Mini harcha waren goed gelukt. Goed recept.
dit is 1 van de weinige topics waar nog marokkaanse recepten staan zonder moderne fratsels erbij
Up
Hallootjes,
Fijn dat er nog gereageerd word in deze topic, ondanks dat ik wat spoorloos was afgelopen langeee tijd
Ik wil hier weer gezellig verder gaan met plaatsen. Als er nog interesse is naar recepten hoor ik het wel
Scheelt dat er nu tapa is en ik sneller kan plaatsen
Heerlijke zachte aardappelbroodjes
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Happiness is an inside job
Marokkaanse rijst met kip
Ingredienten:
1 kip in stukken/ drumsticks net wat je wilt
1 ui
1 tomaat (zonder vel en pitjes)
1 wortel
Halve rode paprika en half groene paprika
Handje doperwten
Paar takjes verse koriander en peterselie
1 tl Gember
1 tl Kurkuma
Paprikapoeder
Snufje saffraanpoeder
Zout
1 tl zwarte peper
1 knoflook
1 kippenbouillonblokje
Kiprkruiden verstegen
Bereiding:
Bak de kipstukken in een beetje olie aan beide kanten. Voeg de gesnipperde ui, de tomaat, wortel en paprika in stukjes toe. Kruiden erbij (van alles 1 tl, behalve de zout en saffraan) en ook de knoflook, peterselie en koriander. Dan bouillonblokje erbij en water. Breng aan de kook en laat op laag vuur ong 20 min koken. Haal de kip uit de pan en leg op een bakplaat, smeer in met wat boter en kipkruiden en bak lekker goudbruin in de oven. Bij de saus doe je nog doperwten en laat even meekoken. Als je sausje ingedikt is voeg je de rijst toe en schep je alles even om.
Ondertussen zal de kip klaar zijn en serveer ik dat er boven op
Je kan er ook voor kiezen de kip te marineren en direct afgedekt de oven in en sausje apart maken, maar ik vind juist net wat lekkerder als de kip mee kookt. Bij nasi doe ik het wel altijd apart, want dan gebruik je weer andere kruiden/marinade
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Happiness is an inside job
Mini vis mhansha
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Happiness is an inside job
Bastonge/room aardbeien toetje met zelfgemaakte aardbeiensausje
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Happiness is an inside job
Verschillende soorten salades
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Happiness is an inside job
Donuts
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Happiness is an inside job
Koffieleutjes mini cheesecakejes
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Happiness is an inside job
Gevulde speculaaskoeken
160 gram lichte basterdsuiker
150 gram zachte boter
20 gram water
275 gram bloem
5 gram bakpoeder
25 gram speculaaskruiden
Bereiding amandelspijs
beetje bloem om te bestuiven
150 gram amandelspijs
1 ei
8 blanke amandelen
1 eidooier
Meng de basterdsuiker met de boter, het water en het zout.
Meng vervolgens de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
Voeg, als het deeg te droog is, een paar druppels water toe.
Laat het deeg, verpakt in vershoudfolie even in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bestuif het aanrechtblad met een klein beetje bloem en rol het deeg uit tot 2 millimeter dikte.
Steek met een steker 16 plakken van 10 centimeter doorsnede uit.
Meng de amandelspijs met zoveel losgeklopt ei, dat de spijs net spuitbaar is. Let op: de spijs mag niet te slap zijn.
Spuit kleine bolletjes amandelspijs op 8 plakjes deeg. zorg dat de spijs ongeveer 1 centimeter bij de rand vandaan blijft.
Smeer de rand van de plakjes deeg in met een beetje water en leg hier het 2e plakje deeg bovenop.
Druk de rand een beetje aan.
Meng het ei met de eidooier en bestrijk de koeken hiermee.
Druk per koek een amandel in de bovenkant.
Bestrijk de koeken na 10 minuten nogmaals met ei en bak ze in ongeveer 10-15 minuten gaar.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Happiness is an inside job
Kumpir mer kip en zelfgemaakte sausje
Recept: Amel Bella
4 grote aardappels of 6kleine (kruimige)
Groentjes naar keuze (ik had mais, augurken, avocado, rood uitje, kidney bonen etc... allemaal fijn snijden)
Kip/worstjes/tonijn (ik had kip en worstjes, kip in blokjes gekruid met kipkruiden en afgebakken)
Boter, geraspte kaas (om de aardappel tot puree te maken)
Aardappel inpakken in aluminium, in de oven poffen op 200graden voor 1,5 a 2 uurtjes (ligt aan de grootte van je de aardappel)
Als deze gaar zijn haal je het uit de folie en mag deze weer terug voor ong een half uur op 220 graden voor een bruine korst.
Kumpirsaus:
Griekse yoghurt
Mayonaise
Zout en peper voor de smaak
Scheutje water
Mais, augurken (fijngesneden)
Ik maak de saus op gevoel. Hou je wat van meer zuurder voeg je yoghurt toe, of meer romiger is meer mayonaise. Dese saus is super lekker als je Griekse yoghurt gebruikt, ipv gewone yoghurt!
Aardappel vullen:
Open snijden, met een vork alle aardappels langs de rand weghalen en prakken, beetje boter en geraspte kaas erbij. Vervolgens wat saus en groentjes/vlees naar keuze. Eindigen met wat saus!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Happiness is an inside job