+ Reageer
1 tot 3 van 3
 1. #1
  Redactie

  Reacties
  33.186
  03-12-2000

  MVC Moderator MVC Moderator

  Milieuverantwoorde bakfiets in de maak in Marokko: de Pickalty

  De 29-jarige bedenker Brahim Belghiti licht zijn uitvinding toe.  Fietsen komen niet tot nauwelijks voor in het Marokkaanse straatbeeld, een verschijnsel wat de 29-jarige Brahim Belghiti enorm stoort. Tegenover het Marokkaanse persbureau MAP meent de jonge uitvinder dat hij met zijn bakfiets 'Pickalty' inspeelt op een grote behoefte. Deze bakfiets heeft namelijk een laadvermogen van maar liefst 130 kilogram en dat terwijl bakfietsen sowieso al weinig voorkomen in Marokko.

  Een milieuverantwoorde oplossing voor logistieke problemen
  De uit Frankrijk afkomstige Belghiti zegt onder het volgende over zijn uitvinding: ''Ik was me er al snel van bewust dat er een grote behoefte bestond om goederen zo duurzaam mogelijk te verplaatsen. Daarnaast voorziet deze bakfiets mensen die om welke reden dan ook geen gemotoriseerd voertuig kunnen besturen van een passende oplossing. Ook het materiaal waar de Pickalty van is gemaakt belast het milieu zo min mogelijk, deze fiets is voor het grootste deel met aluminium vervaardigd.''

  Belghiti plakt dan ook meteen het etiket 'Made in Morocco' op zijn product, dit om het continentaal ook aan de man te kunnen brengen. Immers, de bedenker is ervan overtuigd dat er ook in diverse Afrikaanse landen dezelfde behoefte naar een soortgelijk vervoersmiddel bestaat als in Marokko.

 2. #2
  MVC Lid

  Reacties
  138
  06-05-2007

  Goed bezig! Klasse

 3. #3
  Verbannen

  Reacties
  2.823
  04-11-2016

  Klopt, apart dat er geen fietsen in Marokko zijn, terwijl het een perfect alternatief is voor de auto, brommer en lopen
  Eigenlijk zouden de rijke landen de ontwikkelingslanden miljoenen fietsen moeten schenken. Het leven daar zal er dan veel beter worden aangezien mensen dan bijv. niet kilometers hoeven te lopen naar waterputten of voor andere dagelijkse zaken.

  Die mensen daar zijn uren per dag kwijt aan lopen volgens mij.

  Eén keer investeren en je hebt er jarenlang kosteloos nut van, op af en toe een band wisselen na

  Ik hoop niet dat ze zich daar te goed voelen om te fietsen in Marokko, zoals de meeste Marokkanen dat hier in NL vinden

  P.S. Maar die fietsen gaan niet geschonken worden, dat wordt liever besteed aan bommen om landen mee weg te vagen die geen zin hebben in de amerikaanse poepcultuur