Bekijk volle/desktop versie : paella



22-05-2006, 16:43
Ik ben opzoek naar verschillende recepten van paella

wie kan me helpen wil het insallah a.s. zaterdag maken
alvast bedankt!

24-05-2006, 11:23


paella:

Benodigdheden:
500 gram garnalen
500 gram kleine inktvisjes
(je kan mosselen doorheen doen als je dat wilt)
400 gram kippevleugels (of 8 drumsticks)
1 grote kipfilet
1 rode paprika
1 groene paprika
1 grote vlees tomaat
2 eetlepels gezeefde tomaten uit blik of pak
2 geraspte wortels
kosbar en m3aknoes
1 grote ui geraspt
4 geperste knoflookteentjes
1 afgestreken eetlepel kurkuma (ra3toer)
3 theelepels komijn
peper naar smaak
1 zakje safraan poeder
1 citroen
2 visbouilon blokjes
ongeveer 700 gram rijst
1 liter water

bereiding:
doe 1 liter water in een pan en kook de daar de garnalen met schil 10 minuten in, haal het water door een vergiet, zodat alle garnalen stekeltjes achterblijven, zorg dat je 1 liter schoon water hebt en breng die opnieuw aan de kook zonder de garnalen (de garnalen laat je op een bord afkoelen) doe de visbouillon blokjes in het water en laat ze erin oplossen, bewaar het water.
Doe een scheut olijfolie en zonnebloemolie in een grote pan en doe daar de kip drumsticks of vleugeltjes met de in blokjes gesneden kipfilet, smoor ze in 5 minuten op hoog vuur al roerend door, voeg een klein beetje zout toe.
Daarna doe je de groenten,klein gesneden erbij: paprika,tomaat,wortels,kosbar en m3aknoes,ui,knoflook,gezeefde tomaten, en ook de schone in stukken gesneden kleine inktvisjes en de garnalen, laat het geheel met elkaar op laag vuur in de pan gaar smoren, als er geen vocht bijzit, doe je en klein beetje van de visbouillon erbij.
Als de kip gaar is en ook de rest van de groente doe je de kruiden erbij, 5 minuten laten intrekken, dan doe je alles inclusief het vocht in de pizza pan, die op stand 2 staat, doe daar van de visbouillon 1 liter water bij en roer het geheel door mekaar in de pizzapan, giet er de rijst en roer het goed doorheen, leg de citroen in partjes over het geheel.
Doe de deksel op de pan en laat de rijst op stand 2 gaar braden.
Als de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen, doe je het vuur uit en laat je de deksel een half uur op de pan. (vergeet niet vor het serveren de citroen te verwijderen.
Dit gerecht kun je zo serveren op tafel en iedereen kan op zijn bord scheppen.
TIP: je kunt dit gerecht decoreren met gegrilde, gebakken paprika, of grote gamba's, mosselen, olijven, het is maar net hoe je fantasie is.

groetjes chaouniah

ps.ik weet niet meer van wie dit recept is

24-05-2006, 15:10

Citaat door chaouniah:
paella:

Benodigdheden:
500 gram garnalen
500 gram kleine inktvisjes
(je kan mosselen doorheen doen als je dat wilt)
400 gram kippevleugels (of 8 drumsticks)
1 grote kipfilet
1 rode paprika
1 groene paprika
1 grote vlees tomaat
2 eetlepels gezeefde tomaten uit blik of pak
2 geraspte wortels
kosbar en m3aknoes
1 grote ui geraspt
4 geperste knoflookteentjes
1 afgestreken eetlepel kurkuma (ra3toer)
3 theelepels komijn
peper naar smaak
1 zakje safraan poeder
1 citroen
2 visbouilon blokjes
ongeveer 700 gram rijst
1 liter water

bereiding:
doe 1 liter water in een pan en kook de daar de garnalen met schil 10 minuten in, haal het water door een vergiet, zodat alle garnalen stekeltjes achterblijven, zorg dat je 1 liter schoon water hebt en breng die opnieuw aan de kook zonder de garnalen (de garnalen laat je op een bord afkoelen) doe de visbouillon blokjes in het water en laat ze erin oplossen, bewaar het water.
Doe een scheut olijfolie en zonnebloemolie in een grote pan en doe daar de kip drumsticks of vleugeltjes met de in blokjes gesneden kipfilet, smoor ze in 5 minuten op hoog vuur al roerend door, voeg een klein beetje zout toe.
Daarna doe je de groenten,klein gesneden erbij: paprika,tomaat,wortels,kosbar en m3aknoes,ui,knoflook,gezeefde tomaten, en ook de schone in stukken gesneden kleine inktvisjes en de garnalen, laat het geheel met elkaar op laag vuur in de pan gaar smoren, als er geen vocht bijzit, doe je en klein beetje van de visbouillon erbij.
Als de kip gaar is en ook de rest van de groente doe je de kruiden erbij, 5 minuten laten intrekken, dan doe je alles inclusief het vocht in de pizza pan, die op stand 2 staat, doe daar van de visbouillon 1 liter water bij en roer het geheel door mekaar in de pizzapan, giet er de rijst en roer het goed doorheen, leg de citroen in partjes over het geheel.
Doe de deksel op de pan en laat de rijst op stand 2 gaar braden.
Als de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen, doe je het vuur uit en laat je de deksel een half uur op de pan. (vergeet niet vor het serveren de citroen te verwijderen.
Dit gerecht kun je zo serveren op tafel en iedereen kan op zijn bord scheppen.
TIP: je kunt dit gerecht decoreren met gegrilde, gebakken paprika, of grote gamba's, mosselen, olijven, het is maar net hoe je fantasie is.

groetjes chaouniah

ps.ik weet niet meer van wie dit recept is
Dit begrijp ik niet, maak je dan een soort KIP/VIS paelia ofzo???