+ Reageer
Pagina 27 van 33 EersteEerste ... 2 17 25 26 27 28 29 ... LaatsteLaatste
391 tot 405 van 489
 1. #391
  Be yourself

  Reacties
  1.490
  28-10-2012

  Een post (#361) van 17-10-2017:

  'Iets om over na te denken…

  Ik hoor al een tijdje een aantal bekende politiek analisten spreken over een idee dat wel interessant is om over na te denken voor degenen die zich hier mee bezig houden. Het lijkt me in ieder geval iets om in het achterhoofd te houden.

  Zoals bekend is de Verenigde Arabische Emiraten (en Qatar ook) al vele jaren bezig een zwaargewicht te worden in het Midden-Oosten (en daarbuiten) en voeren zij hierin onder andere een strijd met ‘Saudi-Arabië’ (en Yemen en Oman die samen de drie grootmachten vormen op het Arabisch schiereiland).

  Wat analisten nu steeds aankaarten is dat de Verenigde Arabische Emiraten, en dan met name in de persoon van Mohammed bin Zayd die als mentor van de Saudische kroonprins Khabeeth Mohammed bin Khabeeth Salman wordt beschouwd, bezig is de macht- en invloedssfeer van ‘Saudi-Arabië’ in (onder andere) het Midden-Oosten in te dammen door ‘Saudi-Arabië’ zich in allemaal conflicten te laten mengen waar zij niet meer uitkomen. Gezegd wordt dat het uiteindelijk doel zou zijn dat ‘Saudi-Arabië’ uiteen moet vallen in verschillende kleinere staten.

  Hetzelfde concept als in een van de andere drie grote landen op het Arabisch schiereiland, Yemen, waar de Verenigde Arabische Emiraten open en bloot vecht om het land in 3 staten op te delen met als doel om een staat in zuid-Yemen te stichten die geregeerd wordt door (handlangers van) de Verenigde Arabische Emiraten.

  Wat belangrijk is om in het oog te houden is dat de Saudische kroonprins heel close is met Mohammed bin Zayd van de Verenigde Arabische Emiraten en dat Mohammed bin Zayd veel invloed heeft op Khabeeth Mohammed bin Khabeeth Salman, een leerling-mentor relatie. Dit feit werd ook bevestigd door de ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten in Washington die zei dat de Verenigde Arabische Emiraten een grote invloed hebben op ‘Saudi-Arabië’, en dan met name ook op de nog huidige kroonprins.  Analisten noemen een aantal gebeurtenissen (die in de toekomst ongetwijfeld nog gaan toenemen) die een slagen van het plan van de Verenigde Arabische Emiraten lijken te duiden.

  - De oorlog in Yemen die is gecoördineerd met de Verenigde Arabische Emiraten. Niet alleen is de Verenigde Arabische Emiraten er in geslaagd grondwerk te leggen voor het opdelen van Yemen in 3 staten waar een staat in zuid-Yemen zoals gezegd geregeerd zal worden door (handlangers van) de Verenigde Arabische Emiraten, ook heeft de Verenigde Arabische Emiraten er voor gezorgd dat ‘Saudi-Arabië’ een oorlog is aangegaan waar zij niet uit kan komen.

  De oorlog in Yemen is, zoals alle analisten al voorspelden, voor ‘Saudi-Arabië’ een moeras geworden waar zij niet uit komen en steeds dieper in wegzakken. Naast het feit dat ‘Saudi-Arabië’ vele van hun eigen soldaten is verloren, miljarden in deze oorlog heeft gepompt, duizenden mensen van Ahl al-Sunnah heeft gedood met bombardementen en het land in een humanitaire crisis heeft gestort waar er sprake is van een voedselnood en een uitbraak van een cholera epidemie waar (volgens het WHO al) 2000 mensen aan zijn overleden (en 500.000 mensen mee zijn besmet), hebben de shi’ische Houthi’s in Yemen ondanks de bombardementen terrein kunnen winnen aan de grens met ‘Saudi-Arabië’ en hebben zij zelfs een opmars gemaakt binnen de grenzen van ‘Saudi-Arabië’. Meer bronnen melden ook dat ‘Saudi-Arabië’ door deze aanvallen van de Houthi’s enkele gebieden in het zuiden van het land heeft geëvacueerd en Saudische militairen zich meermaals terug hebben moeten trekken.  Een voorbeeld van de schade op een school in het zuiden van ‘Saudi-Arabië’ na de inslag van een raket die werd afgevuurd door shi’itische Houthi’s.

