1. #1
  everything=energy

  Reacties
  3.904
  15-09-2003

  Lightbulb Tips: dit zou elke pc moeten hebben o.a. anti-virus. Lees hier voordat je wat vraagt!

  Pc problemen (o.a. virussen, spyware) oplossen en voorkomen

  Legenda:

  Rood = Waarschuwing.
  Donker oranje = Extra uitleg verschillende programma's.
  Blauw = Noodzakelijke programma's.
  Groen = Ook belangrijk om te doen.

  Inleiding:

  Gebruik minimaal deze programma's: Malwarebytes Anti-Malware, Spywareblaster en 1 antivirusprogramma. Dit zijn programma's die ervoor zorgen dat je pc niet gehackt wordt en dat er geen privé gegevens van je bekend zijn bij anderen of dat je Windows instabiel wordt. Lees hier meer over Spyware.

  Let op:Tijdens de installatie kun je de registratie van de programma's gewoon overslaan, als dat niet kan geef nooit je echte naam en achternaam. Je weet nooit zeker wat er met die info gebeurt. Je kunt wel je e-mailadres geven.

  Gebruik minimaal deze 3 programma's (je kunt het beste scannen in veilige modus als verwijdering van malware niet goed lukt in 'normale' Windows)(druk op de F8 knop tijdens het opstarten van je pc). Vergeet niet om altijd niet meer dan 1 antivirus programma te gebruiken. Meerdere antivirus programma's kunnen met elkaar in conflict komen.

  Verder is het belangrijk om al deze programma's up-to-date te houden, omdat hackers niet stil zitten en daarom is het belangrijk om minimaal 1 keer per week te scannen met de anti-spyware programma's en uiteraard altijd scannen als er problemen zijn (virus of spyware).

  Let op: Misschien iets wat voor zich zelf spreekt, scan nooit tegelijkertijd met de verschillende scanners, maar altijd na elkaar.


  Anti-spyware programma's

  Malwarebytes' Anti-Malware

  Een onmisbaar programmaatje om een spyware infectie te voorkomen is het programmaatje:

  Spywareblaster

  Let op: hiermee kun je niet scannen, maar je moet het wel updaten!

  Als additioneel/extra programma kun je er voor kiezen deze nog te installeren:

  SuperAntiSpyware Free Edition  Anti-virus programma's


  Avira Free Antivirus

  of

  AVG Anti-virus

  of

  AVAST  Hier wat extra info over antivirusprogramma's

  Zorg ervoor dat de standaard Windows firewall aan staat! Standaard is de firewall in Windows Vista en Windows 7 ingeschakeld. Je opent de instellingen van de firewall via het Configuratiescherm. Heb je Windows 7?
  Open het menu Start en klik op Configuratiescherm. Kies Systeem en beveiliging / Windows Firewall. Heb je Windows Vista? Open het menu Start en kies Configuratiescherm. Klik op Beveiliging / Windows Firewall.

  Hier wat extra info over firewalls


  Je kunt het beste pas scannen in "veilige modus" als het verwijderen van malware/objecten/besmettingen niet lukt in Windows die normaal is opgestart. Je gaat in veilige modus als je de F8-knop kiest zodat je pc opstart in het BIOS-systeem. Als je daarna klaar bent herstart je pc en druk je op de F-8 knop en kies je de optie "Windows normaal opstarten"
  extra uitleg "veilige modus"
  Kijk hier: Computerproblemen oplossen en voorkomen klik hier NIEUW like mijn facebook pagina!!https://www.facebook.com/Pc-probleme...5653422990802/

 2. #2
  everything=energy

  Reacties
  3.904
  15-09-2003

  Windows up-to-date houden


  Het is noodzakelijk om de versie van Windows dat je gebruikt up-to-date te houden oftewel om belangrijke beveiligingsupdates te downloaden en te installeren.

  Het is belangrijk om zo ie zo de functie automatisch updates aan te hebben staan.
  Klik hier om te weten hoe je dat doet voor Windows Vista

  Klik hier om te weten hoe je dat doet voor Windows 7

  Klik hier om te weten hoe je dat doet voor Windows 8.1

  Pc sneller maken

  (Dit programma moet je gebruiken als je sneller wilt internetten):
  Ccleaner


  Lijst van Anti-spyware programma's welke wel en welke niet te vertrouwen te zijn:


  Let op: er worden zeer veel 'antispywareprogramma's' aangeboden die niet te vertrouwen zijn.

