zahira
21-06-2006, 21:50
Dag meiden,
Ik dacht dat het mischien wel leuk en leerzaam is om een tips topic te openen.
Hier kan iedereen tips zetten op het gebied van cuisine.
Van alles natuurlijk!!!
En zo leren we veel van elkaar inshallah!!
Nou ik zal maar beginnen:
[SIZE="3"]Wist je dat??
- je heel snel deeg kan laten rijzen door, je gootsteen te vullen met heet kraanwater en daar je kom met deeg in te zetten.
- messen snijden beter als je ze voor het snijden even onder de warme kraan
houd, daarna snel afdrogen en snijden maar.
- Als je groente z'n oorspronkelijke kleur wilt laten houden, moet je een scheutje citroensap in het kookwater doen en de groente zonder deksel op de pan koken. Zo blijven ze er lekker fris uitzien.
Dit is zeker van belang bij b.v. Salades met groenten.
- Zachte tomaten worden weer harder als je ze twee uur in koud water legt.
- Zout kan de gist onwerkzaam maken.
Strooi daarom nooit het zout in de gistoplossing, maar meng het door de bloem
En nu jullie!!