  Een meer recent voorbeeld is de raket aanval van gister op het internationale vliegveld van de hoofdstad Riyaadh.  https://www.youtube.com/watch?v=WAgh_DjRi2U&t=

  Belangrijk om te begrijpen is dat ‘Saudi-Arabië’ niet alleen geld, mannen (soldaten), materieel verliest en gezichtsverlies lijdt maar dat, en dit is wellicht nog het meest belangrijke, er ook ruzies zijn ontstaan in de regerende familie (al-Saud) en dat er fricties zijn ontstaan met Arabische stammen in ‘Saudi-Arabië’ die hun stamgenoten in Yemen afgeslacht en uitgehongerd zien worden door Saudische bombardementen.

  Mohammed bin Zayd (van de Verenigde Arabische Emiraten) zou er in weerzin van de voormalig Saudische kroonprins Mohammed bin Nayef (en andere familieleden) in geslaagd zijn de huidige kroonprins Khabeeth Mohammed bin Khabeeth Salman te bewegen tot een oorlog in Yemen.


  - De ruzie met Qatar, het boycotten en het haar omsingelen. Niet alleen heeft ‘Saudi-Arabië’ veel gezichtsverlies geleden in de (Arabische) wereld, maar ook door toedoen van deze gebeurtenis zijn er verschillende kampen ontstaan in de familie van al-Saud.

  Wederom was het hier ook weer de voormalig Saudische kroonprins Mohammed bin Nayef (en andere familieleden) die tegen een dergelijke actie tegen Qatar was, maar wederom bleek Mohammed bin Zayd (van de Verenigde Arabische Emiraten) de Saudische kroonprins voor zijn karretje te kunnen spannen.

  Dit leidde uiteindelijk tot het opsluiten van de voormalig kroonprins Mohammed bin Nayef in zijn paleis en het arresteren van aan hem gelieerde personen (rechters, tv-persoonlijkheden, mediapersonen, docenten, etc..)

  - Het opsluiten van religieuze personen, het ontmantelen en/of hervormen van religieuze instituties en het onderwijsprogramma en het werken aan een meer liberale en seculiere samenleving naar het beeld van de Verenigde Arabische Emiraten.

  Dit heeft veel kwaad bloed gezet bij religieuze mensen.

  - Een andere bijzondere gebeurtenis heeft te maken met economische hervormingen die ‘Saudi-Arabië’ wil doorvoeren. ‘Saudi-Arabië’ heeft aangekondigd Saudische investeerders aan meer regels en belastingen te onderwerpen. Tegelijkertijd liet de Verenigde Arabische Emiraten echter weten de deuren te open voor Saudische investeerders en hun hetzelfde regime te geven als de Emiraties, dus zonder belastingen. De Verenigde Arabische Emiraten zijn hier duidelijk aan het plannen tegen ‘Saudi-Arabië’ en lokken nu de Saudis om hun geld uit ‘Saudi-Arabië’ te halen, waar de regels en belastingen worden aangescherpt, en vrij te investeren in de Verenigde Arabische Emiraten alsof zij Emiraties zijn.

  Hoe doorzichtig ook; de Verenigde Arabische Emiraten forceren een breuk tussen de huidige Saudische kroonprins en zijn familie, tussen hem en religieuze personen en instituties, tussen hem en buurlanden, tussen hem en investeerders, etc.. De huidige kroonprins van ‘Saudi-Arabië’ heeft veel vijanden gemaakt en vertrouwt nu zelfs zijn eigen familie en mensen niet meer (wat hem nog meer in de handen van Mohammed bin Zayd drijft en 'Saudi-Arabie' nog kwetsbaarder maakt).