  Lees hier welke producten je beslist niet moet installeren


  Mozilla Firefox browser: biedt beter bescherming dan Internet Explorer


  Gebruik ook naast Internet Explorer ook Firefox als webbrowser, omdat Firefox voor 99% zekerheid biedt tegen browserhijacking (=dat is wanneer je doorgelinkt wordt naar een site door bijv. een trojan).


  Firefox downloaden


  Wees ook voorzichtig met het installeren en gebruiken van filesharing-programma's. Scan zo ie zo alle bestanden die je download van daar die eindigen op .rar of .zip


  Zo houd je programma's up-to-date die geïnstalleerd zijn op je pc:


  Bonus tip: gebruik een klein programmaatje genaamd update checker
  om te zien of je de nieuwste versies gebruikt van alle software genoemd in deze topic en andere software/programma's


  Laatste tips om je pc bescherming zo goed mogelijk te houden:


  Tot slot nog 9 tips:

  1) Verwijder alle oude systeemherstelpunten op je pc nadat je malware verwijderd hebt, malware kan namelijk weer actief worden als een systeemherstel uitvoert! Lees hier hoe je dat moet doen.
  2)open nooit e-mailtje's die je totaal niet bekend zijn van wie ze zijn en al helemaal niet een bijlage! Dit kan een virus zijn namelijk en die zijn schadelijk voor je pc. Je herkent mailtjes met malware vaak doordat ze een 'rare' naam hebben en/of het e-mailadres is vreemd.
  3) Ik hoor heel vaak op dit vorm: "mijn Microsoft account/hotmail is gehackt!", vaak kun je dit zelf voorkomen door een moeilijke geheime vraag en wachtwoord in te stellen. klik ook nooit op een link als je aan het skypen bent. Vaak kun je dan toestemming geven aan spyware of nog erger een hacker!
  4) Tot slot hangt de hoeveelheid bescherming samen met je surfgedrag en welke browser je gebruikt. Mensen die internet Explorer gebruiken hebben meer bescherming nodig dan mensen die Firefox gebruiken.
  5) Maak ook altijd een back-up van je belangrijkste bestanden. Je kunt een back-up op vele manieren maken. Dat kan door: jezelf te mailen, usb stick gebruiken of externe harde schijf.
  6) Geef ook nooit je pincode of andere persoonlijke gegevens aan een afzender van een mailtje wat verdacht op jou overkomt.
  7) Gebruik je een smartphone of tablet dat draait op Android dan is het geen overbodige luxe om ook daar een antivirus programma op te installeren en te gebruiken. De antivirus programma’s genoemd in deze topic hebben ook een android versie. Check je app store.
  8)Formatteren is een noodoplossing, ik hoor vaak op dit forum:"ik ga mijn pc formatteren", je zou je pc pas moeten formatteren als je windows niet meer in komt! Anders is het onnodig en jammer.
  9) Let op de privacy instellingen als je besluit Windows 10 te installeren. Zie ook: klik hier

  N.B.: Al deze programma's zijn GRATIS, goed kijken op de site voor de "download knop". Alle programma's zijn geschikt voor zowel Windows Vista als 7. Check even voor de zekerheid of dat ook geldt voor Windows 8(.1)

  N.B.: Hitmanpro versie 3 is uit. Deze tool is niet slecht te noemen, HMP 3 is niet meer gratis. Je probeert de uitprobeer versie en daarna moet je het kopen als je er verder mee wilt werken. Alleen al om die reden raad ik iedereen af om HMP 3 te gebruiken.

  Heb je nog vragen of suggesties naar aanleiding van deze topic pm me dan of open een topic over deze topic,aarzel niet. Ik weet niet alles maar samen komen we er wel uit
  Kijk hier: Computerproblemen oplossen en voorkomen klik hier NIEUW like mijn facebook pagina!!https://www.facebook.com/Pc-probleme...5653422990802/

 3. #3
  everything=energy

  Reacties
  3.904
  15-09-2003

  Exclamation Versie van jouw Windows vermelden s.v.p wanneer je een topic opent hier (lees/kijk!)

  Salaam aleikum ,

  zou iedereen die een pc vraag/probleem heeft zijn versie van Windows of ander besturingssysteem willen vermelden?

  Dat is nuttig informatie om de vraag/probleem te helpen te beantwoorden voor die gene die probeert te helpen.

