Bekijk volle/desktop versie : bruidschat...Pagina's : 1 2 [3]

10-07-2002, 19:06

11-07-2002, 09:00


very very funny hoor..............

15-07-2002, 18:34
salaam,
nee ik ken het verhaal niet atlas. Vertel eens

30-05-2006, 00:11
De boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd:"Al is het maar een ijzer ring". (Boekharie 5078 en moesliem 1425).


De boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd tegen Abdoerrah'man ibn 'awf:"geef een feest al is het maar met een geit". (Boekhaarie 3644).

30-05-2006, 00:37


Noemen we ons zelf moslims ? dan mengen we cultuur niet met het religie de religie van ALLAH is vervolmaakt zonder toevoegingen!

En de profeet sallaahu aleyhi wassalam zei: wiens bruidschat klein is is gezegend.al boecharie.En wiens bruiloft klein is is gezegend.

31-05-2006, 00:27
Ik las ergens dat het 3x een maandonderhoud moet zijn.

Hoeveel is een uitkering tegenwoordig? E 1000,-per maand?? Dus keer 3...

3000,- dus, vind ik wel genoeg

26-06-2006, 15:26
Salaamalykoem waramatoellah wa r]barakatoehoe,

Voor zover ik weet is een dadel of het opzeggen van een vers uit de Koran al genoeg als gift van een man aan zijn vrouw. Die bedragen zijn het werledse en vergaan in het hiernamaals, maar de Koran blijft. Het gaat ten alle tijde om de intentie en niet om het in moeilijkheden brengen van een broeder...

Tegewoordig kunnen jonge mannen geen vrouw vinden omdat ze de huwelijksgift niet kunnen betalen, belachelijk want zo voedt je haram sitiaties......allah ou allem!

Yasmina.

27-11-2007, 22:32
Het Huwelijk en de Bruidsschat
Het huwelijk in de Islam is een gezegend overeenkomst tussen man en vrouw waarin liefde, harmonie, samenwerking, respect en genegenheid de basis zijn voor een gelukkig huwelijk. De vrouw heeft in de Islam het recht al meer als 1400 jaar geleden gekregen om niet tegen haar wil uitgehuwelijkt te worden. Het huwelijk is een lange levensreis, voor man én vrouw. Daarom is het van belang voor beide partijen een partner te vinden die het beste past bij de persoonlijkheid van de man of de vrouw. Allah zegt in de heilige Koran:

“En het behoort tot Zijn Tekenen dat Hij voor jullie van jullie eigen soort echtgenotes heeft geschapen, opdat jullie rust bij haar vinden en Hij bracht tussen jullie liefde en barmhartigheid. Voorwaar, daarin zijn zeker Tekenen voor een volk dat nadenkt.” (Surah 30 : Ayah 21)

Een recht die de vrouwen ontnomen was, was de bruidschat. Het werd een verplichting voor de moslimman en een recht van de moslimvrouw zoals Allah aangeeft in de volgende vers:

“En Hij gaf de vrouw het recht op een huwelijksgift en Hij beviel de mannen om haar deze gift volledig te geven, behalve dat deel waar ze vrijwillig afstand van doet."

Allah zegt ook:

"En geeft de vrouwen gewillig haar huwelijksgift. Maar als zij naar haar eigen behagen u er een gedeelte van kwijtschelden, geniet er dan van zonder te vrezen dat dit gevolgen heeft." (Surah 4 : Ayah 4)

Allah heeft de echtgenoot ook verplicht gesteld om de vrouw te onderhouden en om haar op de juiste wijze te voorzien.

"De mannen zijn de toezichthouders over de vrouwen" (Surah 4 : Ayah 5)

22-12-2007, 21:10
hahhahaha ik kan nog steeds niet bij komen van dan 16000 dat meid denkt echt dat ze een diamond is ofzo hahaha

ik zou het overlegen met hem ik bedoel maar hij mag mij geven wat ie wilt maar de enige mooie bruidschat die er is is een hele lieve mann

22-12-2007, 21:50

Citaat door DieselGirly:
hallo mensen..
had een vraagje over bruidsschat...wat word er tegenwoordig wel niet betaald/gegeven.
en vinden jullie dat het moet blijven ?!

wil graag van alles horen.....
de beste vrouwen zijn de vrouwen die het minst aan bruidschat vragen(boechari- moeslim)

28-12-2007, 16:06
€ 2000 genoeg denk ik, dat is het maximaale wat ik tegenwoordig hoor. tenzij je met een drugsdealer trouwt dan kan ik me voorstellen dat jouw vader gaat overdrijfen. en je kunt wel spreken over dadels, maar wedden wanneer jouw man aankomt met een dadel dat je met open ogen naar hem staat te kijken. de topic starter heeft niks aan die verhalen dat het helemaal niet hoeft. elke marokaan betaald zijn bruidschat eenmaal. ze wil cijfers zien
en ik zie het zo, je man betaald het maar het komt toch bij hem terug, je gaat inmiddels samen leven met hem. de ene betaald haar hennadag ermee wat meestal niet door de man wordt betaald. etc. tenzij je vader het in zijn zak wil stoppen

persoonlijk vindt ik dat er tegenwoordig flink overdreven wordt met het bruidschat. maar in normaale huwlijken die ik nu heb gezien. hoor ik meestal dat de bruidschat €2000/ €2500 is.
ik hoop dat ik je hiermee meer inzicht heb gegeven

beslamaa

28-12-2007, 16:15
een vrouw is een ellemenne en niet te koop!
ik vind dat de man haar bruid een geschenk mag aanbieden ,die hij zorgvuldig heeft gekocht ,al is het een breinaald waarmee ze sokken voor hem kan breien hahahaha

bruidsschat [bedragen noemen] eisen is in mijn ogen echt respecloos ten aanzien van de bruid!

Pagina's : 1 2 [3]