Bekijk volle/desktop versie : _($)_Kanker een klein woord maar wel me dochters dood_($)_



Pagina's : [1] 2 3

02-05-2006, 23:39
Bentie word wakker alstjeblieft....' Schreeuwde ik ...Mensen keken me geschrokken aan maar ik wist dat dit zou komen..Me dochter had me verlaten ze kon nog zoveel beleven..zoveel doen nu heeft deze klote ziekte haar leven weggenomen...shit ik moest nu niet zo denken...het is Allah swt zijn keuze hij wou deze engel bij zich hebben....dat was de lot van elke mens. Men zou geboren worden en zou dood gaan...Opeens voeldde ik beweging in de handen van me dochter Laila...Ik was blij ik dacht ze zou nog leven , maar helaas het was gewoon iets dat ik als moeder voeldde..MIjn dochter werd me ontnomen ze was net 17 geworden..Ze had haar hele leven nog voor zich...en nu ? haar leven kon elke moment weggenomen worden maar het was allah swt zijn wil...ik hoordde opeens de piepers afgaan..Ik dacht dat ik gek werd opeens kwamen er dokters aangerend...!! Wajooooo Ik begon te huilen en te schreeuwen en wist het nu zeker me dochter was weggegaan...ik werd vastgehouden door verpleegsters en zag dat doker alberts een verdrietige gezicht kreeg safiie was dit de einde.....? het kon toch niet waar zijn mij dochter die dood zou gaan? mij zina die me steunde toen haar vader vreemdging met een jongere meid die er beter uitzag dan mij? ik wou me eigen killen maar bleef leven voor Laila...De dokter kwam naar me toe...Ik kon het goed met hem hebben want hij had me zo gesteund...achmed de vader van Laila keek genees om naar Laila...Hij weet genees dat ze dood gaat Inshallah zal allah swt hem straffen...zijn bloedeigen dochter is dood en hij zit maar te flikflooien met een hoertje die niks beters te doen heeft....ik ging dood van het verdriet maar er kwam wel een glimlach bij , want ik wist dat me dochter in goeiie handen was en dat ze geen pijn meer leed...Maar toch ik was kapot....dokter alberts ; Het spijt me , maar je dochter heeft ons verlaten...ze was een sterke meid en vocht ervoor maar god wou der bij hem halen .... ik begon te huilen en hij trooste me...ik schreeuwde het uit 'laila bentieeeeeeeeeeeeeeeeeee'

1 week later ;
Het was alsof er een bom was ontploft...ik at niks meer en me leven was toch naar de klote gelukkig kwam siham de allerbeste vriendin van laila altijd naar me toe..Ik beschouwde siham als me eigen dochter....Ze kookte voor me en holp me onwijs en eerlijk waar zag laila voor me ...ze leken onwijs veel opelkaar en subhanallah ze werden altijd de twins genoemd...Ook zij was gek geworden maar bleef sterk..Ik had me wilskracht verloren en wist zeker dat ik het ook nooit meer zou terugkrijgen...een keer pijn was genoeg maar me dochter verliezen was gewoon de ergst..Mensen kwamen steeds binnen met bloemen en suiker en met getreurde gezichten mijn hart was zwaar gebroken en kon niet meer geheeld worden...saffie dit was het toppunt salma me zus kwam ook steeds mij verzorgen me broers en andere zusters ook.. De huis was vol met mensen en iedereen zat te huilen...ik wist dat ik niet mocht huilen en dat ik maar 3 dagen verdrietig moest zijn , maar voor een moeder was dat te kort haar eigen dochter was dood en dan 3 dagen verdrietig zijn..Ik zou me hele leven verdrietig zijn...Slapen kon ik niet opeens hoorde ik geklop op de deur...ik riep snel 'Kom maar binnen!!' Opeens zag ik de gezicht van dokter alberts...Ik was geschrokken en ik dacht dat hij naar me toe zou komen en zou zeggen het is allemaal een droom ze leeft nog !! Hij keek me aan en zei tegen me 'Gecondeleerd Amal..het is erg om een dochter te verliezen ik heb het zelf ook meegemaakt me dochter iris was 4 jaar toen er werd vastgelegt dat ze kanker had me leven ging kapot en ik wist zeker dat ze een grap maaktte...maar nee het was echt..ik zweer het je amal me hart is nog gebroken maar Laila betekende echt veel voor me ze was zo sterk...' Ik begon te huilen en zag dat hij ook een traantje liet...Snel kwam ie naar me toe en zei 'Amal zie mij nu ik sta op beide voeten en heb een toekomst opgebouwd want je moet weten dat laila niet wilt dat je zo gaat lijden...Amal ik heb iets voor je en hopelijk zal het je verdriet een beetje wegzakken...' Hij gaf me een boek het leek op een boek die laila ook had...ze zei altijd dat ik er nooit in mocht kijken het was zehma haar dagboek...Ik kreeg een glimlach op me gezicht was dit een teken van me dochter....dokter alberts keek me vriendelijk aan en zei 'We vonden dit toen we haar kamer zaten opteruimen de verpleegster kwam naar me toe en zei dat ik het naar je moest brengen want er was een briefje en er stond dit erin moet ik het je gaan voorlezen...Ik knikte ..hij begon het voortelezen



