Wijlen Koning Mohammed V zal worden geëerd voor zijn humanistische inzet en solidariteit met de Joodse gemeenschap in de tweede wereldoorlog.Prins Moulay Rachid ontving woensdag in Rabat, Sara J. Bloomfied, uitvoerend directeur van het Holocaust Memorial Museum in de Verenigde Staten, meldt H24info.

De bijeenkomst werd bijgewoond door Robert Satloff, uitvoerend directeur van het 'Washington Institute for Middle East Policy', Tad Stahnke, directeur Antisemitisme programma's in het Holocaust Memorial Museum en André Azoulay, senior adviseur van Koning Mohammed VI.

Sara J. Bloomfied is op werkbezoek in Marokko (22-29 oktober) om het beleid van spirituele en culturele verscheidenheid van het Koninkrijk te belichten, geïmplementeerd door Koning Mohammed VI.

Tegelijkertijd kondigde Bloomfield aan dat het Holocaust Memorial Museum in de Verenigde Staten heeft besloten om wijlen Koning Mohammed V postuum te eren voor zijn weerstand tegen het racistische beleid van de Vichy-regering en voor zijn humanistische inzet en solidariteit met de Joodse wereld, dat geconfronteerd werd met nazisme.

Er zal een groot evenement in Washington worden georganiseerd om de humanistische inzet van wijlen Koning Mohammed V aan de Joodse gemeenschap te eren.

Het Holocaust Memorial Museum is een van de meest prestigieuze Amerikaanse organisaties en een van de weinige instellingen in het maatschappelijk middenveld waarvan de bestuursorganen worden benoemd door de president van de Verenigde Staten.