1. #1
  MVC Lid

  Reacties
  1.297
  10-06-2017

  Koning verklaart oorlog aan currupten ministers ambtenaren en hun aanhangers

  Koning Mohammed VI wil nog meer verantwoordelijken ontslaan

  Na de politieke aardbeving als gevolg van het besluit van Koning Mohammed VI om drie ministers, een staatssecretaris en de verantwoordelijke van het Staatsbedrijf voor water en elektriciteit te ontslaan, zullen naar verwachting nog meer verantwoordelijken het slachtoffer worden van een koninklijke woede.
  Tijdens de presentatie van een rapport van de Rekenkamer over het ontwikkelingsprogramma “Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit” aan Koning Mohammed VI werden namelijk ook tekortkomingen opgemerkt bij een aantal lokale staatsinstellingen waaronder de Regionale centra voor investeringen (CRI).
  Koning Mohammed VI had op 29 juli dit jaar tijdens een toespraak al over de mankementen gesproken van de centra. Hij verklaarde toen dat “de Regionale centra voor investeringen, met uitzondering van een of twee, een probleem en een belemmering vormen voor het beleggingsproces. Zij spelen hun rol niet als aanmoedigingsmechanisme.
  In principe hebben deze centra als missie de problemen van beleggers op te lossen en te voorkomen dat ze bij de centrale administratie hulp moeten gaan zoeken.
  Deze tekortkomingen hebben een negatieve invloed op de regio’s die lijden aan een gebrek aan - en soms zelfs de volledige afwezigheid van - privé investeringen, evenals de lage productiviteit van de publieke sector. Deze situatie beïnvloedt de levensomstandigheden van de burgers.”, verklaarde de monarch toen.
  De lokale administratie staat ook op het lijstje van Koning Mohammed VI. TIjdens dezelfde toespraak had hij de plaatselijke verantwoordelijken aangespoord om "de actieve werkmethoden en ambitieuze doelen van leidinggevenden uit de particuliere sector" aan te nemen en vooral “aandacht te hebben voor de belangen van de mensen”.
  Twee dagen geleden werden Mohamed Hassad, minister van Onderwijs, Mohamed Nabil Benabdellah, minister van Huisvesting en Ruimtelijke ordening, El Hossein El Ouardi, minister van Gezondheid, Larbi Bencheikh, staatssecretaris voor Beroepsopleiding en Ali Fassi Fihri, baas van de staatsdienst voor Water en Elektriciteit ontslagen. Allen zouden fouten hebben gemaakt in de uitvoering van het ontwikkelingsprogramma "Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit".

 2. #2
  MVC Lid

  Reacties
  1.297
  10-06-2017

  Viva rif viva maroc


  3ieesh almalik.

 3. #3
  MVC Lid

  Reacties
  2.363
  09-09-2009

  koning is baas geen rif geen zafzafi