Lieve mama,
Ik heb deze dagboek speciaal voor jou geschreven..Ik weet dat de dood me nadert en wil dat je niet verdrietig bent..
Jou als moeder te hebben was gewoon geweldig je hebt me enorm gesteund en geholpen...Je hebt me goed opgevoed en nadat papa met die sloerie omging je bleef sterk al zei je van niet..
Mama dit is gewoon een eerbertoon aan jou hier staat me hele leven geschreven er zijn dingen die u niet wist en nu komt te weten...Mama hou je sterk en huil alstjeblieft niet want ooit zullen we elkaar in de hiernamaals ontmoeten hou je eigen alstjeblieft sterk want ik ben gek op je
Xx Je dochter Laila



wajooo ik was blij dat me dochter dit had achtergelaten en ik begon gelijk te huilen...Dokter alberts gaf me de dagboek en ik rook erna wajoo het was de geur van me eigen dochter...Het was iets dat ze voor mij had achtergelaten ik was gewoon blij en me verdriet was even weg ...Ik deed gelijk de dagboek open me nieuwschierigheid kon ik gewoon niet bedwingen...Ik begon gelijk de eerste pagina te lezen en de tranen stromen weer verder ...me dochter die me had verlaten ik hoorde de deur dichtgaan en zag dat dokter alberts was vertrokken....!!






27-12-2005
Lieve Mama,
Met tranen schrijf ik me eerste bladzijde voor ik dacht dit doe ik maar voor jou dat je een aandenker van mij nog bij je hebt en dat je een kijk in me leven hebt...
Er is veel gebeurd in de afgelopen 2 weken zoveel keer hebben we de ziekhuis bezocht...We kunnen nu alle dokerts en ik heb zoveel testen gedaan en nu weten we het zeker ik heb kanker..
3la woord kanker!! Wat is het nou eigenlijk ? en wat voor soort had ik ? Ewa ja het is nu getest en het is hersenskanker het is jammer genoeg uitgezaaid en ze kunnen er niks meer aandoen..!!
Het is nu aan Allah swt om te bepalen waneer ik dood ga klaar ik heb geen hoop meer niks meer Mama k weet dat het slecht is maar weetje zelf gebruikte ik altijd het woord kanker..het was gewoon een woordje
dat bij me hoorde een soort van stopwoordje ofso zoals mensen zeggen bijvoorbeeld tazz of ewa is het bij mij kanker en ik schold iedereen er mee uit weetje ik besefte het niet dat er mensen er dood aan zouden gaan
en op zo'n manier aan lijden ik zie kleine kinderen hier huilend en schreeuwend als ze weer chemiotheropie hadden gehad..Kale kopjes en verdrietige ouders..Wij weten het pas maar hoelang heb ik nog te leven..
Omdat ik me verveelde ben ik gaan kijken wat kanker inhoud en wat voor soorten kanker zijn er eigenlijk? zijn er medicijnen voor ? en wat is nou precies hersenskanker...Mama ik zal effe alles uitprinten zodat jij het kan lezen...
Kan Houbak bezaf a mama...


