de gewone Nederlander. De elite stoot de rest van de bevolking van oudsher juist op in de vaart der volkeren. De elite bepaalt vrijwel altijd de loop van de geschiedenis, al dan niet onder de naam voorhoede. De elite: daar zaten de early adopters van internet, van mobiele telefonie, van Apple-producten, wat zeg ik? De elite, dat waren de mensen die computers bedáchten en voor een breed publiek beschikbaar maakten. De elite, dat zijn de mensen die onze kankers genezen. De elite, dat waren de mensen die de filosofie van de rechtsstaat uitdachten en in praktijk brachten, zodat iedereen, dus ook de gewone man of vrouw, tegenwoordig gelijk behandeld wordt binnen dat recht.

  De gewone Nederlander moet verdomme maar eens volwassen worden en zich leren gedragen.

  Dat er een kloof bestaat tussen de elite en de gewone Nederlander is, ironisch genoeg, een (zelfkastijdend) bedenksel van de elite, want de gewone man houdt zich in de regel niet bezig met het identificeren van kloven, maar eerder met het aanwijzen van zondebokken voor zijn eigen leed. Ja, laten we het maar eens eerlijk zeggen: de gewone Nederlander is eigenlijk niet zo’n fijn type. De zondebokken die door de gewone Nederlander worden aangewezen, staan steevast nóg lager op de maatschappelijke ladder dan de gewone Nederlander zelf.

  Neem de stupiditeit van de Zwarte Piet-liefhebbers. Die denken dat ze overstag gaan voor ‘allochtonen’/‘zwarten’/‘Amsterdamse zeikerds’ wanneer ze Zwarte Piet zouden veranderen in Roetpiet. ‘Ze nemen ons toch al alles af!’ ‘Wij moeten ons altijd maar aanpassen!’ En dat gaat naadloos over in onbeschaamd racisme. ‘Als het ze niet bevalt hoe wij onze kinderfeesten vieren, dan donderen ze maar op naar hun eigen land.’ Dat soort teksten. Gevolgd door: ‘Ik bén geen racist!!!’

  Maar er is geen wij versus zij. We wonen allemaal in Nederland en dus bepalen we samen hoe we onze feesten vormgeven. Als je grootouders dankzij het grootst denkbare toeval in Nederland zijn geboren en niet in Suriname of Turkije betekent dat niet, dat je daardoor meer rechten hebt. Elke Nederlander heeft evenveel rechten. Dat wil maar niet tot de botte kop van de gewone Nederlander doordringen. De gewone Nederlander vindt zichzelf méér gewone Nederlander dan andere gewone Nederlanders. Daar kunnen we nog een eeuwigheid lang begrip voor hebben, maar we kunnen ook zeggen: houd eens op met dat kinderachtige gejammer, gewone Nederlander. Stel je eens constructief op.
  stem op NIDA!

 2. #2
  MVC Lid

  Reacties
  23.464
  27-01-2012

  De gewone Nederlander is ook nog eens zo inconsequent als de pest. Hij (m/v/o) zegt ‘niet geïnteresseerd’ te zijn in politiek want het is toch ‘één pot nat daar in Den Haag’, maar hij klaagt wel over alles wat er mis is in zijn leven – dure zorg, dure woningmarkt, criminaliteit, hoge belasting, immigranten, schulden. Toevallig allemaal zaken waarop de Haagse politiek invloed kan uitoefenen. Maar als de gewone Nederlander gaat stemmen, kiest hij voor partijen die hard schreeuwen maar niets waarmaken. Een ‘proteststem’ noemt de gewone Nederlander deze verkwisting van zijn stemrecht.

  Als de gewone Nederlander de badkamer opnieuw wil laten betegelen, dan schakelt hij die ene handige neef in die aldus een centje extra verdient (zwart), en voor de gewone Nederlander zelf is het nog een goedkope deal ook. Natuurlijk huurt hij iemand in die hij kent! Hij zou toch gek zijn als hij een volslagen onbekende zo’n ingrijpende klus zou toevertrouwen?

  Maar wee de politicus die wegens bewezen kwaliteiten een baan als burgemeester krijgt. Dan heet het ineens een ‘banencarrousel’ of, omdat de gewone Nederlander zich graag laat inpakken door de leugenachtige taal van populisten, het ‘partijkartel’.

