Citaat door benisaid:dames, ik heb tog zo'n hekel aan koken!!
en dat vind ik heel erg jammer, want ik wil heel graag lekker koken voor mijn man, maar zoveel keus is er niet ( als ik dan ga surfen op tajin...nl of cuisine dan heb ik wel weer zin om te koken) maar dan als ik eindelijk iets lekkers tegen kom dan heb ik de ingredienten niet thuis!!! Ik ben het zat om elke dag de hele dag te bedenken wat ik zou kunnen koken!!! ik wl gewoon kunnen koken, wat jij kookt!!! ik begin langzamerhand huisvrouw te worden (studie en werk stopt bijna) dus ik wil er echt tegenaan!
Wie heeft er tips??? of kan me helpen??
wie kan mij beloven dat ik ooit een keukenprinces word???
wat ik altijd doe is bijv op vrijdag een lijstje maken voor wat je de volgende week gaat koken. Neem dan een paar dingen die je al kan maken en doe er dan ook een paar die je nog niet kan en ga die uitproberen.
Maak een lijstje van de dingen die je nodig hebt en ga dan boodschappen doen. Vlees kan je allemaal invriezen en vis meestal ook wel (al vind ik het vers lekkerder). Zorg sowieso dat je de basisdingen altijd in huis hebt (aardappels, uien, knoflook, alle kruiden, rijst, pasta, olijfolie/zonnebloemolie, tomatenpuree, blikken tomaten, blikjes tonijn, blikjes mais, augurken, diepvriesgroenten, filodeeg, zout, mazhar, bloem, bakpoeder, suiker, gist enz. enz.)
Dan hoef je niet steeds zo veel te kopen. Ik koop meestal in een keer een heleboel vlees, kip, rijst, pasta en blikken tomaten. Vlees en kip verdeel ik en vries ik in, rijst, pasta en blikken tomaten kan je heel lang bewaren. Ook hak ik koriander en peterselie en doe dat in de vriezer, kan je ook lang bewaren.
Ik doe het elke week zo, een aantal gerechtend die ik al kan maken en dan 2 keer per week wat nieuws uitproberen. Probeer ook met je lijstje af te wisselen, Dus de ene dag iets met vlees, de andere dag met kip, dan weer vis, dan gehakt. De ene dag rijst, de andere dag pasta, de volgende dag aardappels en dan weer iets met brood enz. enz.
Je zal zien dat dit werkt!!