1. #136
  I'm back

  Reacties
  5.038
  20-05-2003

  Citaat Geplaatst door Sami_ Bekijk reactie
  Als of we kunnen zien wie praktiserend is of niet.
  Stel dat je een vrouw die laattijdig abortus wil doen kan overtuigen om de nog niet geboren kind te laten en dat jij misschien zal adopteren dan heb je indirect een leven gered. !!!en dat iets heel groots en zie je niet aan iemandsbaard.

  De 1 kan een baard hebben en witted jellaba (gewaad)aan en voor de rest geen (rahma)genade kennen en een ander zonder baard en jellaba zoals mohamed laroussi die 60 hartoperaties gratis doet per maand 1 operatie kost al ongeveer tussen de 20 en 40 duizend euro.
  Stel dat de tweede persoon langs de eerste loopt de tweede zonder baard en witted gewaad en dan kijkt de eerste op de tweede neer. ..komisch. ....als een arm patient zou overlijden wanneer hij/zij de operatie niet zou doen dan was die chirurg de aan leiding (sabab)om die patient te redden.....ik zeg ook niet dat de laatste praktiserender is dan de eerste want ik ben geen rechter
  Wij weten nooit of de ander wel of niet praktiserend i s omdat we zijn /haar intentie niet kennen ...we gaan af op indrukken. ..die kunnen heel misleidend zijn. ..we zijn geen rechters en laten we dat zo houden; ).
  Ps ik heb niks tegen een baard maar als voorbeeld genomen omdat het door anderen ook als voorbeeld wordt genomen om aan te duiden dat iemand praktiserend is
  Je bent al praktiserend als je al aan de geboden of verboden van de Islam houdt. Het gebed met de oprechte intentie uitvoeren is daar o.a. al één van de minimale voorwaarde. De rest komt met het op zoek gaan van de juiste kennis.

  Wat ik jammer vind, is dat mensen hier op m.nl en in het dagelijkse leven bij het beeld van een praktiserende moslim/moslima TE veel de focus leggen op het dragen van een baard en khamis of bij de vrouw burka/niqaab/khimaar als zijnde dat ze dan opeens 100% vroom moeten zijn zonder fouten.
  Men vergeet iedere keer dat dit ook maar mensen zijn met hun zwaktes, hun goede daden en slechte daden.

  Niemand zal beweren dat een moslim zonder baard geen goede praktiserende moslim is of kan zijn. Pure onzin. Men verwacht dit wel altijd automatisch van een baarddragende en/of khamis dragende moslim. Safi, hij kan zehma geen fouten maken. En o wee, als tie een fout maakt of slechte gewoontes heeft ...klaar, dan is het opeens een mounafiq (zo van zie jij nou wel! Hebbes!) en zijn opeens alle baarddragende khamisdragende moslims schijnheilig en hypocriet.
  Maar andersom als Farid al jaren rookt en drinkt een shisha lounge runt, maar toch één keer per week naar de moskee gaat is het opeens een toffe peer met de standaard gepaarde du3a "Allah ie3 diena meskien, hij doet tenminste zijn best" Al 10 jaar lang!
  Oké hij doet zijn best, maar waarom nou niet dezelfde du3a en begrip voor Achmed die sinds een paar jaar begonnen is om de sunna na te leven en struggelt met zijn oude slechte gewoontes en/of karaktereigenschappen?
  Waarom vergeet men steeds dat een individu een individu is met zijn zwaktes en fouten en zijn goede daden en slechte daden. Waarom niet het bedekken van zijn zondes of hem één op één oprecht adviseren? Waarom iedereen meteen over één kam scheren?
  Mo Gawdat: Mo's adherence to monotheism and controversially advocates intelligent design over evolutionary theory, making claims that the time required for random mutations to create complex organisms being too large to be considered a likely cause.

 2. #137
  MVC Lid

  Reacties
  65
  29-04-2014

  Citaat Geplaatst door Cecil Bekijk reactie
  Nee is onzin. Genoeg praktiserende mensen die de verkeerde hebben getroffen. En genoeg rotte appels die een robijn hebben getroffen.

  En soms zijn die stenen de echte ongepolijste diamanten. En die diamanten een hoopje gebroken glas dat op een diamand lijkt.
  Dat lijkt zo voor ons, want wij mensen kunnen niet zien of iemand goed of slecht is.

 3. #138
  GESTOPT!

  Reacties
  161
  21-10-2015

  Citaat Geplaatst door muwahid-1 Bekijk reactie
  weet je wat belangrijk is aghie? Aglaaq een goed gedrag. dat is waar mensen aandacht moeten schenken in het huwelijk in deze tijd. en ja aan je uiterlijk tijd geven is belangrijk een baard khamis dat heb ik zelf ook alhamdl. Maar gedrag belangrijk heeee belangrijk
  Super BELANGRIJK inderdaad, na deen is akhlaaq het belangrijkste.

  Als iemand de deen gaat praktiseren volgt de baard en qamis automatisch op, kwestie van tijd,
  Citaat Geplaatst door nazi Bekijk reactie
  bazz ga toch spelen , wat is praktiserend tegenwoordig .
  meeste nep-salafisten zitten in de bijstand , en zijn al aan hun derde vrouw bezig omdat ze vinden dat ze het recht daarop hebben.
  praktiserend is niets anders dan de vrouw in haar geheel te onderdrukken ,
  praktiserend is tegenwoordig de waarde van taliban/isis overnemen en die toepassen in nl.

  veel succ6 met jullie praktiserende mannen . ga er maar vanuit dat je huwelijk een hel wordt.
  Praktiserend is iemand die de Koran en Sunnah volgt zoals de profeet Mohammed en zijn metgezellen die gevolgd hebben,
  kennis omzetten in daden, zowel het innerlijke als het uiterlijke praktiseren, dit is iemand die daadwerkelijk praktiserend is,

  Vrouw onderdrukken en dat andere onzin is niet waar, omdat sommige het doen wilt niet gelijk zeggen dat ze allemaal zo zijn, iedereen
  over een kam scheren noemen we dat,
  Ya Allaah laat Oegt Jihad (Elmoejahida) het paradijs doen binnen treden, amien
  Ya Allaah verruim Oegt Jihad (Elmoejahida) haar graf, amien
  Ya Allaah laat Oegt Jihad (Elmoejahida) de vragen goed beantwoorden in haar graf, amien
  Ya Allaah laat Oegt Jihad (Elmoejahida) behoren tot de mensen die de bestraffing van het graf ontlopen, amien
  Ya Allaah schenk Oegt Jihad (Elmoejahida) en haar familie rust, amien