1. #30481
  MVC Lid

  Reacties
  1.434
  20-11-2012

  Ik gewoon: In sha Allaah is er niets aan de hand en verloopt de rest van je zwangerschap zonder zorgen.

 2. #30482
  MVC Lid

  Reacties
  1.434
  20-11-2012

  Wanneer zijn jullie (@alle zwangeren dus) uitgerekend in sha Allaah?

 3. #30483
  MVC Lid

  Reacties
  3.410
  26-12-2013

  Rouge de laatste loodjes voor jou of niet?

  Ik_gewoon heb je nog een afspraak kunnen maken? Hoe is het nu met je?

  Veel pril zwangeren in de topic masha Allaah. Moge Allaah het voor jullie allen een voldragen zwangerschap laten zijn, ameen.

 4. #30484
  MVC Lid

  Reacties
  3.410
  26-12-2013

  Integere, als het niet gaat, dan gaat het niet hoor! Je moet echt ook aan je eigen gezondheid denken en kijken of je thuis ook wat ondersteuning kan krijgen. Het is niet niks om voor kleintjes te zorgen. Als je je ziekmeldt, geeft je werkgever een melding door aan de bedrijfsarts. Deze roept jou dan op voor een spreekuur en daar kan je je verhaal doen. De bedrijfsarts kijkt dan of er sprake is van ziekte en of dit nog te maken heeft met je zwangerschap/bevalling. Ik denk eerlijk gezegd dat UWV hier in eerste instantie nog buiten staat. Allaahi chafiek, ameen.

  Nieuwerd, hoe gaat het met jou? Hier gaat alles goed alhamdoelillaah. Nu 24 weken zwanger en binnenkort de suikertest insha Allaah.

 5. #30485
  MVC Lid

  Reacties
  3.410
  26-12-2013

  Over zindelijk krijgen; umm roqaya wat deed jouw eerste het vlot al op het potje! Wat goed zeg. Mijn zoontje is nu 1 jaar en 9 maanden en ik heb het potje al in de douche staan en vraag elke ochtend of hij erop wil en dan denkt hij eerst na en zegt dan ...nee. Ik wil hem niet pushen, is dat de manier om te gaan of juist wel wat extra pushen?

 6. #30486
  MVC Lid

  Reacties
  291
  08-03-2016

  @Nieuwerd: dank je wel. Uiteindelijk is het alle moeite waard want poepluiers van oudere kinderen zijn echt niet leuk meer hehehe!

 7. #30487
  MVC Lid

  Reacties
  291
  08-03-2016

  @ochtendmens: dank je wel, lief van je. Ik ben geen expert, maar misschien helpen mijn tips wel. Ik begon een maand van tevoren, elke keer bij luiers verschonen mijn neus dichtknijpen in zeggen dat t stink en dan overdreven lachen met haar. Zeggen dat ze ook haar neus moet dichtknijpen, raam open etc. Soms samen aan vieze luier ruiken en doen also we flauwvallen van de stink. Zulke dingen, use your imagination zou ik zeggen hahaha
  Volgende stap, nam ik haar mee naar de WC, en als ik had doorgespoeld ging ik juichen in mocht ik iets lekkers eten. Dan Wilde zij ook iets lekkers, dan zei ik: oke maar dan moet jij ook naar volgende keer naar de wc. (Paar dagen gedaan)

 8. #30488
  MVC Lid

  Reacties
  291
  08-03-2016

  Toen vond ik haar steeds in dezelfde hoek van haar kamer hurken en daar poepen in haar luier. Toen echt stoeltje erbij gepakt en zo vaak mogelijk erop gezet. Ook als ze niet wilde... Ondertussen mocht ze dan een filmpje kijken. En filmpje mocht ze alleen als ze op het potje zat. Dus als ze huilde was ze gelijk stil als ik de tablet aandeed.

 9. #30489
  MVC Lid

  Reacties
  291
  08-03-2016

  Daarna gewoon heeeeel veel sabr hebben, bij ons duurde het een maand tot 6 weken tot het echt goed ging. Ik vind zelf dat ik mijn kind best kan pushen als het iets belangrijks is. Uiteindelijk was ze heel trots op zichzelf dat ze net als grote kindjes was. Maar iedereen zijn mening natuurlijk. Sorry voor lang verhaal. Ik hoop dat iemand er iets aan heeft

 10. #30490
  MVC Lid

  Reacties
  9.014
  07-10-2009

  ik at een paar weken voor de bevalling Ajwa dadels uit Medina. Heb elhamdoulilah een snelle bevalling gehad, helemaal voor eerste kindje! Tijdens de bevalling heb ik niets gegeten alleen water gedronken, had ze wel meegenomen maar niet op. Heb wel liter bloed verloren.
  PRO MAMA-MELK ♡

 11. #30491
  MVC Lid

  Reacties
  1.434
  20-11-2012

  Ochtendmens: Alhamdoellillaah, mijn zoontje is bijna 24 weken nu oftewel 5,5 maand oud.
  Binnen 2 weken in sha Allaah beginnen met groenten en fruit ... Ben benieuwd!

