Bekijk volle/desktop versie : Mode & Uiterlijk DE zonnebrillen van 2006 zijn.....



10-05-2006, 12:36
Hieronder wat tips...maar dames plaats ook foto's van leuke zonnebrillen die jullie hebben of die jullie gezien hebben


De zonnebrillen voor zomer 2006

als het mooie weer zijn intrede doet, is het tijd voor de 'musthave' van alle accessoires: de zonnebril! dit seizoen zijn ze weer supercool! (nog) chiquer en geraffineerder dan de vorige seizoenen en verrijkt met de meest schitterende details. de modellen variëren van uiterst vrouwelijk tot überstoer (denk aan de 'aviator' die nog altijd een topper is!).

juweeltjes van zonnebrillen
heel trendy zijn de zonnebrillen met lichtgetinte glazen en goudkleurige, verfijnde monturen met opvallende details. hartjes, vlindertjes en andere bedeltjes bengelen vrolijk aan de brillenpoten. veel monturen zijn verrijkt met pareltjes en kristallen. sommige modellen hebben zelfs gegraveerde glazen of glazen die zijn ingelegd met strass. de vormgeving is opvallend rijk. vooral op de scharnieren die de brillenpoten met het montuur verbinden, hebben de designers zich botgevierd. zo zien we gekruiste scharnieren, scharnieren met opvallende logo's, maar ook met geraffineerde 'cutouts' voor een luchtige en lichte look.

overwegend klassiek
net zoals voor de mode is de feeling overwegend klassiek, vrouwelijk maar tegelijkertijd eigentijds en trendy. bij veel merken komen we een 'vintage' look tegen die zich vooral uit in de materialen en kleuren die voor de monturen zijn gebruikt: zwart, grijs, bordeaux, aubergine, tabak, en goud, maar ook hoorn, leer, krokodil en zelfs materialen die eruitzien als hout. (foto links: een opvallende en geraffineerde zonnebril uit de collectie van de italiaanse ontwerper roberto cavalli)

kleurige monturen in (doorzichtig) plastiek
jonge, casual merken vullen het chique assortiment zonnebrillen aan met speelsere modellen met gekleurde monturen. heel mooi zijn de color wash tinten. denk daarbij aan transparante, zachte pastels zoals paars en roze. helemaal in zijn de dikke, witte monturen die we in veel collecties tegenkwamen en die zich perfect laten combineren met een witleren tas en chique witleren schoenen. en wie van motiefjes houdt, kan zijn (haar!) hart ophalen aan de monturen met bloemmotiefjes en dierenprints. (foto rechtsboven: een trendy maar tegelijkertijd elegant model van replay - de monturen worden weer wat kleiner)

logomanie
de logomanie die we deze zomer in veel modecollecties tegenkomen, heeft zijn weerslag op de brilontwerpen gehad. veel monturen zijn versierd met de naam of het logo van de designer. soms zijn de namen in de glazen gegraveerd of ingelegd met kristallen of strass, andere keren is het logo op een logoplaatje dat op de brilpoot is bevestigd, te vinden. soms zelfs wordt het logo tot een motiefje dat het montuur siert. (foto links: dat deze bril van miss sixty is, kan niet missen! zo ook het logomotiefje op de binnenkant van de poot)

retro blijft in
de 'retrolook' blijft in. fans van jacky o. en audrey hepburn komen ook deze zomer weer helemaal aan hun trekken. de grote, donkere zonnebrillen die we in veel collecties tegenkomen, maken je jaren '60 look helemaal af.

aviator is en blijft een winnaar!
de 'aviator'-bril, hét 'pilotenmodel', blijft ook deze zomer in! op bijna elke catwalk en in ieder zonnebrillencollecties vind je wel een paar stoere aviators. de modellen zijn geraffineerder dan die we de vorige seizoenen zagen. de glazen zijn wat ronder geworden en de monturen zijn verfijnder, minder zwaar. (foto rechts: een model de eerste en lang verwachte collectie van tom ford)

spiderwoman
ook de shield- of wraparoundbrillen die we afgelopen zomer veel zagen, hebben een ontwikkeling doorgemaakt. ze zijn verworden tot elegante maskertjes in hi-tech materialen en vaak zonder montuur. het 'maskertje' is ongetwijfeld het hipste model van dit seizoen.

oversize is nog steeds in!
oversize modellen (perfecte 'hangerover hiders' omdat ze een groot deel van je gezicht beslaan) zijn ongetwijfeld nog steeds erg trendy, maar daarnaast gaan we ook kleinere monturen zijn. (foto links: zonnebril uit de calvin klein-collectie met elegante details en kristal op de randen van de brillenpootjes)

high-tech materialen
speciale aandacht verdient de kwaliteit van de zonnebrillen. de gebruikte materialen zijn steeds geavanceerder en lichter in gewicht. hetzelfde geldt voor de glazen die steeds hoogwaardiger van kwaliteit zijn.