1. #1
    MVC Lid

    Reacties
    48.063
    06-02-2001

    HeB eeN VRaaGieH??

    Citaat Geplaatst door CrazY-NonnaH
    FaWaKa MoCRo´Z

    aLLeZ aaaai??
    KheB eeN VraaGGie Wie Kan Me De ReCePT GeVen Van De MaRokaanSe MarmiTa?? WiL NaMeLijK Mn VaDeR eRmee VeRaSSen..!!
    Ik HooP DaT Ik WaT HuLp KaN VinDen...
    aLvasT BeDankTTT

    FaWaKaaaaaa
    .

  2. #2
    *..Temsamane..*

    Reacties
    891
    20-05-2003

    Smile

    als iemand om een advies vraagt moet je die ook geven in in plaats van cometaar meid

  3. #3
    MVC Lid

    Reacties
    17.647
    28-08-2002

    welk marmita?ik bedoel met wat?met kip? met vis?
    Ondertekening verwijderd door een Moderator
    Klik hier voor meer info

  4. #4
    Quran en Soena

    Reacties
    1.240
    24-11-2002

    Kilo vlees
    2 uien
    2 tomaten
    marokkaanse kruiden
    groente wat jij lekker vind natuurlijk

    vlees goed in ollie bakken en dan de ui er bij snijden
    en de tomaten met kasbar en kruiden erbij doen zout niet te vergeten
    half uurje op zacht vuur laten koken,
    dan doe je gekookt water er bij en goed laten koken,dan
    doe je groente die jij lekker vind er bij laat je het op zacht vuur 2 uurjes koken en klaar is marmita de Selina

  5. #5
    MVC Lid

    Reacties
    369
    08-11-2002

    marmita met vis???


    war kom jij vandaan?:melig:


    [GLOW=deeppink]Soerah Hôed 11 aya 47
    "Rabbi innie a'uudhu bika an as-alaka maa laisa lie bihie 'ilm. Wa illaa taghfir lie watarhamnie akum minal gaasi-rien."
    ----"O mijn Heer, voorwaar, ik zoek mijn toevlucht bij U tegen dat ik iets zal vragen waarover ik geen kennis heb.En als U mij niet vergeeft en mij niet begenadigt, dan zal ik zeker tot de verliezers behoren."
    [/GLOW]

  6. #6
    braafste lid

    Reacties
    102
    24-06-2003

    Origineel gepost door prinses_yasmina
    marmita met vis???


    war kom jij vandaan?:melig:

    Tajine del 7hout. Dat bestaat toch.

  7. #7
    MVC Lid

    Reacties
    813
    03-07-2003

    Misschien bedoelt ze wel een visschotel klaargemaakt in de oven.

  8. #8
    Me,Myself and I

    Reacties
    88
    23-09-2003

    Origineel gepost door Ghazella24
    Tajine del 7hout. Dat bestaat toch.

    Tuuuurlijk bestaat die!!!


  9. #9
    MVC Lid

    Reacties
    942
    23-12-2002

    nee marmita met vis bestaat wel

    Marmita met vlees

    Kilo vlees
    Aardappelen
    Wortels
    tomaten
    Uien
    Kan ook bonen erin doen

    Eerst vlees en uien in de pan doen met de kruiden kasbar en zout en enzo dan als dat gaar is doe je water erbij en de groente dat laten koken safi dan heb je marmita
    ................................ .....................................

  10. #10
    MVC Lid

    Reacties
    8.045
    27-06-2003

    Re: HeB eeN VRaaGieH??

    Origineel gepost door CrazY-NonnaH
    FaWaKa MoCRo´Z

    aLLeZ aaaai??
    KheB eeN VraaGGie Wie Kan Me De ReCePT GeVen Van De MaRokaanSe MarmiTa?? WiL NaMeLijK Mn VaDeR eRmee VeRaSSen..!!
    Ik HooP DaT Ik WaT HuLp KaN VinDen...
    aLvasT BeDankTTT

    FaWaKaaaaaa



    Hoi hoi,

    Er bestaat een topic speciaal gewijd aan de Tajine (Marmita
    )
    Op pagina 2 of 3 is dit terug te vinden..hoop dat je nu verder kan..

    Groet Rita

  11. #11
    MVC Lid

    Reacties
    8.045
    27-06-2003

    Re: Re: HeB eeN VRaaGieH??

    Ok, omdat ik zo lief ben


    Vis uit de oven:

    Ingrediënten

    1 hele vis (1,5 kg), panklaar
    ½ theelepel zout
    2 eetlepels citroensap
    2 uien, overdwars in ringen van 1 cm gesneden
    3 tenen knoflook, geperst
    2 eetlepels olijfolie
    1 groen paprika, zaadlijsten verwijden en in stukjes snijden
    1 rode paprika, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden
    1-2 rode chilipepers, zonder zaadjes en in dunne ringetjes snijden
    1 theelepel gemalen kurkuma
    ½ theelepel kerriepoeder
    5 of 6 kleine tomaten, fijn gehakt
    2 eetlepels tomatenpuree
    2 eetlepels verse koriander of peterselie, fijngehakt
    80 gr geblancheerde, in langwerpige stukjes gebakken amandelen, licht geroosterd.



    Bereiding

    Oven op 180 graden voorverwarmen. De vis met zout inwrijven en aan beide kanten meerdere gaatjes met een vork prikken. Op een bord leggen en met citroensap besprenkelen. 2 uur laten intrekken. Uien en knoflook in olijfolie glazig fruiten. Paprika, chilipepers, kurkuma en kerriepoeder toevoegen. Enkele minuten zachtjes laten koken. Tomaten, tomatenpuree en koriander of peterselie erdoorheen roeren. De helft van de amandelen in een bakvorm strooien. De helft van de saus erin gieten en vis met marinade toevoegen. Rest van de saus over de vis schenken. Resterende amandelen eroverheen strooien en de vorm met aluminiumfolie afdekken. De vis 30 minuten in de oven gaar laten worden, folie verwijderen. De vis nog 10-20 minuten verder bakken. Vis moet nog stevig aanvoelen. Met partjes citroen garneren en serveren.