  We zitten denk ik wel in een of andere fase. Want hij is wat aanhankelijker en hongerig. Best vermoeiend soms, maar goed. Hoort erbij alhamdoellillaah.

 12. #30492
  MVC Lid

  Reacties
  3.141
  29-09-2010

  Goedemorgen dames,

  Hoe is het met jullie kindjes?

  Ik ben weer aan het werk...wel echt gebroken. Mijn jongste slaapt bijna niet 's nachts.
  Vannacht was weer een drama. Hij sliep een uur en werd weer wakker. En om half 5 besloot meneer dat het wel goed was.
  Mijn oudste besloot dat het om 5u ook wel welletjes was en was ook wakker.
  En nu zit mama duizelig achter de pc....

 13. #30493
  MVC Lid

  Reacties
  3.094
  26-03-2014

  O wat naar silverlight. Zulke nachten breken je echt. Pas na het krijgen van kinderen begreep ik waarom het wakker houden van mensen echt een manier om te martelen is. Moge Allah je belonen voor je sabr en je snel een lekker slaapje gunnen Hoe oud is je jongste? De oudste is ongeveer even oud als mijn oudste meen ik.


  Ik lees dadels en zindelijkheid. Mooi om alle ervaringen en tips van iedereen over van alles te lezen. Wat fijn hoe verschillend en effectief elk omgaat met allerlei fases. Moge Allah jullie kindjes behouden en ze gezond en gelukkig doen opgroeien.

  Gewoon ik en nieuwerd, moge Allah jullie shifae brengen en gezonde kindjes alswel julliezelf.

  Hier gaat het eigenlijk goed hamdulilah. De peuter (25 maanden) is aan het peuterpuberen. Echt volop. Dus ben de hele dag aan het corrigeren op gedrag en hij zoekt de grens op en nog iets verder. Driftbuien en schreeuwen. Maar als dat weer over is, dan is het de leukste peuter van de wereld. Hij maakt zulke lieve en schattige woordjes en dansjes en eet zo smakelijk. Vertelt nog hele verhalen in zijn brabbeltaaltje en kust en knuffelt met zusje (zoesssh) de hele dag.
  En zusje is bijna 5 maanden. Is heel tevreden met bv, heb ook niet meer bijgevoegd met gekolfde melk of kv. Wel al een keer of 2 wat groente en vond ze geweldig heerlijk haha. Ze schaterlacht al een tijd en sinds ongeveer een week rolt ze van rug naar buik. En zelfs slapen doet ze eigenlijk ook prima hamdulilah. Op enkele nachten na, is het vaak na laatste voeding nog 1x wakker worden snachts. Eten doet ze dan in 10 min en binnen 15/20 min ligt ze weer te slapen in haar bedje en ik ook.
  Broertje doet het 'slechter' en is vaak de nachten nog even wakker en moet hij bij mij of ik bij hem gaan liggen. Maar goed, ook (zelfs) bij hem zie ik verbetering. Vannacht heeft hij de hele nacht in zijn eigen bed geslapen, aan 1 stuk door. Hij kan het dus wel.

  Werd weer een lange stuk. Sorry ik kan niet minder kletsen

 14. #30494
  MVC Lid

  Reacties
  3.141
  29-09-2010

  @ appelcake...ja het is wat. Maar alhamdoelilah.
  Met mijn eerste was het allemaal makkelijker. Zij is in januari 2 geworden.
  Ze is nog steeds makkelijk en lief. De jongste is nu 6 maanden...echt vanaf dag 1 geen pijl op te trekken. Elke dag is weer een ander avontuur met hem.
  Hij is gerust wakker van 's ochtends tot laat in de middag. Huilt zodra ik ook maar in mijn hoofd haal om weg te lopen. Of vasthouden of bij hem zitten. En zonder overdrijven zodra ik uit zicht ben krijst hij de boel bij elkaar. Ik kan em niet altijd vasthouden, heb last van rug en bekken. Mijn dochtertje wil ook aandacht. Conclusie: elke dag hoofdpijn.
  Als ik em vast heb, vrolijk/lachen, niks aan het handje. Hij heeft al tandjes en begint met kruipen.

  Wat fijn dat je dochtertje zo goed slaapt. In sha Allah blijft dat zo. Wel weer jammer van je zoontje...ahaha het is wat met die jongetjes.

 15. #30495
  Married & Mother

  Reacties
  2.014
  27-12-2014

  Wat goed van je zoontje appelcake Allaahuma bareek!!!

  Verschrikkelijk deze leeftijd. Mijne word over 1,5 maand 2 en echt ik vind de leeftijd rond de 2 tot rond de 2,5/3 het minst leuk. Voel mij soms net een politieagent. Al helemaal in combinatie met mijn andere zoon. Mijn oudste en 3e samen gaat echt top maar de 2e en 3e samen is een DRAMA meestal.

Stap nu over!