+ Reageer
1 tot 3 van 3
 1. #1
  The way of the salaf

  Reacties
  4.278
  26-05-2012

  Antwoord op wie zegt dat de Selefies Madkhaliyyah & Jaamiyyah zijn"

  Vragensteller:
  O onze Shaykh, moge Allah u beschermen. Wat is uw antwoord op degenen die de Salafiyyeen in Duitsland en andere landen als Madkhaliyyah of Madaakhilah bestempelen, en over hen zeggen dat zij de Oemmah hebben verdeeld, dat zij as-Salafiyyah claimen en dat zij niks anders kennen dan laster, Jarh (bekritiseren) en slecht spreken over mensen? Moge Allah u zegenen en moge Allaah u genezen.


  Shaykh Rabee’ bin Haadee al-Madkhalee:
  Alle lof is aan Allaah. En moge Salaat en Salaam zijn op de Boodschapper van Allaah, zijn familie, zijn Metgezellen en degenen die zijn leiding volgen.

  Vervolgens: Ahl ul Sunnah zijn alleen de volgelingen van Mohammed sallallaahu alayhi wa sallam, en volgers van Het Boek van Allah en de Sunna van de Boodschapper van Allah (sallAllahu ‘alayhi wasallam) in (zaken van) Aqeedah, Manhadj, Politiek, Akhlaaq en in de overige Zaken van het leven. Zij zijn daarmee opvolgers en niet innoveerders. En zij zijn in deze zin en in de waarschuwing van de profeet sallallaahu alayhi wa sallam tegen de mensen van innovatie, en de waarschuwing van salaf tegen hen ,bewandelen zij dit pad
  En degene die hen tegengaan en de (Salafiyyeen) bestempelt als Jaamiyyah of Madkhaliyyah, hij is waarlijk afgedwaald! Hij bestrijdt de Soennah en de Selefie Manhadj (hiermee)! Dus moeten zij Allaah vrezen in zichzelf en stoppen met het geven van slechte namen aan elkaar. Zij moeten Allaah vrezen en alleen het goede zeggen. (Allaah zegt): “O jullie die geloven, vrees Allaah en spreek het ware woord. Hij zal jullie goede daden aanvaarden en jullie zonden vergeven.”

  Bekritiseren jullie deze Salafiyyeen en geven jullie hen deze benaming omdat zij zich vasthouden aan de het Boek van Allaah en de Soennah van de Boodschapper van Allaah -sallallaahu alayhi wa sallam?! Wat is de innovaties die zij hebben waardoor jullie hen Madkhaliyyah en Jaamiyyah noemen? Welke innovaties hebben zij?! Wij kennen Jamaa'at at-Tabliegh en Jamaa'at al-Ikhwaan (al Mufliseen) en de Qutbiyeen, zij hebben innovaties en dwalingen in de fundamenten en de vertakkingen. Wij adviseren hen en verduidelijken de waarheid aan hen, moge Allaah jullie zegenen. Dus degene die tawfieq (succes) krijgt van Allaah, keert terug naar het juiste en bewandelt de weg van de Selef. En wie door Allaah in de steek wordt gelaten en Hij het goede niet mee voorheeft, hij zal enkel vermeerderen in opstandigheid en onrecht. En moge Allaah de rang verheffen van onze Profeet Mohammed, zijn familie en zijn Metgezellen en moge Hij hen vrede schenken.

  Vragensteller:
  O Shaykh, zij zeggen dat wij verheugd zijn met de moord van de Moslims in Syrië en Irak, en dat wij de Jihaad in Syrië en Irak hebben ontkend, maar dat wij blij zijn met de Jihaad in Yemen.
  Shaykh Rabee’ bin Haadee al-Madkhalee:
  Zij hebben gelogen, bij Allaah, zij hebben gelogen! Bij Allaah, wij zijn niet blij (met de moorden). Bij Allaah, wij zijn meer dan hen tegen de Rawaafid en tegen de Baatiniyyah! Terwijl zij de broeders van de Rawaafid zijn en met hen samen lopen, zij zijn broeders van alle mensen van innovatie! En wij zijn tegen alle mensen van innovatie, en wij zijn tegen de Rawaafid en wij verklaren hun geleerden als ongelovigen! En wij zijn tegen de Baatiniyyah en verklaren hen tot ongelovigen en wij zeggen dat hun ongeloof nog erger is dan die van de joden en de christenen!

  Maar wij zien dat zij het vaandel van Islaam niet opgeheven hebben! En de Boodschapper -sallallaahu alayhi wa salam- zei: “Wie vecht zodat de Woord van Allaah het Hoogste is, die (vecht) op de weg van Allaah.”

  Moge Allaah u zegenen. Zij vechten niet zodat het Woord van Allaah de hoogste is! Ja, onder hen zijn er masaakien die bedrogen zijn, maar de vaandeldragers onder hen zijn niet op de Soennah van de Islaam! Zij hebben het vaandel van de Soennah, het vaandel van Tawheed en het vaandel van Laa ilaaha illallaah niet opgeheven, echter hebben zij het vaandel van democratie opgeheven! En zij staan klaar om hun handen samen te leggen met de handen van de Rawaafid en de Baatiniyyah wanneer Bashar Asad valt.

  Vragensteller:
  Moge Allaah goed zijn voor u en moge Allaah u zegenen, O onze Shaykh…

  Shaykh Rabee’ bin Haadee al-Madkhalee:
  Zij zijn degenen die verderf zaaien op aarde en zij zijn degenen die de al-fitan (beproevingen, rampspoeden) en al-qitaal (het vechten) verspreiden in Egypte en in Sudan en in elke plaats. In elke plaats verspreiden zij deze dwaling. Zij zijn degenen die hebben veroorzaakt dat het arme Syrische volk hun huizen moesten verlaten, zij hebben hen onrecht aangedaan, terwijl zij geen aandacht schenken aan het feit dat zij hun huizen moesten verlaten en aan deze ondergang. Miljoenen hebben ondergang en vernietiging ondervonden, ten gevolge van hun fitnah en de fitnah van de Baatiniyyah
  Al-Barbahârî (Sharh Al-Sunnah p113, 114) states, “If you see a man supplicating against the ruler, know that he is a heretic (sahib hawâ), and if you see a man supplicating for the ruler, know that he is a Sunni – inshâ Allâh.”

 2. #2
  The way of the salaf

  Reacties
  4.278
  26-05-2012

  Al-Barbahârî (Sharh Al-Sunnah p113, 114) states, “If you see a man supplicating against the ruler, know that he is a heretic (sahib hawâ), and if you see a man supplicating for the ruler, know that he is a Sunni – inshâ Allâh.”