>
>
> recept saltena gevraagd
Bekijk volle/desktop versie : recept saltena gevraagd
Hoi,weet iemand hoe je Saltena's kunt maken?
Het is een soort pastei,gemaakt van bladerdeeg en gevuld met een soort mengsel van vlees en uien.
Ik heb de recept proberen zoeken op internet maar het stond alleen in spaans.
Of ken iemand hier spaans?
noha_tanger
21-06-2006, 14:31
Citaat door Mariah:Hoi,weet iemand hoe je Saltena's kunt maken?
Het is een soort pastei,gemaakt van bladerdeeg en gevuld met een soort mengsel van vlees en uien.
Ik heb de recept proberen zoeken op internet maar het stond alleen in spaans.
Of ken iemand hier spaans?
salaam
ik weet niet wat dat is maar zet het gewoon en zal het voor jou probeeren
inchallah
Ingredientes del jigote:
1/2 Pollo mediano
1/4 Kg. carne molida
5 cabezas de cebolla
mediana (con cola)
3/4 libras de papa
1/4 libra de azúcar
1/4 libra de manteca
2 Huevos
Condimentos:
Pimienta, comino, palillo,
orégano y sal.
Ingredientes de la masa:
3/4 Libras de harina de trigo
1/2 libra de manteca vegetal
1/4 libra de azúcar
l cuchara de sal
l /4 libra de achiote
1 jarro de agua tibia
PREPARACION:
Haga cocer el pollo en agua suficiente como para cubrirlo y sin sal.
En otra olla haga cocer las papas con cascara en agua caliente; previamente lavadas las cebollas con cola picar en dados medianos y en una olla mediana sofreirlas con manteca caliente y dejarlas cocer por un tiempo.
Una vez cocido el pollo, deshilachar la carne, dejando de lado los huesos. Inmediatamente que este cocida la papa, pelar y rallar en otro recipiente.
A la cebolla que esta cociendo aumentar el caldo del pollo en forma pausada, hasta que de un hervor, luego añadir los condimentos, menos la sal, que se la debe agregar cuando de un segundo hervor juntamente con el azúcar, hasta que de un nuevo hervor, entonces aumente la carne molida pare hacerla cocer, evitando que este preparado este seco, para tal caso aumente el caldo de pollo.
Una vez cocida la carne en el ahogado, agregue la papa rallada y el pollo mezclando muy bien en cada uno de los pasos. Deje enfriar en un recipiente semi profundo y guarde en el refrigerador hasta el día siguiente.
Mezcle la harina con 3/4 partes de manteca, mientras coce el achiote con el resto de la manteca. En una fuente agregar a la harina, el azúcar, la sal, el agua y el cocido del achiote cernido; una vez mezclado todo amase hasta lograr una pasta uniforme, que dividida en pequeñas bolitas del tamaño de la mano deje reposar tapando con plástico hasta el día siguiente.
Antes de hornear estire las bolitas de masa con el uslero y rellenelas con el jigote una tajadita de huevo duro y repulgue cerrandolas en forma de empanada, pinte la superficie de la mesa con el huevo restante, y horneelas hasta que estén doradas.
hopelijk is het niet te veel moeite,maar deze recept betekent veel voor me.(herrineringen)
ellouisa
23-06-2006, 12:35
heb een nederlands recept voor je gevonden bij smulweb.nl
Voor de vulling: 500 gr. fijngesneden biefstuk
20 gr. peterselie
20 gr. oregano
4 el. paprikapoeder
1/2 tl. zout
3 el. suiker
2 eieren
300 gr. gekookte aardappelen
200 gr. lichtgekookte erwten
14-tal olijven
Voor het deeg: 300 gr. bloem
200 gr. boter
1 dl. olijfolie
1 lepeltje zout
3 el. suiker
1/2 kop water
Maal het vlees & hak de peterselie & oregano fijn. Breng op smaak met paprika & zout. Meng er de suiker door & laat een nachtje marineren.