02-05-2006, 23:39


wat houdt kanker nu precies in?
Kanker is een ziekte waarbij een tumor ontstaat. Die tumor kan kwaadaardig en goedaardig zijn. Er zijn meer dan honderd soorten kanker. Die kunnen op verschillende plaatsen in het lichaam ontstaan. Elke vorm is een andere ziekte. Wat wel een gemeenschappelijk kenmerk is dat ze een ongeremde celdeling hebben.
Soorten kankers
Er bestaan goedaardige vormen van kanker en kwaadaardige vormen van kanker. Ook zijn er solide en niet-solide vormen van kanker. Solide kanker is als de abnormale celdeling en tumorvorming in een bepaald orgaan, bijvoorbeeld in de borst, longen of darm. Solide betekent ook wel vast hecht en stevig. Bij niet-solide kanker bestaat de kanker uit woekering van bepaalde bloedcellen die in het beenmerg worden aangemaakt, bijvoorbeeld leukemie,of in het lymfestelsel, bijvoorbeeld de ziekte van hodgkin. Niet-solide kanker betekent ook wel vloeibaar of los.

Goedaardige tumoren verspreiden zich niet door het lichaam.
En de aangrenzende organen en weefsels worden niet bedreigd.

Een wrat is een voorbeeld van een goedaardige tumor.

Een moedervlek is een goedaardige vorm van een huidgezwel. Iedereen heeft wel een moedervlek de ene heeft een grote en de ander een kleintje soms heb je op één plaats heel veel moedervlekken zitten. Een moedervlek kan vlak zijn maar kan ook boven de huid uitsteken. Mensen met een redelijk lichte huid hebben meer last van moedervlekken en naarmate iemand ouder wordt zal het aantal toenemen. Als je te lang in de zon blijft liggen bevordert de kans op huidkanker in de vorm van kwaadaardige moedervlekken. Dus doe dat niet en smeer je alsnog goed in met zonnebrandcrème.
Je moet opletten als een moedervlek verandert van vorm gaat bloeden of groter wordt want dat kan eventueel een vorm zijn van huidkanker.

Kwaadaardige tumoren verspreiden zich altijd waardoor er in het lichaam dochtergezwellen ontstaan. En de kwaadaardige tumor bedreigt aangrenzend weefsel, zenuwbanen en of organen.

Borstkanker kan een vorm zijn van een kwaadaardige tumor.
In een borst kan zich een kwaadaardige tumor ontwikkelen. Het is niet duidelijk waarom dit gebeurt. Een tumor die in de borst ontstaat blijft in de beginsituatie beperkt tot de borst. Later kan de tumor zich verspreiden via de bloedbaan en de lymfebanen of doorgroeien naar naburig weefsel. Dit wordt een uitzaaiing genoemd.
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Ongeveer 1 op de 20 vrouwen krijgt de aandoening. De aandoening komt vooral voor bij vrouwen boven de 35 jaar.
Sommige factoren, zoals familiair voorkomen van borstkanker, zijn van invloed op het ontstaan. Over de oorzaken van borstkanker is weinig met zekerheid bekend. De kans op borstkanker neemt toe naarmate de leeftijd toeneemt. Heel zelden komt borstkanker voor bij mannen.

Huidkanker bestaat ook in een vorm van een kwaadaardige tumor.Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks worden vijfduizend gevallen van huidkanker vastgesteld. Daarnaast worden er jaarlijks 14.500 minder kwaadaardige vormen van huidkanker vastgesteld. Het gaat daarbij om een soort kanker die niet uitzaaien. Van de ruim 36.000 mensen die jaarlijks overlijden aan kanker gaat het in 500 gevallen om mensen met huidkanker.

