Bekijk volle/desktop versie : Tientallen doden bij gevechten in Afghanistan



18-05-2006, 14:43
Gepubliceerd | donderdag 18 mei 2006. Gewijzigd | donderdag 18 mei 13:39 uur.


Tientallen doden bij gevechten in Afghanistan
ANP/AFP/RTR/AP

KANDAHAR/OTTAWA - Tijdens een confrontatie van radicaalislamitische taliban met de politie in een stad in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand zijn tientallen mensen om het leven gekomen. Volgens de internationale coalitie in het land vonden zeker dertien agenten de dood. Veertig talibanopstandelingen sneuvelden tijdens de urenlange strijd.

De Afghaanse politie bestormde woensdagavond een wijk in de stad Mosa Qala na een tip dat zich daar een grote groep Taliban ophield. Die groep ging daarop in de aanval. De gevechten duurden tot in de vroege ochtenduren, meldde het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De plaatsvervangend gouverneur van Helmand noemde het de grootste aanval van de Taliban in de provincie sinds de radicale islamieten eind 2001 als machthebbers van het land werden verdreven.
In de provincie Kandahar vochten Afghaanse veiligheidsdiensten en Canadese militairen tegen Taliban. Een Canadese militair kwam om het leven bij de gevechten, die plaatsvonden bij een moskee waarin de taliban zich hadden verschanst. Volgens een woordvoerder van de coalitietroepen vonden achttien taliban de dood.

In de westelijk gelegen stad Herat kwam volgens de Amerikaanse ambassade een Amerikaanse burger om het leven door een zelfmoordaanslag met een autobom, waardoor ook de dader omkwam. Chris Harris, de woordvoerder van de ambassade zei dat het slachtoffer voor een internationale anti-drugsorganisatie werkte.


bron


En weer 2800 maagden die geen magd meer zullen zijn