  Ook is het handig om een probleem omschrijving te zetten in je topic titel. Een titel als: ''helppp!!?'' zegt een eventuele helper weinig, aan je topic titel titel kan hij/zij wel zien of hij/zij jou kan helpen. Verder als het probleem is opgelost, topic verwijderen alsjeblieft en bij reden: ''opgelost'' zetten. Dit voorkomt dat er nog onnodig gereageerd word.

  Bedankt daarvoor.

  Voor degene die niet weet wat voor besturingssysteem deze heeft dat is makkelijk te zien tijdens het opstarten van de pc.


  Heb je Windows Vista dan zul je dit zien:


  of zoiets:  Heb je Windows 7 dan krijg je zoiets te zien:


  en daarna zoiets:  Heb je Windows 8 dan krijg je zoiets te zien:  En daarna zoiets:
  Heb je Windows 10 dan krijg je zoiets te zien:


  En daarna zoiets:

  Let op: Mocht je onverhoopt nog steeds Windows XP gebruiken, stop daar dan mee! Microsoft ondersteund XP niet meer met beveiligingsupdates. Je pc is daardoor heel erg kwetsbaar voor virussen, hackers etc. Mijn advies is dan (mits de hardware van je pc dat aankan) om te upgraden naar Windows 7. Backup wel eerst al je data voor je dat doet. En als je hardware het niet aankan dan kun je ook nog Ubuntu of een andere besturingssysteem van Linux gebruiken. Voor meer informatie zie de link in mijn o.t.
  Kijk hier: Computerproblemen oplossen en voorkomen klik hier NIEUW like mijn facebook pagina!!https://www.facebook.com/Pc-probleme...5653422990802/

 4. #4
  everything=energy

  Reacties
  3.904
  15-09-2003

  Lightbulb Geen geluid: audio driver (geluidskaart) (opnieuw) installeren

  Salaam aleikum,

  voor degene die vragen: "waarom heb ik geen geluid meer op mijn pc?" of soortgelijke vragen. Bij deze een makkelijk uitleg hoe je in Windows xp (opnieuw) geluid installeert mits je een legitieme versie hebt.

  Stuurprogramma (opnieuw) installeren:

  Om je audio driver te installeren automatisch moet je dit doen (makkelijkste manier):

  1: ga naar ''start''
  2: ga naar "mijn computer"
  3: klik daarop met je rechtermuisknop en kies de optie ''manage/beheer''
  4: ga dan naar "device manager/apparaten beheer"
  5: open het plusje met "sound, video en game controllers/geluids apparaten"
  6: als het goed is zie je nu ergens een gele vraagteken of gele uitroepteken staan
  7: Nu moet je klikken op de plaats met de gele vraagteken of gele uitroepteken en kies dan de optie "update driver"

  Als het goed is wordt nu automatisch je audio driver geïnstalleerd waardoor je weer geluid hebt. Dit is ook handig als je bijvoorbeeld je pc hebt geformatteerd en je wilt weer een geluidskaart installeren.

  Codecs installeren:

  Ook is het zo dat wanneer men Windows mediaplayer gebruikt er codecs geïnstalleerd moeten worden. Als je ze mist op de pc heb je geen (goed) beeld en/of geluid bij bepaalde typen bestanden.

  Lees hier wat codecs zijn:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Codec

  Download van hier alle codecs (om daarna te installeren):
  http://www.free-codecs.com/codec_pac...1_download.htm

  Dit installatieprincipe geldt voor zowel Windows Vista, 7 en 8(.1) (alleen heten sommige stappen een beetje anders).

  succes
  Kijk hier: Computerproblemen oplossen en voorkomen klik hier NIEUW like mijn facebook pagina!!https://www.facebook.com/Pc-probleme...5653422990802/

 5. #5
  everything=energy

  Reacties
  3.904
  15-09-2003

  Lightbulb Toelichting over Ccleaner

  Salaam aleikum,

  de laatste tijd merk ik dat er nogal wat vragen zijn over het gebruik van Ccleaner. Daarom deze topic. Ccleaner verwijdert geen programma's van je pc! Ccleaner verwijdert tijdelijke bestanden (zijn o.a. internet bestanden, internet zoekgeschiedenis).

  Het heeft wel de mogelijkheid om gebruikt te worden om programma's te verwijderen (maar dat is een ander "tabje" in het programma).