Kanker van de alvleesklier gaat vaak samen met pijn in de bovenbuik met uitstraling naar de rug. Gewichtsverlies komt ook veel voor vaak samen met een te hoge bloedsuiker, een vorm van suikerziekte. Alvleesklierkanker is nummer vier op de lijst van sterfgevallen door kanker.
Bij blaaskanker groeit er een kwaadaardig gezwel in de blaas. Uitgaande van het slijmvlies van de blaaswand.bloed in de urine zonder pijn is de “handtekening” van blaastumoren. De oorzaak moet gezocht worden in erfelijk aanleg en het roken van sigaretten. Zelden gaat het om herhaalde blaasontstekingen die zich ontwikkelden in een kwaadaardig gezwel. In Egypte zorgt de blaasworm voor een verhoogd risico. Deze worm kan jaren in de wand van de blaas verblijven en daar zijn eieren afzetten. Vroeger kwam de ziekte voor bij mensen die in de kleurstoffenindustrie werkten, waarschijnlijk vanwege de stof naftaline die toen ingeademd werd. De meeste blaastumoren groeien oppervlakkig, zaaien zich niet uit en zijn gemakkelijk te verwijderen. Sommige blaastumoren gedragen zich agressiever en groeien dieper in de wand van de blaas of kunnen uitzaaien.

Tongkanker is een kwaadaardige tumor in de mond. Meestal ontstaat een kleine kleurloze knobbel die in de loop van de tijd langzaam groter wordt. De knobbel verandert in een zweer die gemakkelijk bloedt. Een arts raadplegen is noodzakelijk wanneer de zwelling in de mond niet snel verdwijnt.

Kwaadaardige tumoren van de oorschelp beginnen vaak als een soort wrat. Bij aanstoten groeien ze snel. Ze kunnen ook pijnlijk worden. Zitten ze in de gehoorgang dan veroorzaken ze heftige pijn en soms een bloederige afscheiding. In zeldzame gevallen ontstaat een tumor in het midden- of binnenoor. Soms gaat dit gepaard met gehoorvermindering of zelfs doofheid. Vage klachten met duizeligheid, oorpijn en verandering van het gehoor zijn een reden de huisarts te raadplegen.

Kwaadaardige tumoren van de neusholte zijn relatief zeldzaam. Het bekendst zijn de niet-kwaadaardige die soms kunnen veranderen in een kwaadaardig gezwel. De meest voorkomende vorm van neuskanker is een tumor die ontstaat in de oppervlakkige cellen die de binnenzijde van de neus bekleden. Deze tumor komt vooral voor bij mannen na het 40e levensjaar. Roken en snuiven van tabak of lijm bij hout en leerbewerkers vormt een serieuze bedreiging voor de gezondheid en is een grote risicofactor bij het ontstaan van kanker van de neusholte. Een langdurig bestaand zweertje, bloedverlies en een vol gevoel met pijnklachten zijn de meest voorkomende klachten. Soms blokkeert de tumor de uitgang van de neusbijholte, waardoor klachten van hoofdpijn kunnen ontstaan. De behandeling bestaat uit operatie met nabestraling, eventueel in combinatie met chemotherapie.

Wat kun je er tegen doen?

Er zijn een aantal dingen die je tegen kanker kunt doen, ik ga er twee bespreken dat is bestraling en de chemotherapie.