Doe de bloem, boter, olijfolie, zout, suiker & water in een kom & kneed tot een deeg. Maak er kleine bolletjes van & rol die uit tot een pannenkoek. Kook de eieren hard & hak ze samen met de aardappelen in kleine blokjes. Meng ze door het gehakt & voeg de ontdooide erwtjes toe. Schep wat vulling op de deeglapjes & leg telkens een ontpitte olijf op de vulling. Vouw ze in de helft & druk de uiteinden samen. Bak de saltenas 15 minuten in een op 200?C voorverwarmde oven. Dien warm op.
noha_tanger
23-06-2006, 14:59
Citaat door Mariah:Ingredientes del jigote:
1/2 Pollo mediano
1/4 Kg. carne molida
5 cabezas de cebolla
mediana (con cola)
3/4 libras de papa
1/4 libra de azúcar
1/4 libra de manteca
2 Huevos
Condimentos:
Pimienta, comino, palillo,
orégano y sal.
Ingredientes de la masa:
3/4 Libras de harina de trigo
1/2 libra de manteca vegetal
1/4 libra de azúcar
l cuchara de sal
l /4 libra de achiote
1 jarro de agua tibia
PREPARACION:
Haga cocer el pollo en agua suficiente como para cubrirlo y sin sal.
En otra olla haga cocer las papas con cascara en agua caliente; previamente lavadas las cebollas con cola picar en dados medianos y en una olla mediana sofreirlas con manteca caliente y dejarlas cocer por un tiempo.
Una vez cocido el pollo, deshilachar la carne, dejando de lado los huesos. Inmediatamente que este cocida la papa, pelar y rallar en otro recipiente.
A la cebolla que esta cociendo aumentar el caldo del pollo en forma pausada, hasta que de un hervor, luego añadir los condimentos, menos la sal, que se la debe agregar cuando de un segundo hervor juntamente con el azúcar, hasta que de un nuevo hervor, entonces aumente la carne molida pare hacerla cocer, evitando que este preparado este seco, para tal caso aumente el caldo de pollo.
Una vez cocida la carne en el ahogado, agregue la papa rallada y el pollo mezclando muy bien en cada uno de los pasos. Deje enfriar en un recipiente semi profundo y guarde en el refrigerador hasta el día siguiente.
Mezcle la harina con 3/4 partes de manteca, mientras coce el achiote con el resto de la manteca. En una fuente agregar a la harina, el azúcar, la sal, el agua y el cocido del achiote cernido; una vez mezclado todo amase hasta lograr una pasta uniforme, que dividida en pequeñas bolitas del tamaño de la mano deje reposar tapando con plástico hasta el día siguiente.
Antes de hornear estire las bolitas de masa con el uslero y rellenelas con el jigote una tajadita de huevo duro y repulgue cerrandolas en forma de empanada, pinte la superficie de la mesa con el huevo restante, y horneelas hasta que estén doradas.
hopelijk is het niet te veel moeite,maar deze recept betekent veel voor me.(herrineringen)
als je gedult hebt zal ik het voor je vertalen zo als beloofd
maar ik weet niet wat ( achiote ) is ik denk dat dit een latyn amerika recept is
noha_tanger
23-06-2006, 19:07
en 1 lb=16OZ=0,454 KG
ingr:
voor de vulling
x1/2midelgrote kip
x1/4 kg gehakte vlees
x5 middel grote uien met steel
x3/4 Libras aardappels
x1/4 Libras suiker
x1/4 Libras roomboter
x2 eieren
de kip in een pan met water bedekt en zonder zout gaar koken een keer gaar
deze ontbotten en apart leggen.
de aardappels in warm water en met schil gaar koken een keer gaar deze schillen
en raspen dan apart in een kom leggen
de uien grof gehakt in boter smoren voor een paar min dan een beetje boullion
toevoegen
als deze begint te koken de komijn,peper,oregano toevoegen een beetje laten koken dan de suiker +zout toevoegen en een beetje laten blubberen
dan de gehakt toevoegen en deze gaar bakken als het te droog word dan kip boullion toevoegen
een keer gaar de aardappels erdoor mengen dan de kipvlees ook erdoor roeren
een keer alles goed gemengd deze in een half diepe kom leggen en in de koelkast bedekt leggen tot de volgende dag
NOU VOOR DE DEEG:
x3/4 Libras bloem (tarwe)
x1/2 Libras plantaardige boter
x1/4 Libras suiker
x1 thlp zout
x1/4 Libras achiote
x1 beker lauw water
in een kom de bloem +3/4 deel van de boter werken
nou de rest van de boter smelten en de achiote daar in bakken
bij de bloem-boter de suiker ,zout,en de achiote toevoegen en dan de water
alles tot een soepele bal kneden en zachte massa
dan in balletjes verdele ter grote van een hand deze met plastik bedekken en
laren rusten tot de volgende dag
voor het vullen en baken
eerst de balletjes met de roller uitleggen dan vullen en met een stukje gare ei erop leggen
deze dichtsluiten net als voor flappen of empanadas dan met ei smeren en in de oven gaar bakken tot als deze goudbruin zijn
IK HEB HET GEGOOGLED EN DIT IS WAT IK HEB GEKREGEN ALS ANTWOORD
x Achiote, ook wel bekend als amatozaad, is een roestbruin gedroogd zaad dat afkomstig is van een tropische Amerikaanse boom. Het geeft gerechten een speciaal smaakje en een oranjegouden kleur. Het zaad is verkrijgbaar in sommige toko's. Er bestaat geen kruid dat er op lijkt, dus als je het niet kunt vinden, kan het beter weggelaten worden.
