+ Reageer
1 tot 2 van 2
 1. #1
  Redactie

  Reacties
  32.720
  03-12-2000

  MVC Moderator MVC Moderator

  Senegal spreekt volledige steun uit voor toetreding Marokko in ECOWAS

  Minister van Buitenlandse Zaken Salaheddine Mezouar werd zaterdag ontvangen door de Senegalese president Macky Sall.  De bijeenkomst vond plaats in het kader van een toer gewijd aan het verzoek van Marokko om zich bij de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS) aan te sluiten, meldt Moroccoworldnews.

  President Macky Sall maakte van de gelegenheid gebruik om zijn toewijding te herhalen voor de ondersteuning van Marokko en de Koning en merkte op hij het initiatief "erg waardeert en van mening is dat de natuurlijke plaats van Marokko ook binnen de ECOWAS is"

  Marokko's verzoek is niet een "geïsoleerd feit," maar houdt in de eerste plaats verband met de bestaande nauwe geschiedenis tussen het Koninkrijk en deze economische groepering. Het is ook verbonden aan de culturele, menselijke en economische betrekkingen tussen de twee partijen, zei de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Mezouar.

  Het initiatief van Marokko is daarom in overeenstemming met logica en continuïteit, benadrukte Mezouar, erop wijzend dat het Koninkrijk al is gekoppeld aan alle ECOWAS-landen door middel van overeenkomsten, partnerschappen, investeringen en culturele uitwisselingen.

 2. #2
  Verbannen

  Reacties
  1.515
  15-12-2016

  Goeie afzetmarkt voor marokko inclusief politiek vlak