1. #1516
    MVC Lid

    Reacties
    10
    20-12-2017

    Mini harcha waren goed gelukt. Goed recept.

  2. #1517
    MVC Lid

    Reacties
    24
    27-08-2017

    zo machallah, ziet er heerlijk uit.

  3. #1518
    MVC Lid

    Reacties
    1.598
    29-06-2017

    dit is 1 van de weinige topics waar nog marokkaanse recepten staan zonder moderne fratsels erbij

  4. #1519
    MVC Lid

    Reacties
    66
    16-08-2018

    -

  5. #1520

  6. #1521
    MVC Lid

    Reacties
    1
    16-10-2018

    Uppppp

  7. #1522
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Hallootjes,

    Fijn dat er nog gereageerd word in deze topic, ondanks dat ik wat spoorloos was afgelopen langeee tijd

    Ik wil hier weer gezellig verder gaan met plaatsen. Als er nog interesse is naar recepten hoor ik het wel
    Scheelt dat er nu tapa is en ik sneller kan plaatsen


    Heerlijke zachte aardappelbroodjes




    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    Happiness is an inside job


  8. #1523
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium


    Marokkaanse rijst met kip

    Ingredienten:
    1 kip in stukken/ drumsticks net wat je wilt
    1 ui
    1 tomaat (zonder vel en pitjes)
    1 wortel
    Halve rode paprika en half groene paprika
    Handje doperwten

    Paar takjes verse koriander en peterselie

    1 tl Gember
    1 tl Kurkuma
    Paprikapoeder
    Snufje saffraanpoeder
    Zout
    1 tl zwarte peper
    1 knoflook
    1 kippenbouillonblokje
    Kiprkruiden verstegen

    Bereiding:

    Bak de kipstukken in een beetje olie aan beide kanten. Voeg de gesnipperde ui, de tomaat, wortel en paprika in stukjes toe. Kruiden erbij (van alles 1 tl, behalve de zout en saffraan) en ook de knoflook, peterselie en koriander. Dan bouillonblokje erbij en water. Breng aan de kook en laat op laag vuur ong 20 min koken. Haal de kip uit de pan en leg op een bakplaat, smeer in met wat boter en kipkruiden en bak lekker goudbruin in de oven. Bij de saus doe je nog doperwten en laat even meekoken. Als je sausje ingedikt is voeg je de rijst toe en schep je alles even om.
    Ondertussen zal de kip klaar zijn en serveer ik dat er boven op

    Je kan er ook voor kiezen de kip te marineren en direct afgedekt de oven in en sausje apart maken, maar ik vind juist net wat lekkerder als de kip mee kookt. Bij nasi doe ik het wel altijd apart, want dan gebruik je weer andere kruiden/marinade

    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    Happiness is an inside job


  9. #1524
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Mini vis mhansha




    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    Happiness is an inside job


  10. #1525
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Bastonge/room aardbeien toetje met zelfgemaakte aardbeiensausje




    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    Happiness is an inside job


  11. #1526
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Verschillende soorten salades




    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    Happiness is an inside job


  12. #1527
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Donuts





    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    Happiness is an inside job


  13. #1528
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Koffieleutjes mini cheesecakejes




    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    Happiness is an inside job


  14. #1529
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium


    Gevulde speculaaskoeken

    160 gram lichte basterdsuiker
    150 gram zachte boter
    20 gram water
    275 gram bloem
    5 gram bakpoeder
    25 gram speculaaskruiden

    Bereiding amandelspijs
    beetje bloem om te bestuiven
    150 gram amandelspijs
    1 ei
    8 blanke amandelen
    1 eidooier

    Meng de basterdsuiker met de boter, het water en het zout.
    Meng vervolgens de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
    Voeg, als het deeg te droog is, een paar druppels water toe.
    Laat het deeg, verpakt in vershoudfolie even in de koelkast staan.

    Verwarm de oven voor op 210 graden.
    Bestuif het aanrechtblad met een klein beetje bloem en rol het deeg uit tot 2 millimeter dikte.
    Steek met een steker 16 plakken van 10 centimeter doorsnede uit.

    Meng de amandelspijs met zoveel losgeklopt ei, dat de spijs net spuitbaar is. Let op: de spijs mag niet te slap zijn.
    Spuit kleine bolletjes amandelspijs op 8 plakjes deeg. zorg dat de spijs ongeveer 1 centimeter bij de rand vandaan blijft.
    Smeer de rand van de plakjes deeg in met een beetje water en leg hier het 2e plakje deeg bovenop.
    Druk de rand een beetje aan.
    Meng het ei met de eidooier en bestrijk de koeken hiermee.
    Druk per koek een amandel in de bovenkant.
    Bestrijk de koeken na 10 minuten nogmaals met ei en bak ze in ongeveer 10-15 minuten gaar.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    Happiness is an inside job


  15. #1530
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium


    Kumpir mer kip en zelfgemaakte sausje
    Recept: Amel Bella

    4 grote aardappels of 6kleine (kruimige)
    Groentjes naar keuze (ik had mais, augurken, avocado, rood uitje, kidney bonen etc... allemaal fijn snijden)
    Kip/worstjes/tonijn (ik had kip en worstjes, kip in blokjes gekruid met kipkruiden en afgebakken)
    Boter, geraspte kaas (om de aardappel tot puree te maken)

    Aardappel inpakken in aluminium, in de oven poffen op 200graden voor 1,5 a 2 uurtjes (ligt aan de grootte van je de aardappel)
    Als deze gaar zijn haal je het uit de folie en mag deze weer terug voor ong een half uur op 220 graden voor een bruine korst.

    Kumpirsaus:
    Griekse yoghurt
    Mayonaise
    Zout en peper voor de smaak
    Scheutje water
    Mais, augurken (fijngesneden)

    Ik maak de saus op gevoel. Hou je wat van meer zuurder voeg je yoghurt toe, of meer romiger is meer mayonaise. Dese saus is super lekker als je Griekse yoghurt gebruikt, ipv gewone yoghurt!

    Aardappel vullen:
    Open snijden, met een vork alle aardappels langs de rand weghalen en prakken, beetje boter en geraspte kaas erbij. Vervolgens wat saus en groentjes/vlees naar keuze. Eindigen met wat saus!
    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    Happiness is an inside job