  De gewone Nederlander. Hij huilt om een mishandelde cavia en zet, om zichzelf te troosten, zijn vork in een stukje kiloknallervarken.

  De gewone Nederlander. Hij laat zijn kleding maken in sweatshops in Verweggistan, hij buit de Verweggistanen uit zonder erover na te willen denken. Maar als een Verweggistaan er op een dag genoeg van heeft en de gevaarlijke tocht van Verweggistan naar Nederland onderneemt, heeft de gewone Nederlander ineens de mond vol over ‘gelukszoekers’ en ‘uitvreters’ en ‘onze sociale voorzieningen’. Kan de Verweggistaan niet lekker terug naar zijn eigen land of desnoods opgevangen worden in de regio?

  De gewone Nederlander… Hij budgetvliegt zich helemaal suf, door heel Europa, maar terug thuis, na de vakantie, heeft de gewone Nederlander een hekel aan datzelfde Europa omdat baten nu eenmaal samengaan met kosten, omdat hetgeen waar je zo gretig gebruik van maakt, nu eenmaal ook offers vraagt – en offers brengen, nee, dat doet de gewone Nederlander niet graag.

  Ik ben klaar met het grenzeloze egoïsme en het voortdurende zondebokdenken van de gewone Nederlander. De gewone Nederlander moet verdomme maar eens volwassen worden en zich leren gedragen.

  Dat er té politiek-correcte mensen zijn, betekent niet dat je de moraal maar helemáál van tafel moet vegen.

  Zich leren gedragen? Tut-tut-tut! Daar begint de gewone Nederlander ‘gutmensch’ en ‘politiek correcte deuger’ te roepen. Maar dat zijn termen om mensen aan te duiden die zichzelf wel erg gretig op de borst kloppen vanwege hun eigen correctheid. Dat zulke mensen bestaan, betekent niet dat je de moraal maar helemáál van tafel moet vegen. Je voorbeeldig gedragen is geen hobby uit de grote stad, is geen hobby van links, is geen hobby van vluchtelingenknuffelaars of hoogopgeleiden of intersectionele radicalen. Je gedragen is een vorm van beschaving. Beschaving ja, je weet wel. Datgene wat ons onderscheidt van beesten en barbaren.

  Maar verdomd, beschaving is nou net het soort traditie waar de gewone Nederlander géén blokkades op de A7 voor opwerpt. Beschaving is nou net die traditie waar niemand trots op is. Omdat je er moeite voor moet doen.

  Een steeds rechtser Nederland: dáár zou die mythische achtergestelde gewone Nederlander de pijlen eens op moeten richten. Een Nederland waarin bescherming van huizenbezit belangrijker wordt gevonden dan een dak boven ieders hoofd en waar dus de huisjesmelker het altijd wint van sociale huur. Dat de huizenprijzen stijgen, ligt niet aan Zwarte Piet. Dat vijftigplussers zelden nog een baan kunnen vinden, ligt niet aan randstedelijke feministen. Dat mensen zorg mijden omdat het eigen risico te hoog is, ligt niet aan de ramadan. Dat grote bedrijven belastingvoordeel krijgen terwijl er kinderen onder de armoedegrens opgroeien, ligt niet aan de mensen die aandacht vragen voor het slavernijverleden.

  Leg de schuld waar de schuld hoort, gewone Nederlander, ook al is dat moeilijker dan omlaag trappen.

  En word linkser. Ja, gewone Nederlander, je vindt het een vies woord, maar wat vies smaakt is soms goed voor je. Word linkser. Wees niet zo dom dat je keer op keer op de politieke partijen stemt die jouw leven slechter maken, die de rijken bevoordelen en de gewone Nederlander benadelen. Wie jaar na jaar bijdraagt aan het ontstaan van zijn eigen problemen, verspeelt het recht om te klagen. Kom op, gewone Nederlander. Houd op met janken. Gedraag je. Gun een ander wat. Trap niet omlaag. Wees geen barbaar. En draag bij aan een Nederlandse samenleving die voor álle inwonenden een aangename plek is. Dan, ja, dán zal het label ‘gewone Nederlander’ niet langer meer iets zijn om je voor te schamen. Dan wordt ‘gewone Nederlander’ een benaming om trots op te zijn.
  stem op NIDA!

