Bekijk volle/desktop versie : Couscous met gekarameliseerde ui en rozijnen, wie heeft het recept?



08-06-2006, 12:15
wie wie wie, het lijkt me zooo lekkerr

( ik vast vandaag dus ik droom over eten )

08-06-2006, 13:14


kan je wel gewoon de rest van het recept couscous?

De uien maak je apart.

Je doet veel uien schillen en dan in schijfjes snijden.

Dan pak je een pan en doe daar laagje olie .

Doe er de uien bij en laat het lekker bakken.
Doe er dan wat water bi zout, peper, safraanpoeder en kaneel doe er dan ook gewelde rozijnen bij .

Dan doe je er suiker bij naar smaak ga ervan ongeveer 5 eetlepels ongeveeer maar het ligt aan de hoeveelheid uien.

Dan laat zachtejes verder koken . Doe er niet veel water in zodat het beetje lekkeke dikke saus heeft .De uiene gaar laten koken

Dan doe je de couscous opdienen vlees erbij en dde saus van de vlees of kip erover en dan de uienen met de rozijnen. Je kunt ook varieren met kikkererwten erbij of bv ook groenten met het vlees meekoken maar dan alleen zoete groenten dus rode pompoen en wortelen echt heerlijk mashallah

veel succes

08-06-2006, 13:18

Citaat door noona:
wie wie wie, het lijkt me zooo lekkerr

( ik vast vandaag dus ik droom over eten )
salaam oukhty


deze is van rachida_moslima :

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=17070237&postcount=1603


en ik zelf maak het zo:

vind het ook lekker met kip net als gewoon maken
maar dan doe ik de uien apart in een pannetje
uien naar smaak hoeveel je wilt
deze in schijven in de pan + een schuetje olie (2 lps) + 1 grote lp boter + snufje libzar + safraan + kaneel naar smaak +snufje zout + suiker naar smaak
dit allaes op zacht vuur met de deksel laten smoren
zonder water toe te voegen want de uien hebben water genoeg
een keer de uien bijna gaar gewassen rozijnen toevoegen en mee laten bakken
een keer gaar bediennen

08-06-2006, 13:22
owww thanks meiden, ik krijg hier echt honge rvan!

21-05-2007, 13:57


Ik heb hier trek in, meer recepten van??