1. #1
  Be yourself

  Reacties
  1.502
  28-10-2012

  Saudi-Arabië en Israël halen de banden steeds verder aan.

  Deze toppic is in-sha’Allah bedoeld om een inkijkje te geven in de relatie tussen Saudi-Arabië en Israël.

  Samenwerkingen tussen Saudi-Arabië en Israël zijn geen nieuw fenomeen, wel is er een nieuwe fase in deze samenwerkingen aangebroken waarin deze samenwerkingen open en bloot, en niet meer enkel onder de tafel, worden aangegaan en wereldkundig gemaakt.

  Mede gezien de huidige situatie in het Midden-Oosten waarbij de Moslims steeds meer lijken te bewegen in de richting van Islam, kijk naar de groei en succes van op Islamitische leest geïnspireerde groeperingen en partijen, en de verbeterde relatie tussen de Verenigde Staten en Iran, beginnen regimes in de landen van de Moslims, waaronder Saudi-Arabië steeds meer openlijk toenadering te zoeken tot Israël.

  Zoals uit verschillende informatie zal blijken zijn het de Arabieren de toenadering zoeken en daarmee een zwakkere ‘onderhandelingspositie’ bekleden. Waar het vroeger Israël was dat toenadering en erkenning zocht voelt Israël zich nu sterk en houdt zij gezien de zwakke positie van de Arabieren de boot nog een beetje af. Israël voelt zichzelf zelfs zo sterk dat Netanyahu het zelfs tijd vindt dat de Arabieren openlijk toegeven dat zij met de Israëlisch samenwerken en dit niet meer verbergen. Hoewel het totale openheid geven op dit moment misschien nog een beetje te vroeg is zit dit er in de toekomst zeker aan te komen. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe zwakker de Arabieren worden en hoe meer zij toegeven.

  Een punt dat belangrijk is om in het oog te houden is dat de Palestijnen de grootste verliezers van dit alles zijn. In een van de te plaatsen fragmenten noemt Netanyahu het ook: door als Israël banden aan te halen met de belangrijke Arabische landen plaatsen zij de Palestijnen in een isolement. Waar het hiervoor Israël was dat in een isolement verkeerde wordt de tafel beetje bij beetje omgedraaid. Israël haalt de banden aan met de (zwakke) Arabieren en deze (zwakke) Arabieren zullen de (nog zwakkere) Palestijnen uiteindelijk dwingen genoegen te nemen met wat Israël hun toestaat.

  Dit is het nieuws van vandaag dat Arabische twitter deed ontploffen.  http://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.732776

  Hoewel dit nieuws voor niemand van de politiek analisten verrassend nieuws is is het nieuwe hieraan dat de gebeurtenissen zich in een rap tempo opstapelen en er echt sprake lijkt te zijn van een stroomversnelling en een steeds meer openlijke relatie tussen Saudi-Arabië en Israël.  https://www.youtube.com/watch?v=8pRC_NRVQhA

  Hier een zeer interessante samenvatting over hoe Saudi-Arabië en Israël steeds meer openlijk naar elkaar toe trekken.

  “O you who are patient! Bear a little more, just a little more remains.”


 2. #2
  Be yourself

  Reacties
  1.502
  28-10-2012

  Een interessant artikel waarin min of meer ook wordt ingegaan op de 'zwakke onderhandelingspositie' van de Arabieren, en de druk die zij voelen, tegenover een zichzelf sterk voelend Israël. Het zijn de Arabieren die behoefte hebben aan verbeterde relaties met Israël en Israël is vanuit haar sterkere positie niet geneigd snel te happen en zij lijkt dan ook geen genoegen meer te nemen met resultaten waar ze in het verleden misschien wel genoegen mee had genomen. Het zijn juist de Arabieren die nu hun eisen laten vallen om maar verbeterde relaties te krijgen.