 3. #3
  Prepare your future.

  Reacties
  8.890
  24-01-2017

  Je kunt het ook heel makkelijk maken. Je bouwt gewoon een Nederlandse klaagmuur waar iedereen zijn hoofd tegen kan stoten om te klagen. Scheelt ons hoofdpijn en de Zionisten zullen ervan houden. Chinezen zullen er zelfs foto's van maken dus goed voor de staatskas.

  Ik zeg PVV leg het voor Wilders schijnt ook van de muur te houden.
  Victory loves preparation

 4. #4
  MVC Lid

  Reacties
  2.796
  15-04-2016

  Oftewel, de gewone Nederlander is net als (bijna) alle andere mensen.

 5. #5
  DareDevil

  Reacties
  2.723
  14-03-2013

  Julie mogen blij zijn met die 'Nederlander'

  Hoe noemt die?? Willem en Maxima?

  Ik heb Flupke en ik ga haar nek omdraaien

 6. #6
  DareDevil

  Reacties
  2.723
  14-03-2013

  Jullie hebben geen besef...

  geen land


 7. #7
  Prepare your future.

  Reacties
  8.890
  24-01-2017

  Citaat Geplaatst door BenKamal Bekijk reactie
  Julie mogen blij zijn met die 'Nederlander'

  Hoe noemt die?? Willem en Maxima?

  Ik heb Flupke en ik ga haar nek omdraaien
  Ah Brussel jah leuke strip.
  Victory loves preparation

 8. #8
  DareDevil

  Reacties
  2.723
  14-03-2013

  Citaat Geplaatst door TDM Bekijk reactie
  Ah Brussel jah leuke strip.
  Anrwerpen is de place..
  en Brussel mag je helemaal niet janken nee..

 9. #9
  MVC Lid

  Reacties
  3.252
  12-06-2015

  Enr raar stuk. Het soort tekst dat clubjes als Pegida, PVV, DENK en FvD doet groeien en bloeien. Lekker polariserend.
  Luister naar de Elite, gewone Nederlander! Die stuwt jullie op in de vaart der volkeren!

 10. #10
  DareDevil

  Reacties
  2.723
  14-03-2013

  Rare jongens die Nederlanders  Ik lust geen bitterballen

 11. #11
  MVC Lid

  Reacties
  3.000
  06-11-2012

  Citaat Geplaatst door MikeH Bekijk reactie
  Oftewel, de gewone Nederlander is net als (bijna) alle andere mensen.
  Nee de 'gewone Nederlander' blokkeert de snelweg en zet mensenlevens op het spel. De 'gewone Nederlander' gebruikt geweld tegen asielzoekerscentra, de 'gewone Nederlander' beklad en intimideert moskeeen, de 'gewone Nederlander' wil de rechten inperken van minderheden, de 'gewone Nederlander' juicht om het verdrinken van vluchtelingen, de 'gewone Nederlander' staat op zijn tenen voor zwarte piet maar maalt niet om extreemrechtse demonstraties in hun eigen stad.

  Je kan een 'gewone Nederlander' herkennen aan het 'terugkaatsen' van de bal. Ja maar hullie dit en hullie dat.
  Vervang het woord 'gewone Nederlander' door moslim in de omschrijving van een 'gewone Nederlander' dan leest iedereen het als een moslim radicaal. Maar nu is het hullie dit en hullie dat.
  De 'gewone Nederlander' meldt zich zo.

 12. #12
  DareDevil

  Reacties
  2.723
  14-03-2013

  Citaat Geplaatst door bombastic9982 Bekijk reactie
  Nee de 'gewone Nederlander' blokkeert de snelweg en zet mensenlevens op het spel. De 'gewone Nederlander' gebruikt geweld tegen asielzoekerscentra, de 'gewone Nederlander' beklad en intimideert moskeeen, de 'gewone Nederlander' wil de rechten inperken van minderheden, de 'gewone Nederlander' juicht om het verdrinken van vluchtelingen, de 'gewone Nederlander' staat op zijn tenen voor zwarte piet maar maalt niet om extreemrechtse demonstraties in hun eigen stad.

