Bekijk volle/desktop versie : massa allah......



11-05-2006, 11:14
De jongeman en de geleerde
Er was een jongeman die voor langere tijd in het buitenland ging studeren. Toen hij terugkwam, vroeg hij zijn ouders voor hem een godsdienstgeleerde of deskundige te zoeken die in staat was drie belangrijke vragen van hem te beantwoorden. Uiteindelijk hadden ze zo'n iemand gevonden.
Jongeman: Wie bent u? Kunt u mijn vragen beantwoorden?
Geleerde: Ik ben een van God's dienaren en -als God het wil- kan ik je een antwoord geven op jouw vragen.
Jongeman: Weet je het zeker? Ik heb vele professoren en experts ontmoet die dit niet konden. Geleerde: Ik zal mijn best doen, God sta me bij.
Jongeman: Ik heb dus drie vragen:
1- Bestaat God? Zoja, toon me hoe hij er uit ziet.
2-Wat is het lot (taqdier)?
3-Als de Satan uit vuur is geschapen, waarom wordt hij dan uiteindelijk in de hel geworpen, waar ook alles van vuur is? Dit zal hem dan toch zeker niet pijnigen omdat hij zelf al van vuur is. Hoe kan het dat God dit feit over het hoofd heeft gezien?
Plotseling haalde de geleerde uit met een enorme klap in het gezicht van de jongeman. De jongeman, duidelijk bezeerd: Waarom word je boos op me?
Geleerde: Ik ben niet boos. De klap was het antwoord op de drie vragen.
Jongeman: Ik begrijp er niets van. Geleerde: Hoe voelde je je na die klap?
Jongeman: Dat deed pijn natuurlijk. Geleerde: En geloof je dat pijn bestaat?
Jongeman: Ja. Geleerde: Laat me dan zien hoe het eruit ziet! Jongeman: Dat kan ik niet. Geleerde: Dat is mijn antwoord op je eerste vraag. Wij voelen allen dat God bestaat, maar we weten niet hoe hij er uit ziet.

Geleerde: Heb je gisteravond gedroomd dat ik je zou slaan? Jongeman: Nee.
Geleerde: Had je ooit gedacht dat je vandaag door mij geslagen zou worden?
Jongeman: Nee. Geleerde: Dat is nu het lot.

Geleerde: Van wat voor materiaal is mijn hand, waar ik je een klap mee gaf, gemaakt? Jongeman: Van huid. Geleerde: Hoe voelde je je na die klap? Jongeman: Het deed me pijn. Geleerde: Ook al zijn de Satan en de hel beide uit vuur gemaakt, maar als God het wil wordt de hel toch een zeer pijnlijke verblijfplaats voor Satan