  Er zijn nog andere gebeurtenissen waar ik in-sha'Allah later op terug kom die het overdenken waard zijn.'

  Het gebeurd voor onze ogen...

  “O you who are patient! Bear a little more, just a little more remains.”


 2. #392
  Ik weet het.

  Reacties
  415
  04-09-2016

  Citaat Geplaatst door Gewone_Broeder Bekijk reactie
  Hier bij monde van de huidige kroonprins van ‘Saudi-Arabië’, Khabeeth Mohammed bin Khabeeth Salman, hetgeen we steeds over spraken.

  ‘Saudi-Arabië’ gaat afstand nemen van haar ‘huidige’ interpretatie van Islam.  https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=BbnbzVy5u3w

  Op een vraag van de gesprekleidster of er een verandering in denken heeft plaatsgevonden vanwege het plotseling veranderingen doorvoert ten aanzien van het toestaan van het recht op autorijden voor vrouwen en het toestaan dat buitenlandse bedrijven investeren in ‘Saudi-Arabië’ antwoord Khabeeth Mohammed bin Khabeeth Salman;

  ‘Er heeft na 1979 een Islamitische opleving/renaissance plaatsgevonden in de Islamitische wereld. Wij waren nooit zo (extreem) in het verleden en wij zullen terugkeren naar de beleving van Islam die wij voor 1979 hadden, een gematigde en tolerante Islam die openstaat voor de wereld en alle religies en culturen.

  We zullen de ‘extremisten’ en ‘extremisme’ vernietigen…

  We willen een normaal leven lijden en samenleven en iets betekenen voor de wereld…

  Wij zijn de goeden en hebben de waarheid aan onze zijde.’

  Je hoort het voor jezelf beste Moslim(a), de mensen spelen met de Religie zoals het hun uitkomt.

  Voor degenen die niet overtuigd zijn vanwege de kwaliteit van de video.  https://www.youtube.com/watch?v=nsVXDsN3_80&t=

  Vanaf min 06:51.

  We blijven het zeggen; al-Saud (en hun handlangers en spreekbuizen die hun koste wat het kost verdedigen en de Moslims steeds op het verkeerde been proberen te zetten) geven niets om Islam en Moslims. Het enige dat hun interesseert is het behouden van macht, zelfs als ze hier de Islam voor moeten vervormen, de hele Ummah voor moeten afslachten en samen moeten werken met de grootste vijanden van Islam en Moslims; Amerika, Israël, shi’a, etc.. Alles en iedereen moet wijken om deze schaamte- en eerloze machtswellustelingen aan de macht te houden.

  Dat Allah (azza wa djal) hun ruggen moge breken en de Moslims moge beschermen en doen overwinnen.

  Pas op (jezelf) en maak je broeders en zusters bewust…er staat teveel op het spel om te blijven slapen en weg te blijven kijken.
  Subhaanallaah, de slangen en hypocrieten worden steeds duidelijker. Deze Mohammed bin Salmaan zal Saudi-Arabië en de moslims geen goedheid brengen. Hij stort het land in de afgrond en verderf met zijn plannen en geleidelijke verwestering. En dit is nog maar het begin, laat staan wat voor ketterij hij nog meer zal uiten en promoten als hij stevig in het zadel zit en hij klaar is met het opruimen van zijn tegenstanders.

  Als zelfs degenen die beschouwd worden als "predikers en vertegenwoordigers" van de moslims zoals as-Sudaisi Amerika komen prijzen, dan weet je hoe laat het is. Dit voorspelt weinig goeds voor Saudi-Arabië met deze nieuwe weg die ze inslaan.
  Om iemand te kennen, moet men eerst een schepel zout met hem gegeten hebben.

 3. #393
  &Rechtvaardigheidop2

  Reacties
  249
  04-12-2016

  Waarheidop1
  Overgeleverd door Abu dhar:
  De Profeet zei tegen mij:
  Zeg de waarheid ook al is die hard. (door Ibn H'ibbaan)

 4. #394
  Happy

  Reacties
  2.152
  13-02-2017

  Walied bnu talath is ook gearresteerd. Hij is multi miljonair

 5. #395
  .