  'So, at this political moment when Netanyahu is not showing any willingness to withdraw from the Occupied Palestinian Territory and some of his ministers are calling for the official annexation of the West Bank, Saudi Arabia seems to be giving up on its historic commitments. By normalizing relations with Israel without demanding a just solution to the Israeli-Palestinian conflict, Saudi Arabia is diminishing its leverage in negotiating a two-state solution.'

  http://mondoweiss.net/2016/05/betwee...tive-solution/

  “O you who are patient! Bear a little more, just a little more remains.”


 3. #3
  Be yourself

  Reacties
  1.502
  28-10-2012  https://www.youtube.com/watch?v=fPcx42n7vug

  Hier bij monde van de Saudische prins Turki bin Faisal: "It used to be Arabs who said no, now Israel Is refusing peace".

  De rollen zijn omgekeerd.

  Dr. al-Nafisi heeft dit (in een lezing die ik heb geplaatst) aangehaald en verteld over een boek geschreven door het hoofd van de verschillende Israëlische inlichtingendiensten genaamd ‘The Arab mind’ waarin de tactiek werd genoemd die de Israëlisch nu vruchten brengt. Hij verteld hierin onder andere dat de Arabieren emotioneel zijn en geen geduld kunnen opbrengen en dat zij gebroken kunnen worden met langdurige onderhandelingen. Dr. al-Nafisi haakt hier op in door te zeggen dat de Amerikanen eenzelfde tactiek aanhouden in het zogenaamde ‘peace proces’. De Amerikanen zijn er op gebrand het proces lopende te houden en steeds uit te rekken om zo steeds meer van de Arabieren gedaan te krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar de relaties van Israël en de landen van de Moslims;

  De verhoudingen zijn verbeterd en regimes in de landen van de Moslims zoeken toenadering
  Verdragen zijn opgesteld
  Handelsbetrekkingen leveren miljarden op
  Militaire samenwerkingen en trainingen tussen Israël en regimes in de landen van de Moslims zijn een feit
  Samenwerkingen (op grond) van inlichtingen(diensten) zijn een feit
  Nederzettingen worden uitgebouwd
  Palestijnse grond wordt nog steeds ingenomen
  Palestijnen mensen worden nog steeds uit hun huizen verdreven
  Gaza wordt om de paar jaar platgebombardeerd
  Al-Quds (Jeruzalem) wordt beetje bij beetje ontdaan van haar Islamitische identiteit
  Masjeed al-Aqsa wordt dagelijkse vuil gemaakt door ‘orthodoxe’ varkens

  en de lijst kan nog veel langer.

  Dit terwijl de Palestijnen nog steeds wachten op de vrede die hun is aangezegd met het inwerkingtreden van het zogenaamde ‘peace proces’. Hoe langer het duurt hoe minder er over blijft, hoe sterkere positie de joden hebben en hoe zwakker de Moslims worden.

  “O you who are patient! Bear a little more, just a little more remains.”


 4. #4
  Be yourself

  Reacties
  1.502
  28-10-2012

  Citaat Geplaatst door Ibraheem Bekijk reactie
  En wanneer die powershift gebeurd, is niet langer meer de VS de lange arm van onrechtvaardigheid die de wereld verziekt, maar dan pikt Israel die taak op, netzoals de VS die taak overnam van de UK, en wAllahu a3lam denk dat dan de dajjaal niet ver meer is.
  Haha ik ben inderdaad niet bekend met dat freemason gebeuren broeder, vind het allemaal maar een beetje vaag, maar wellicht dat de politiek en het door Arabieren aanhalen van de banden met Israël binnen dat grotere plaatje past, wa Allahoe alam.

  “O you who are patient! Bear a little more, just a little more remains.”


