Bekijk volle/desktop versie : Eindelijk. Ten Cate nieuwe trainer bij Ajax.



19-05-2006, 11:17
Ten Cate tekent contract als trainer van Ajax

19/5/2006 9 :49

Wat gold als een publiek geheim is nu ook openbaar geworden: Henk ten Cate is de nieuwe trainer van Ajax. De 51-jarige oefenmeester tekent een contract voor twee jaar en zal maandag officieel worden gepresenteerd. Hennie Spijkerman wordt zijn assistent.
De naam van Ten Cate werd al voor het ontslag van Danny Blind veelvuldig genoemd als nieuwe hoofdtrainer van de Amsterdamse club. Zowel Ajax als Ten Cate wilden de geruchten toen niet bevestigen. Ajax niet, omdat Blind nog onder contract stond en de play-offs en de bekerfinale voor de deur stonden; Ten Cate niet, omdat er ook bij Barcelona prijzen te winnen vielen.

Wat heet, als rechterhand van Frank Rijkaard legde Ten Cate met de Catalaanse club beslag op de Spaanse titel en de Champions League. De assistent-coach kondigde gisteren zijn vertrek aan bij de Spaanse topclub.

Ten Cate, die eerder nog een aanbod van PSV afwimpelde, wilde ondanks zijn goede relatie met Rijkaard weer op eigen benen staan. Bij Ajax krijgt hij de vrijheid om zijn technische staf in te vullen. De eerste daad van Ten Cate was het aanstellen van Spijkerman als zijn assistent.

Voordat hij een contract bij Barcelona tekende, was Ten Cate als hoofdtrainer werkzaam bij NAC Breda, Vitesse, Sparta Rotterdam, het Hongaarse MTK Boedapest, het Duitse KFC Uerdingen, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo.




19-05-2006, 11:23


Volgend jaar gaat Ajax dus degraderen.


Citaat:
In het seizoen 1991-1992 viel hij voor de afgekeurde Henk van Brussel in bij Heracles in Almelo, maar aan het eind van het seizoen moest hij er toch vertrekken, waarna hij 1 jaar actief was voor hoofdklasser Rheden. In 1993 haalde Go Ahead Eagles hem terug als opvolger van de naar De Graafschap vertrokken Versleijen. Zijn eerste jaar was goed, maar toen hij in zijn tweede seizoen halverwege onderin stond met Go Ahead Eagles moest hij vertrekken.

Sparta werd in 1995 zijn volgende club en de "Kasteelbewoners" werden in 1996 zesde in de eredivisie en bovendien werd de bekerfinale behaald. Ten Cate vertrok later dat jaar naar Vitesse, dat hij in 1998 naar de beste klassering ooit leidde in de eredivisie, derde met een recordaantal punten en gemaakte doelpunten. Toch moest Ten Cate vertrekken na dit succesjaar.

Hij werkte een klein halfjaar zonder succes bij KFC Uerdingen, was vervolgens succesvol bij MTK Boedapest in Hongarije en streek daarna neer bij NAC in Breda, waar hij tot 2003 werkte en de club achterliet met een Europees ticket.
't Is niet echt schitterend zijn carriere als hoofdtrainer.

19-05-2006, 11:28
ajax wordt kampioen, snap alleen de keus van zijn assistent niet
neem dan Laudrup

Ajax