  Reacties
  5.468
  18-12-2015

  -

 6. #396
  Verbannen

  Reacties
  211
  01-06-2017

  In Shaa Allah dat ze wegrotten in de cel

 7. #397
  Be yourself

  Reacties
  1.490
  28-10-2012  “O you who are patient! Bear a little more, just a little more remains.”


 8. #398
  Be yourself

  Reacties
  1.490
  28-10-2012

  “O you who are patient! Bear a little more, just a little more remains.”


 9. #399
  Be yourself

  Reacties
  1.490
  28-10-2012

  Terwijl geleerden in de gevangenissen worden gestoken en de Islam en Moslims worden bevochten gaat de rode loper uit voor de dragers van het kruis…  https://www.youtube.com/watch?v=KUuDZUr-4F8

  Broeders onder elkaar...

  “O you who are patient! Bear a little more, just a little more remains.”


 10. #400
  Voorzichtig

  Reacties
  16.963
  12-04-2008

  Moge Allaah hen leiden en het land van Muhammed sallallaahoe alayhi wa sallam beschermen tegen kwade invloeden.

  Let op je eigen tekortkomingen en zonden en streef ernaar om een betere moslim(a) te worden en spoor je broeders en zusters tot hetzelfde aan op een goede en vriendelijke manier met wijsheid en kennis zodat onze generatie een betere generatie zal voortbrengen in sha Allaah!


 11. #401
  .

  Reacties
  5.468
  18-12-2015

  -

 12. #402
  Be yourself

  Reacties
  1.490
  28-10-2012

  Terwijl de Verenigde Arabische Emiraten met trots samen met hun ‘big brother’ Amerika (deze generaal noemt Amerika letterlijk de grote broer van de Verenigde Arabische Emiraten) de Moslims in onder andere Afghanistan, Iraq, Libië, Somalië, Syrië en Yemen afslacht antwoordt deze generaal op een vraag of de Verenigde Arabische Emiraten een bedreiging zullen vormen voor Israël:

  ‘Whoever thinks that really does not have any kind of sense…’  https://www.youtube.com/watch?v=H_71D3UXntE

  Niet alleen vertellen zij trots dat zij samen met de Amerikanen Moslims aan het doden zijn, ook verklaren zij degenen die denken dat de Verenigde Arabische Emiraten een bedreiging voor Israël zullen vormen voor gek.

  Hoe duidelijker moet men het nog hebben.

  “O you who are patient! Bear a little more, just a little more remains.”


 13. #403
  Be yourself

  Reacties
  1.490
  28-10-2012

  Deze uitspraak verdient een eigen post...  https://www.youtube.com/watch?v=H_71D3UXntE

  Vanaf 10:07 tot 10:21

  ‘…the only message I can deliver is they should listen to sheikh Mohammed bin Zayd whenever he tells them something. Because he is our guidance and the wisdom comes out of that man. And we look at him and we just worship him…’

  Dat degenen die hun nog verdedigen samen met hun afgoden opgewekt mogen worden.

  “O you who are patient! Bear a little more, just a little more remains.”


 14. #404
  MVC Lid

  Reacties
  949
  16-11-2017

  Ik snap echt niet hoe doof, stom en blind die madakheelah zijn..
  Hoe kunnen zij die staat en paleisgeleerden prijzen?
  Lijken net stelletje ezels die geen besef hebben van wat zij op zich dragen.
  Word is wakker man!

 15. #405
  .

  Reacties
  5.468
  18-12-2015

  Citaat Geplaatst door Gewone_Broeder Bekijk reactie
  Deze uitspraak verdient een eigen post...  https://www.youtube.com/watch?v=H_71D3UXntE

  Vanaf 10:07 tot 10:21

  ‘…the only message I can deliver is they should listen to sheikh Mohammed bin Zayd whenever he tells them something. Because he is our guidance and the wisdom comes out of that man. And we look at him and we just worship him…’

  Dat degenen die hun nog verdedigen samen met hun afgoden opgewekt mogen worden.
  we just worship him , wtf