 5. #5
  Verbannen

  Reacties
  12.341
  16-12-2014

  Ziek


  Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

 6. #6
  Verbannen

  Reacties
  6.040
  08-02-2016
  Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

 7. #7
  MVC Lid

  Reacties
  4.596
  17-08-2010

  Aghi je moet de leiders gehoorzamen en doen wat ze je bevelen wij zijn leken en snappen niets van politiek laat je broeders en zusters verkracht, uitgehongerd, geplunderd, vernederd en van hun menselijkheid beroofd worden want de ontaarde verraderlijke, perverse leiders die hun ziel verkocht hebben weten wel raad met deze situaties. Gehoorzaam de leiders bro, en wees vriendelijk voor ze...
  Een overlevering die elke moslim eigenlijk als levensmotto zou moeten nemen, zoals shaych ul-Uthaiymeen ra7imu Allaah zegt, is de volgende overlevering:

  “Streef naar datgene wat jou baat, zoek hulp bij Allah en geef niet op” [Muslim]

 8. #8
  A_bdars

  Reacties
  1.116
  26-07-2013

  Citaat Geplaatst door Ibraheem Bekijk reactie
  Maakt niet uit bro blijven gehoorzamen koste wat kost, de Saudische leiders weten zo goed raad ermee, dat ze lucht-steun geven aan hun companions de iraqi rawafid leiders, tegen de ahlu sunnah, maar dat maakt niet uit gewoon blijven gehoorzamen en dua voor hen doen, want zij hebben de sleutels van de heilige kaa3bah, terwijl 1 iraqi ahlu sunnah leven heiliger is bij Allah dan de ka3bah, maar de geleerden hebben hier meer kennis van, zolang Dammaaj maar veilig is, is er niks aan de hand, en is er geen Jihaad, alleen Saudi Arabie is moslimgebied dus geen stress bro, maar wanneer de houthis weer Dammaaj in Saudi Arabie aanvallen, staan we massaal op en schreeuwen "Help Help! kom naar de Jihaad"
  Damaaj is niet in Saudie Arabie ya sahib daa3ish.

  "Inspect yourself, are you innocent?”


 9. #9
  Millatu Ibraheem

  Reacties
  745
  27-04-2014

  Citaat Geplaatst door Salafi_ Bekijk reactie
  Damaaj is niet in Saudie Arabie ya sahib daa3ish.
  https://m.youtube.com/watch?v=F_PcXnKSUOA
  Zij zeiden tegen hem 'Je handelt in strijd met wat de geleerden zeggen' terwijl zij niet door hebben dat zij in strijd met de Qur'an handelen. Ik handelde in tegenstrijd met wat de geleerden zeggen, maar jullie handelen in strijd met de woorden van diegene die met de Qur'an is gekomen. - ibn al Qayyim

 10. #10
  A_bdars

  Reacties
  1.116
  26-07-2013

  Je kunt een lompe filmpje van die djaahil en qotbi plaatsen naar nog steeds is Damaaj niet in Saudie Arabie ya sahib daa3ish.

  Afghanistan: why then and not now? - shaykh Ahmad Baazmoel

  https://m.youtube.com/watch?v=BFxpYEaBM40

  Shaykh al-Fawzân: We love Jihâd and wish for it, but this is not Jihâd! We have said that this is not Jihâd. This is destruction! Is it Jihâd to kill people without due right? He even kills himself without due right. Is this Jihâd? This is not Jihâd. Jihâd has rulings, conditions and rules. It is the Muslim ruler who leads and calls to it.

  Even the israelites said to their prophet:

  “Send to us a king, and we will fight in the way of Allah” (2:246)

  They didn’t go armed to fight on their own:

  “Send to us a king, and we will fight in the way of Allah” (2:246)

  I.e. a leader. Who did they ask it from? One of their prophets, the ruler.

  Jihâd, which is one of the disposals of the ruler, is referred to the ruler. He is the one who orders it and takes on it. He is the one who recruits armies and prepares weapons. Allâh said:

  “… by which you may terrify the enemy of Allah and your enemy…” (8:60)

  He did not say you should terrify the Muslims and those one has a treaty with. He said:

  “… by which you may terrify the enemy of Allah and your enemy…” (8:60)

  https://abdurrahman.org/2015/05/01/w...shaykh-fawzan/

  "Inspect yourself, are you innocent?”