  Lees er hier meer over:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/CCleaner

  p.s: deze topic is niet zo bedoeld voor vragen maar meer voor uitleg over Ccleaner

  succes
  Kijk hier: Computerproblemen oplossen en voorkomen klik hier NIEUW like mijn facebook pagina!!https://www.facebook.com/Pc-probleme...5653422990802/

 6. #6
  everything=energy

  Reacties
  3.904
  15-09-2003

  Lightbulb Open source software ( wat gratis te downloaden is)

  Salaam aleikum/ hallo allemaal,

  Dit is een lijstje software dat naar mijn mening onmisbaar is op elke pc met Windows erop. Al deze programma's zijn gratis te verkrijgen:

  Let op: weet welke versie je nodig hebt voor je pc: 32 bits of 64 bits. Ga als volgt te werk om na te gaan of op jouw computer een 32-bits of een 64-bits versie van Windows in Windows 7 of Windows Vista wordt uitgevoerd:

  Stap 1: Open Systeem door te klikken op de knop 'Start', met de rechtermuisknop te klikken op 'Computer' en vervolgens te klikken op 'Eigenschappen'.

  Stap 2: Bij 'Systeem' kun je het systeemtype weergeven.


  Windows mediaplayer (om muziek of videobestanden te bekijken):
  http://www.filehippo.com/download_wi...e2383a3beed1d/

  OF

  VLC mediaplayer (geen codecs nodig!) (om muziek of videobestanden te bekijken):
  http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html

  Klite mega codec pack: (Om de mediabestanden goed af te kunnen spelen op Windows mediaplayer heb je zogenoemde codecs nodig), deze moet je ook installeren. Kun je hier gratis downloaden:
  http://www.free-codecs.com/k_lite_me...k_download.htm

  Java Runtime Environment (om bijvoorbeeld een chat applicatie te kunnen laden):
  http://www.filehippo.com/download_jre/

  Silverlight (om bijvoorbeeld op uitzending gemist.nl iets terug te zien):
  http://www.filehippo.com/download_silverlight/

  Flash Player (IE) (om bijvoorbeeld op YouTube filmpjes te kijken):
  http://www.filehippo.com/download_flashplayer_ie/

  Flash Player(Non-IE) (om bijvoorbeeld op YouTube filmpjes te kijken) :
  http://www.filehippo.com/download_flashplayer_firefox/

  Foxit Reader (goed programma om PDF mee te lezen):
  http://www.filehippo.com/download_foxit/

  7-Zip 9.20 (32-bit) (om ingepakte bestanden uit te kunnen pakken):
  http://www.filehippo.com/download_7zip_32/

  CCleaner (om je pc snel te houden en tijdelijk bestanden te verwijderen):
  http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

  Firefox (browser beter dan IE):
  http://www.mozilla-europe.org/nl/firefox/

  DAEMON Tools Lite (om .iso bestanden te laden en een dvd af te spelen bijvoorbeeld):
  http://www.filehippo.com/download_daemon_tools/

  Burnaware free (Een goed, klein en gebruiksvriendelijk en gratis brandprogramma):
  http://www.gratissoftwaresite.nl/dow...en+dvd+brander

  Open Office (vergelijkbaar met MS Office Word, powerpoint, Excel):
  http://nl.openoffice.org/downloaden.html
  Kijk hier: Computerproblemen oplossen en voorkomen klik hier NIEUW like mijn facebook pagina!!https://www.facebook.com/Pc-probleme...5653422990802/

 7. #7
  everything=energy

  Reacties
  3.904
  15-09-2003

  Exclamation Pas op met (micro) SD Kaartjes!

  Salaam aleikum,

  ik lees steeds vaker topics waarin mensen hun data kwijt zijn die ze op hun SD kaart hadden staan.
  Die kaartjes zijn best kwetsbaar als je het mij vraagt en zorg er daarom voor dat als je belangrijke foto's of bestanden erop hebt staan deze zo snel mogelijk backupt naar je pc of een ander opslagmedium.

  Ook is het geheugen van je telefoon een stukje stabieler dan je micro SD kaartje. Dus daar kun je ook je data naar opslaan. En als je dan de data van je telefoon regelmatig backupt komt het goed.

  Succes
  Kijk hier: Computerproblemen oplossen en voorkomen klik hier NIEUW like mijn facebook pagina!!https://www.facebook.com/Pc-probleme...5653422990802/