  Je kan een 'gewone Nederlander' herkennen aan het 'terugkaatsen' van de bal. Ja maar hullie dit en hullie dat.
  Vervang het woord 'gewone Nederlander' door moslim in de omschrijving van een 'gewone Nederlander' dan leest iedereen het als een moslim radicaal. Maar nu is het hullie dit en hullie dat.
  De 'gewone Nederlander' meldt zich zo.
  Ik lust nog geen bitterballen so


 13. #13

 14. #14
  Bij twijfel . . . .

  Reacties
  12.820
  20-11-2006

  Je bent niet gekwetst, je bent gewoon een zeikerd

  Vorige week viel in de krant te lezen dat de lang verwachte, zorgvuldig vormgegeven, nieuwe identiteit van Zwarte Piet niet bij iedereen in goede aarde valt. Het nieuwe pietenuiterlijk doet denken aan dat van een Spaanse edelman en – daar ging het tenslotte allemaal om – Piet is niet meer zwart. Prima dus, zou je denken. Maar nee, zo makkelijk gaat dat niet meer tegenwoordig. Het Landelijk Platform Slavernij voelt zich gekwetst door de nieuwe Piet. Volgens de leden is de Spaanse edelman het symbool van het koloniale, onderdrukkende bewind van de vroegere Spaanse wereldmacht en is het dientengevolge respectloos naar de mensen die daar in het verleden slachtoffer van zijn geworden om deze verschijning te gebruiken.

  Toen ik dit las moest ik moeite doen niet te gillen. Want allemachtig mensen, is het dan nooit goed? Het lijkt wel alsof je tegenwoordig op eieren moet lopen in het leven, want er is niet veel voor nodig om een teer zieltje te krenken. En als de special snowflake zich gekwetst voelt, nou, berg je dan maar.

  Het Zwarte Pieten-debacle is kenmerkend voor deze tijd: iedereen moet op maat behandeld worden tegenwoordig. Past iets niet helemaal in jouw straatje, ben je het ergens een keertje niet mee eens, dan ga je direct op je achterste benen staan. Roep je dingen als Schande!, Respectloos!, Beledigend! en eis je dat er wordt tegemoet gekomen aan wat in jouw ogen juist is, dat jouw mening dé mening wordt.

  We mogen geen ‘dames en heren’ meer zeggen omdat er mensen zijn die zich noch man noch vrouw voelen. Katy Perry mag geen kimono meer dragen omdat ze zich daarmee het Japans cultureel erfgoed oneigenlijk zou toe-eigenen. Als je vindt dat borstvoedende vrouwen in het openbaar best een beetje discreet kunnen doen, ben je per direct een seksistische vrouwenhater met een pornoverslaving. We zijn met z’n allen om het minste of geringste hooglijk beledigd en vinden bovendien dat al onze individuele meningen door de samenleving in z’n algemeen gefaciliteerd dienen te worden. Gebeurt dat niet, dan voelen we ons gekwetst en dat is heden ten dage zo ongeveer de achtste zonde. Want het draait allemaal om ons.

  Als columnist krijg ik zelf regelmatig te maken met mensen die zeggen dat ik hen heb gekwetst. Dan gaan ze me mailen om te vertellen hoe schandalig het is wat ik heb gezegd en of ik me wel realiseer dat er mensen zijn die er anders over denken. Schrijf ik bijvoorbeeld over vaccineren en dat ik vind dat dat gewoon moet, dan krijg ik woedende betogen van mensen die iemand kennen wiens buurvrouws kind is overleden aan vaccinatieschade. En of ik me wel realiseer hoe kwetsend het voor zo iemand moet zijn om mijn verhaal te lezen. Dat ik ‘alle kanten van de zaak’ moet belichten en niet alleen de mijne.

