1. #1
  MVC Lid

  Reacties
  32.532
  06-02-2001

  Extremisten doden tien mensen in Irak

  Citaat Geplaatst door Pozerd
  Na de bloedige terreurgolf van gisteren is de toestand in Irak gespannen. Extremisten hebben vandaag tien mensen gedood. Bij een gevecht tussen de politie en strijders van een soennitische stam in de westelijke provincie Anbar lieten bovendien twee strijders het leven.

  Parlementsvoorzitter Usama Abdu'l Aziz al-Nujayfi riep de regering op de zwakke plekken in het veiligheidsapparaat bloot te leggen. Het hoofd van de VN-missie in Irak, Martin Kobler, haalde uit naar de politici van sjiitische en soennitische partijen. "Het is de verantwoordelijkheid van alle vooraanstaande leiders een einde te maken aan het bloedvergieten in dit land en de burgers te beschermen."

  Het agentschap Burath***** meldde dat in de wijk Al Rashid in Bagdad een officier en drie van zijn familieleden om het leven gebracht werden. Bij een aanval op het hoofd van de wijk kwam diens chauffeur om het leven. In de zuidelijke stad Basra werd volgens lokale media een predikant doodgeschoten. Sumeria TV meldde dat bij een aanval op een wegversperring in de westelijke stad Fallujah een politieman en twee burgers het leven lieten. In Mosoel werd een soldaat gedood door extremisten. In de omgeving van Ramadi werden vijf politieagenten ontvoerd.

  http://www.hln.be/hln/nl/1280/Irak/a...-in-Irak.dhtml
  .

 2. #2
  Verbannen

  Reacties
  3.364
  24-09-2012

  Citaat Geplaatst door Pozerd Bekijk reactie
  Hoe komt het dat in Irak aanslagen gebeuren in Belgiƫ niet
  'Nation building'.

 3. #3
  Verbannen

  Reacties
  3.364
  24-09-2012

  Belgie is lekker rustig, net als Nederland. Deze landen zijn al lang geleden gevestigd. Men hoeft niet meer via genocide tot een evenwicht te komen.