1. #1
  False flag

  Reacties
  609
  15-01-2016

  Planten kunnen tellen en communiceren

  Neurowetenschapper Greg Gage deed tijdens een TED-lezing begin deze maand een experiment waarin hij liet zien dat planten kunnen tellen en ‘denken’.
  Er komt steeds meer bewijs waaruit blijkt dat planten een vorm van bewustzijn hebben.
  Gage gebruikte twee soorten planten die snel kunnen bewegen. De mimosa rolt op als je hem aanraakt en de venusvliegenvanger sluit zijn ‘mond’ als er een vlieg in komt.
  Boodschap

  Hij sloot een aantal elektroden aan op een mimosa en liet zien dat er elektrische signalen worden afgevuurd als de plant wordt aangeraakt.
  De plant stuurt dan een boodschap naar de steel om de bladeren te bewegen. Dit doet denken aan neuronen die signalen versturen in het menselijk lichaam.
  Gage sloot de elektroden vervolgens aan op de vliegenvanger. Toen hij de haartjes in de vliegenvanger aanraakte werden er wederom elektrische signaaltjes verstuurd.
  Elektriciteit

  Maar de ‘mond’ ging niet dicht. De vliegenvanger sluit alleen zijn mond als hij er zeker van is dat er een vlieg in zit. Het kost namelijk veel energie om de mond te openen en te sluiten.
  Hoe weten ze zeker dat er een vlieg in zit? Ze tellen het aantal keren dat de haartjes worden gestimuleerd. Dat betekent dat de venusvliegenvanger kan tellen.
  “Planten hebben geen brein, maar ze kunnen communiceren door middel van elektriciteit,” zei Gage.
  Beïnvloeden

  Hij verbond de twee planten met elkaar om te kijken of de elektrische signaaltjes in de ene plant de andere konden beïnvloeden.
  Toen hij de haren van de vliegenvanger aanraakte, rolde de mimosa op.
  Samen sterker

  Boswachter Peter Wohlleben liet in zijn boek Het verborgen leven van bomen al zien dat een bos een gemeenschap is waarin bomen communiceren, vrienden maken en elkaar beschermen.
  Ze delen voedingsstoffen met elkaar via hun wortels. Sterkere bomen delen suikers met zwakkere bomen. Het achterliggende idee is dat ze samen sterker staan.
  Bekijk het experiment van Gage hieronder:

  https://www.youtube.com/watch?v=pvBlSFVmoaw


  https://www.theepochtimes.com/uplift...s_2355857.html  ALLAHU AKBAR
  Citaat Geplaatst door TDM Bekijk reactie
  Ik ga geen discussie met je aan

 2. #2
  الله اكبر

  Reacties
  1.782
  30-10-2017

  Ok en nu tegen planten zeggen dat ze de
  Co2 uitstoot harder moeten aanpakken
  Citaat Geplaatst door Unreachable Dayouth- Bekijk reactie
  Moslims die geen handen willen schudden van de andere sexe puur op basis van religie moeten maar een land opzoeken waar dat wel kan.