Bekijk volle/desktop versie : Te enthousiaste voetbalfans vermoord



15-06-2006, 09:02
Gepost door Jorrit (Flem) - Bron: AP
Gepubliceerd: woensdag 14 juni 2006 @ 13:31
Waar in Australië een man zichzelf ernstig verwondde toen hij de overwinning van Zuid-Korea iets te enthousiast vierde, zijn in Thailand twee blije voetbalfans het slachtoffer geworden van een boze gast in een restaurant. Deze man vond namelijk dat de twee fans te hard juichten bij een goal van Italië, en schoot hen dood.

Het gebeuren vond plaats in een restaurant in de badplaats Pattaya, zo'n 110 kilometer ten zuidoosten van hoofdstad Bangkok. De fans, 30 en 41 jaar oud, gingen uit hun dak toen Italië in het treffen met Ghana (2-0) de eerste goal maakte. Een andere gast van het restaurant vroeg hen of ze wat kalmer aan konden doen, waarna een ruzie ontstond. De man besloot hierop zijn pistool te trekken en schoot beide fans van dichtbij dood. Hierna ging hij er snel vandoor. De politie zegt de identiteit van de dader te kennen en is naar hem op zoek.

Thailand heeft nog nooit deelgenomen aan het Wereldkampioenschap Voetbal, maar het toernooi is wel razend populair in het land. Miljoenen mensen kijken naar de wedstrijden en velen wedden illegaal op uitslagen.

http://frontpage.fok.nl/nieuws/65589

deze vent is seriously insane