Bekijk volle/desktop versie : TIPS topic!! Help elkaar!!!



Pagina's : [1] 2

21-06-2006, 21:50

Dag meiden,

Ik dacht dat het mischien wel leuk en leerzaam is om een tips topic te openen.
Hier kan iedereen tips zetten op het gebied van cuisine.
Van alles natuurlijk!!!
En zo leren we veel van elkaar inshallah!!

Nou ik zal maar beginnen:

[/SIZE]

[SIZE="3"]Wist je dat??

- je heel snel deeg kan laten rijzen door, je gootsteen te vullen met heet kraanwater en daar je kom met deeg in te zetten.

- messen snijden beter als je ze voor het snijden even onder de warme kraan
houd, daarna snel afdrogen en snijden maar.


- Als je groente z'n oorspronkelijke kleur wilt laten houden, moet je een scheutje citroensap in het kookwater doen en de groente zonder deksel op de pan koken. Zo blijven ze er lekker fris uitzien.
Dit is zeker van belang bij b.v. Salades met groenten.

- Zachte tomaten worden weer harder als je ze twee uur in koud water legt.

- Zout kan de gist onwerkzaam maken.
Strooi daarom nooit het zout in de gistoplossing, maar meng het door de bloem


En nu jullie!!

21-06-2006, 21:57


Emmmmm, het velletje van tomaten zijn het makkelijkst te verwijderen als je de tomaten eerst in een pannetje met water laat koken. Het velletje gaat dan 'krimpen' en je kunt het vervolgens er zo afhalen

Sweet Tijgertje

21-06-2006, 22:00
he echt handig dat is echt slim van je ik wist dat allemaal nog niet dus kom maar op met de rest

21-06-2006, 22:00
vlees word malser als je er eerst een beetje op slaat met een hamer (:s ja raar maar t word echt heel erg mals,niet TE hard slaan,anders gaat ie er doorheen )

21-06-2006, 22:09


Een beetje olie toevoegen in de pan met water als je rijst of pasta gaat koken. Dit zorgt er voor dat het niet gaat plakken.

Sweet Tijgertje

21-06-2006, 22:12
- Is de soep een beetje te zout geworden?
Laat dan een paar aardappelen meekoken in de soep en vis ze er vlak voor het opdienen weer uit

21-06-2006, 22:14
- Als je een snufje zout in de pan doet, zal waterhoudend vet zoals margarine en boter niet spatten!!

21-06-2006, 22:15
- Als je gaat bakken of koken, waar nare geurtjes bij komen.
Is het handig om in een steelpannetje een laagje azijn te doen.
En dit op een laag vuurtje te zetten, zodat de azijn langzaam verdampt.
Dit neemt de geuren weg

21-06-2006, 22:25
handige topic

- paprika na het grillen meteen in een plastic zakje te doen, na 5 a 10 minuten is het makkelijk te ontvellen
- als je marmita te zout is, extra tomaten bij doen dan smaakt het weer goed
- na3na3 is langer vers als je het in een natte theedoek wikkeld
- voor mooie bruine broodjes kan je als je geen ei hebt ook melk op smeren
- theepot weer als nieuw door er kokend water in te doen met een halve citroen, laat dit een paar uurtjes intrekken dan afspoelen

21-06-2006, 22:25
Als je melk kookt, kan je aanbranden voorkomen door de pan eerst met koud water om t spoelen

21-06-2006, 22:25
- Heb je een paar druppeltjes citroen nodig, prik dan met een cocktailprikker een gaatje in de citroen en je kunt het nodige sap er uit persen, zonder de citroen open te snijden

21-06-2006, 22:27

Citaat door Sierra_Savannah:
Als je melk kookt, kan je aanbranden voorkomen door de pan eerst met koud water om t spoelen
o ja?? wat goed he!!

21-06-2006, 22:31



Citaat door zahira:
o ja?? wat goed he!!
Of een paar knikkers erbij te doen.... ( )

21-06-2006, 22:31
- Schil een komkommer altijd van de kop naar de steel toe. Aan het eind van de steel zit een bittere sap. Schil je de komkommer andersom dan verspreidt je dit bittere sap over de hele komkommer.

21-06-2006, 22:31

Citaat door Sierra_Savannah:
Of een paar knikkers erbij te doen.... ( )
ja daaaaaaag... je maakt een grap???

Pagina's : [1] 2