1. #1
  Redactie

  Reacties
  33.986
  03-12-2000

  MVC Moderator MVC Moderator

  Hulp voor alleenstaande moeders en hun kinderen in Marokko

  Alleenstaande moeders en hun kinderen die recht hebben op alimentatie, komen in aanmerking voor hulp van het Marokkaanse hulpfonds voor families.  Het nationale familie hulpfonds wordt binnenkort uitgebreid naar vrouwen die door hun echtgenoten zijn achtergelaten. Het ministerie van Justitie bereidt een wetsvoorstel hiertoe voor. Het zal het kader van wet nr. 41-10, waarin de voorwaarden en procedures voor het ontvangen van uitkeringen uit het fonds worden vastgesteld, wijzigen.

  Naast de moeders komen hun kinderen die recht hebben op alimentatie ook in aanmerking voor deze voordelen, kondigde de minister van Justitie Mohamed Aujjar aan. Hij deed deze aankondiging bij de presentatie van de begroting 2018 van zijn afdeling voor de Commissie van Justitie en Wetgeving in het Huis van Afgevaardigden.

  Het wetsvoorstel zal ook de procedures vereenvoudigen die de toegang tot de voordelen van het hulpfonds regelen. Dit is een van de noodmaatregelen van het overheidsprogramma.

  De hulp kan alleen worden toegekend na een gerechtelijke beslissing waarin wordt vastgesteld dat de schuldenaar (de echtgenoot/vader die het gezin heeft achterlaten) achter loopt met betalingen of als hij niet kan worden gevonden en de noodzaak voor hulp voor het gezin wordt aangetoond.

  Het wetsvoorstel voorziet niet in hulp voor alleenstaande moeders met kinderen die buiten het huwelijk geboren zijn, meldt medias24.

 2. #2
  Ask me anything!

  Reacties
  33.565
  07-08-2007

  Dat werd tijd dat die vrouwen financieel geholpen worden want als ze op de venten moeten wachten denk ik dat ze toch maar in de armoede terecht komen.
  The most precious jewels you will ever have around your neck are the arms of your children.