 11. #11
  A_bdars

  Reacties
  1.116
  26-07-2013

  Het is niet gek dat jij zover dwalend bent, gezien jij mannekes als hen als thiqqah genomen hebt:

  Nabil Al Awadi likes to read Sayyid Qutbs book

  https://m.youtube.com/watch?v=ntTVuYv3WJg

  "Inspect yourself, are you innocent?”


 12. #12
  Millatu Ibraheem

  Reacties
  745
  27-04-2014

  Citaat Geplaatst door Salafi_ Bekijk reactie
  Het is niet gek dat jij zover dwalend bent, gezien jij mannekes als hen als thiqqah genomen hebt:

  Nabil Al Awadi likes to read Sayyid Qutbs book

  https://m.youtube.com/watch?v=ntTVuYv3WJg
  Haha... altijd weer dat labelen, Qutbi! ahlul bid'a! khaariji! woef! woef!

  terwijl hij daar gewoon de waarheid spreekt, ja Dammaaj grenst aan het zuiden van Saudj Arabie, m.a.w dus dichtbij. Haha opeens als het zo dichtbij is is er Jihaad en iedereen moet helpen, maar als paar km verderop in Iraq ahlu sunnah babys in magnetrons worden gebakken, en vrouwen bevallen van bastaard kinderen in de gevangenissen, door de rawaafid, is het niet toegestaan.

  De voorwaarde dat je een leider nodig hebt etc voor de verdedigende jihad is er nooit geweest, nog nooit, dit is een bid'a leugen die verzonnen is door hypocrieten. En afghanistan , iraq, syrie etc allemaal zijn verdedigend, tegen de VN kufr naties.
  Zij zeiden tegen hem 'Je handelt in strijd met wat de geleerden zeggen' terwijl zij niet door hebben dat zij in strijd met de Qur'an handelen. Ik handelde in tegenstrijd met wat de geleerden zeggen, maar jullie handelen in strijd met de woorden van diegene die met de Qur'an is gekomen. - ibn al Qayyim

 13. #13
  Verbannen

  Reacties
  1.473
  30-12-2015

  Mooie topic

 14. #14
  Voorzichtig

  Reacties
  17.087
  12-04-2008

  Citaat Geplaatst door Bilal_bin_Mohamed Bekijk reactie
  Ik wil niet veel zeggen maar volgens mij is KSA de enig land zonder vredesverdrag met Jodistan.
  En zover ik weet verbied KSA zelfs bezoekers als zij stempels van Israel hebben wallahu a`lam en het is niet zomaar dat er zoveel kritiek wordt gegeven op KSA vanuit het westen. De grootste steun voor Palestina is KSA zonder twijfel, maar de meeste mensen haten het om dit aan te horen.

  Let op je eigen tekortkomingen en zonden en streef ernaar om een betere moslim(a) te worden en spoor je broeders en zusters tot hetzelfde aan op een goede en vriendelijke manier met wijsheid en kennis zodat onze generatie een betere generatie zal voortbrengen in sha Allaah!


 15. #15
  nish teta emzer

  Reacties
  2.124
  08-05-2007

  Citaat Geplaatst door Bilal_bin_Mohamed Bekijk reactie
  Ik wil niet veel zeggen maar volgens mij is KSA de enig land zonder vredesverdrag met Jodistan.
  Geen enkel Arabisch land heeft vrede met Israël op Egypte en Jordanië na.

  Saudi Arabia is het eerste arabische land dat vrede met Israël zoekt al sinds 1992. Google naar op 'Arab Peace Initiative'. Egypte en Jordanië tel ik niet mee omdat deze landen gechanteerd zijn.
  Ik kom tot de conclusie dat de kennis der mensen tweedelig is, en dat is al: een waarheid die men niet kan achterhalen en onzin waarvan kennis u niet baten zal.

  Abu-l-Walid al-Waqqashi