Bedankt voor de moeite,ja het is een zuid-amerikaanse recept.Ik heb toen in een dorp midden in het oerwoud gewoont.Telkens als er een feestje was,kwam de halve dorp meevieren en aten we Saltena's.Nogmaals bedankt. Ik heb ook de recept van ellouisa afgeprint.
noha_tanger
24-06-2006, 19:05
Citaat door Mariah:Bedankt voor de moeite,ja het is een zuid-amerikaanse recept.Ik heb toen in een dorp midden in het oerwoud gewoont.Telkens als er een feestje was,kwam de halve dorp meevieren en aten we Saltena's.Nogmaals bedankt. Ik heb ook de recept van ellouisa afgeprint.
graag gedaan meid ik heb het zo goed mogelijk vertaald hoop nog dat je het bgoed zal begrijpen
ssssssssssss
24-06-2006, 19:09
Ingredientes del jigote:
1/2 Pollo mediano
1/4 Kg. carne molida
5 cabezas de cebolla
mediana (con cola)
3/4 libras de papa
1/4 libra de azúcar
1/4 libra de manteca
2 Huevos
Condimentos:
Pimienta, comino, palillo,
orégano y sal.
Ingredientes de la masa:
3/4 Libras de harina de trigo
1/2 libra de manteca vegetal
1/4 libra de azúcar
l cuchara de sal
l /4 libra de achiote
1 jarro de agua tibia
PREPARACION:
Haga cocer el pollo en agua suficiente como para cubrirlo y sin sal.
En otra olla haga cocer las papas con cascara en agua caliente; previamente lavadas las cebollas con cola picar en dados medianos y en una olla mediana sofreirlas con manteca caliente y dejarlas cocer por un tiempo.
Una vez cocido el pollo, deshilachar la carne, dejando de lado los huesos. Inmediatamente que este cocida la papa, pelar y rallar en otro recipiente.
A la cebolla que esta cociendo aumentar el caldo del pollo en forma pausada, hasta que de un hervor, luego añadir los condimentos, menos la sal, que se la debe agregar cuando de un segundo hervor juntamente con el azúcar, hasta que de un nuevo hervor, entonces aumente la carne molida pare hacerla cocer, evitando que este preparado este seco, para tal caso aumente el caldo de pollo.
Una vez cocida la carne en el ahogado, agregue la papa rallada y el pollo mezclando muy bien en cada uno de los pasos. Deje enfriar en un recipiente semi profundo y guarde en el refrigerador hasta el día siguiente.
Mezcle la harina con 3/4 partes de manteca, mientras coce el achiote con el resto de la manteca. En una fuente agregar a la harina, el azúcar, la sal, el agua y el cocido del achiote cernido; una vez mezclado todo amase hasta lograr una pasta uniforme, que dividida en pequeñas bolitas del tamaño de la mano deje reposar tapando con plástico hasta el día siguiente.
Antes de hornear estire las bolitas de masa con el uslero y rellenelas con el jigote una tajadita de huevo duro y repulgue cerrandolas en forma de empanada, pinte la superficie de la mesa con el huevo restante, y horneelas hasta que estén doradas.
hopelijk is het niet te veel moeite,maar deze recept betekent veel voor me.(herrineringen)
Privacy |
Cookies©2000-2024 Marokko.nl Virtual Community's - La maison du Maroc. Powered by Marokko Media.