  Maar dat is dus precies het punt: nee, dat hoef ik helemaal niet. Ik ben een columnist, een opiniemaker en het is mijn beroep te schrijven over wat ik vind. Die meningen baseer ik op gedane research en een aantal mijns inziens relevante bronnen en/of feiten. En daar moet je het dan dus gewoon mee doen. Je hoeft het niet met me eens te zijn, natuurlijk niet. Je mag het onzin vinden, er misschien zelfs geïrriteerd van raken. Mij dom vinden, of vervelend. Allemaal prima en je goed recht. Maar ik hoef mijn mening niet aan te passen, omdat jij er anders over denkt. Het is niet mijn plicht om jouw kant van de zaak te belichten als ik niet van mening ben dat die kant ertoe doet. Agree to disagree zogezegd en dat is dan dat. Zo gaat dat in het leven. En als jij je gekwetst voelt door mijn mening, tja, dan is dat toch echt vooral jouw probleem en niet het mijne.

  Roepen dat je gekwetst bent is manipulatief. Een beetje hetzelfde als een moeder die tegen haar kind zegt dat ze niet boos is, maar teleurgesteld. Kwetsen impliceert namelijk dat jou bijna opzettelijk pijn gedaan is, dat er met opzet geen rekening met je gehouden wordt. En, bovendien, dat het dus met je goedgemaakt moet worden. Het zorgt ervoor dat je zielig en kwetsbaar gevonden wordt, terwijl je vervolgens je plicht om verder te kijken dan je neus lang is en je mening goed te beargumenteren verzaakt. Mensen, of groepen mensen, in de samenleving die schermen met gekwetst zijn omdat ze niet helemaal op maat benaderd worden, nemen willens en wetens een krachtig machtsmiddel ter hand. Want van kwetsen ga je al heel gauw naar termen als discriminatie en onderdrukking en ongelijkheid en dat zijn natuurlijk hete hangijzers in een maatschappij waar niemand zich aan wil branden. Maar het is heel simpel: een politiek correcte samenleving bestaat niet. Het is namelijk onmogelijk om iedereen altijd tegemoet te komen.

  Er is altijd wel iemand die zich niet aangesproken, aangevallen, niet begrepen, miskend of anderszins zal voelen. Die zich de mening van de grote gemene deler niet eigen kan maken. Tja, such is life. Dat kan best lastig zijn voor iemand, of voor een groep mensen, maar het betekent niet dat alles en iedereen zich dús maar aan hen moet aanpassen. Want dan kan je op een gegeven moment echt helemaal niks meer doen of zeggen. Dan wordt de wereld wel bijzonder kleurloos. En we leven niet in de voormalige Sovjet-Unie.

  Je bent niet gekwetst, je bent gewoon een zeikerd. Dus misschien moet je je hoofd eens uit je eigen kont halen en om je heen gaan kijken. Dan zul je zien dat de wereld niet om jou draait en dat het, ja echt waar, mogelijk is te co-existeren met mensen die er anders over denken dan jijzelf. Dat je soms water bij de wijn moet doen en dat dat helemaal niet zo erg is. Dat iemand met een andere mening er niet per se op uit is om jou persoonlijk te beledigen. Maar dat die persoon misschien andere ervaringen heeft gehad, dingen anders beleeft dan jij dat doet. En dat je het daar niet mee eens hoeft te zijn, maar dat dat verder niet direct een probleem, of een misdaad tegen de menselijkheid, is. En dat je dat dus gewoon ter kennisgeving aan kunt nemen en verder kunt gaan met je leven. Er zullen namelijk vast ook mensen zijn die wat jij vindt complete bullshit vinden. You win some, you loose some. En je kunt gewoon niet alles hebben.

  Waarvan acte,

  http://www.saarmagazine.nl/bent-gekw...ewoon-zeikerd/
  Het is altijd het glas valt uit mijn handen. Nooit ik laat het glas vallen.

 15. #15
  MVC Lid

  Reacties
  20.698
  13-05-2005

  Ah, wat goed. Toch nog een manier om de joden erbij te halen Doed. Knap van je.

  Citaat Geplaatst door TDM Bekijk reactie
  Je kunt het ook heel makkelijk maken. Je bouwt gewoon een Nederlandse klaagmuur waar iedereen zijn hoofd tegen kan stoten om te klagen. Scheelt ons hoofdpijn en de Zionisten zullen ervan houden. Chinezen zullen er zelfs foto's van maken dus goed voor de staatskas.

  Ik zeg PVV leg het voor Wilders schijnt ook van de muur te houden.