1. #1
  Verbannen

  Reacties
  2.823
  04-11-2016

  Laylatul qadr, hoe herken je deze dag

  Assalamoe aleikom,

  Is er een methode om Laylatul qadr zelf te zien/ontdekken en op basis waarvan zou je dat kunnen doen. En verder is, is het vandaag Laylatul qadr, zo niet is er een indicatie van wanneer dit ongeveer zou kunnen zijn?

  Shukran

 2. #2
  MVC Lid

  Reacties
  544
  15-03-2014

  Het eerste teken: het werd overleverd in Saheeh Muslim van de hadeeth van Ubayy ibn Ka’b (moge Allah tevreden met hem zijn) dat de Profeet (sallalahu alayhi wa salam) aankondigde dat het een van de tekenen was wanneer de zon rose kleurt tijdens de volgende ochtend, het had geen (zichtbare) stralen.

  (Muslim, 762).

  Het tweede teken is: het werd overleverd van de hadeeth van Ibn ‘Abbaas overleverd door Ibn Khuzaimah, en door al-Tayaalisi in zijn musnad, met een saheeh isnaad, dat de Profeet (sallalahu alayhi wa salam) zei: “Laylat al-Qadr is een plezierige nacht, noch koud noch warm, en op de volgende dag komt de zon rood en zwak op.”

  (Saheeh Ibn Khuzaymah, 2912; Musnad al-Tayaalisi).

  Het derde teken: Het werd overleverd door al-Tabaraani met een hasan isnaad van de hadeeth van Waathilah ibn al-Aqsa (moge Allah tevreden met hem zijn) dat de Profeet (sallalahu alayhi wa salam) zei: “Laylat al-Qadr is een stralende nacht, noch koud noch warm, waarin geen meteoren gezien worden.”

  (Overleverd door al-Tabaraani in al-Kabeer. Zie Majma’ al-Zawaa’id, 3/179; Musnad Ahmad)

  Deze drie saheeh ahaadeeth leggen de tekenen uit die aangeven dat het Laylat al-Qadr is.

  Het is niet essentieel dat degene die Laylat al-Qadr heeft ‘gevonden’ het ook weet dat hij het ‘gevonden’ heeft. Het punt is dat men hard moet streven om oprecht te zijn in aanbidding, ongeacht of men weet of hij het heeft ‘gevonden’ of niet. Het kan zijn dat sommige van degenen die dat niet weten beter bij Allah zijn en hoger in status zijn dan degenen die wisten welke nacht het was, omdat de eerstgenoemde hard streefde.

  We vragen Allah om ons vasten en ons gebed tijdens de nacht te accepteren, en om ons te helpen Hem te herinneren en Hem op een gepaste manier te danken. Moge Allah onze Profeet Muhammad zegenen.

 3. #3
  Verbannen

  Reacties
  2.823
  04-11-2016

  allahuma ameen. Shukran broeder