+ Reageer
1 tot 3 van 3
 1. #1
  Redactie

  Reacties
  33.163
  03-12-2000

  MVC Moderator MVC Moderator

  Tanger: Ecologische ramp dreigt op strand Jbila

  Vier maanden na het rapport over de kwaliteit van het zwemwater is de situatie nog steeds zorgwekkend  De dreiging van een ecologische ramp hangt nog steeds over het strand van Jbila in Tanger, gelegen ten zuiden van de stad, tussen Tanger en Asilah. De fabrieken in het industriële centrum van Tanger (TFZ) blijven hun afval en afvalwater in de zee dumpen.


  Het rapport over de kwaliteit van het zwemwater, gepubliceerd in juli van dit jaar door de staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling, meldde een hoge mate van watervervuiling op dit zeer populaire strand onder de stadsbewoners. De zee werd zelfs vermeld als een van de meest vervuilde zeeën aan de Marokkaanse kustlijn.


  Vier maanden later is er niets veranderd: het water heeft een dubieuze kleur, stinkende geuren en het zand is vervuild door allerlei afvalstoffen, meldt Lefr360 die ter plaatse een kijkje ging nemen.

 2. #2
  MVC Lid

  Reacties
  665
  07-06-2016

  Dit moet toch geen probleem zijn? De bedrijven laten opdraaien om het vervuilde water te zuiveren en het afval te verwijderen, dan is alles opgelost.. Als alle bedrijven die gebruik maken van het water daar de heft in eigen handen nemen, dan volgt de rest ook inshaAllah. Bedrijven die niet willen bijdragen dienen zuiveringskosten te betalen per liter water dat wordt gebruikt.

 3. #3
  Verbannen

  Reacties
  4.554
  21-04-2007

  alles ligt daar open, bezig met nieuwe 4 baans weg.

  en jbila ligt ten westen van tanger en niet het zuiden