1. #1
  prrrt.

  Reacties
  793
  05-12-2014

  Bitcoin in 48 uur tijd flink minder waard geworden

  De waarde van de bitcoin heeft de afgelopen twee dagen een flinke knauw gekregen. Na een piek woensdag aan het einde van de middag van ruim 7.800 dollar ging de koers omlaag naar zo'n 6.800 dollar.

  ANP/Haytze Teerink 10-11-17, 14:16
  De waarde steeg woensdag in korte tijd bijna 200 dollar om vier uur later ongeveer 700 euro kwijt te raken. Daarna zakte de koers geleidelijk nog enkele honderden dollars.

  De schommeling hing samen met het nieuws dat de voor volgende week geplande splitsing van de bitcoin in twee digitale munten is uitgesteld. Daar reageerde de markt aanvankelijk verheugd op, waarna veel kopers hun winst pakten.

  600 procent
  De daling van 7 procent deze week ten spijt, staat de koers van de bitcoin over het hele jaar bezien nog steeds ongeveer 600 procent in de plus. De koers van de bitcoin en andere digitale valuta zoals ethereum is zeer wisselvallig.

  De laatste maanden echter ging de waarde van de bitcoin door het dak. Dat maakt de munt zeer aantrekkelijk voor speculanten. Aan het begin van dit jaar stond de digitale munt nog op een koers van 910 dollar.

  https://www.ad.nl/economie/bitcoin-i...rden~a3fe3a33/

 2. #2
  I'm back

  Reacties
  5.070
  20-05-2003

  Met de groei van het internetgerelateerde betalingsverkeer en internationale transacties via digitale wegen, zal de bitcoin de komende 10 jaar alleen maar groeien. Hij zal pas echt stabiliseren wanneer er geen of nauwelijks sprake is van contant geld. Tot die tijd zal hij blijven schommelen, meer in het positief dan in het negatief.
  Mo Gawdat: Mo's adherence to monotheism and controversially advocates intelligent design over evolutionary theory, making claims that the time required for random mutations to create complex organisms being too large to be considered a likely cause.