Chemotherapie
Chemotherapie kan via infuus en door pillen toegediend worden, het infuus komt het meeste voor.
Het wordt gebruikt om te proberen om de groei van het gezwel te vertragen, stop te leggen of te verkleinen, maar het is niet zeker dat het aanslaat, het kan ook negatief zijn of niet aanslaan dat houdt dan meestal in dat het gezwel blijft groeien. Het maakt niet alleen de slechte cellen kapot maar ook de goede gaan er op den duur onder lijden, dat houdt in dat je er dus bijverschijnselen van krijgt zoals: haaruitval, braakneigingen, minder eetlust, misselijk, moeheid enzovoorts. Het bloed gaat er ook onder lijden. In je bloed zitten: rode bloedlichaampjes, die zorgen voor het vervoer van zuurstof in je bloed, witte bloedlichaampjes, die zorgen voor het bestrijden van ziektekiemen en de bloedplaatjes zorgen voor de stolling van het bloed. Chemotherapie verstoort de aanmaak van de bloedlichaampjes.

Het ligt aan de vorm en de agressiviteit van de kanker hoe vaak je de kuur moet krijgen en hoe zwaar die is. Als het bloed te zwak is kun je geen kuur krijgen. Iedere keer voordat je de kuur krijgt word er bloed geprikt om te kijken of het bloed dat wel aankan. Na een aantal kuren gaan ze kijken of het geholpen heeft, dan moet je in de ct scan. Je moet van tevoren eerst een soort pap drinken zodat je de darmen niet ziet, het bed schuift er dan heen en weer doorheen en er word van iedere millimeter een foto gemaakt en die word dan bestudeerd door radiologen, die zijn gespecialiseerd in het bekijken van röntgenfoto’s. Aan de hand daarvan word een conclusie getrokken, verder gaan met de kuur of wat dan ook.

Bestraling
Bestraling (word ook wel radiotherapie genoemd) heeft hetzelfde doel als chemotherapie, er word geprobeerd om het gezwel te bestralen en niet eromheen, zodat het gezonde weefsel zo min mogelijk word aangetast. Bij bestralen word er energie doorgegeven aan de cellen Dat geeft de behandelaars soms ook de mogelijkheid om een hogere dosis straling te gebruiken, zonder dat de patiënt er meer bijwerkingen van krijgt.
Voor een groter gezwel is een hogere dosis straling gegeven dan voor een klein gezwel. Als je een lagere straling dan gewenst gebruikt kan het gezwel niet verdwijnen maar kan voor verlichting van de klachten zorgen. Er komt net zoals bij de chemo ook straling op de goede cellen. De straling voel je niet, tijdens de bestraling zit er niemand bij je maar je kunt door de intercom met de artsen praten als dat nodig is (op het bord is een plaatje van een bestralingsapparaat te zien) Je kunt er ook bijwerkingen van krijgen: je huid kan er rood en schilferig van worden en kan gaan jeuken. Je kunt door de bestraling veel vermoeider zijn dan normaal dus dan moet je in die tijd rustiger aan doen.

02-05-2006, 23:41
Halloo Mensen,,,

Ik had al eerder een topic geopend maar die was weg maar ik moest dese verhaal afmaken dacht ik ... Eigenlijk beseffen we niet wat kanker betekend en gebruiken wij het graag als scheldwoord eerlijk waar ik gebruikte het ook heel vaak en nu nog steeds soms :$ maar dan gebeurt het automatisch als ik boos ben...Maar het is een kloteziekte die je leven verpest en mensen dood er is nog geen medicijn ervoor maar inshallah wordt dat snel gevonden FPRIVATE "TYPE=PICT;ALT=" el moehiem ik schrijf deze verhaal voor een paar leden die met kanker te maken hebben inschallah worden se snel verlost van deze ziekte....

eeuhmmm de hoofdpersonen zijn Laila en haar moeder amal...
Amal is een halfbloedje haar moeder was nederlands en haar vader marokkaans ze heeft veel meegemaakt Ze was een jonge moeder ze kreeg op de 16de een dochter genaamd Laila..Ze was zo gek op achmed dat ze vroeg wou trouwen maar hij heeft haar nu verlaten en Laila is haar dochter die 17 jaar is zij had kanker en is er aan gestorven...Laila heeft een dagboek achtergelaten aan haar moeder en zo lees je de leven van Laila ...Siham is de beste vriendin van Laila en is ook 17...Mo speelt er ook in en je zal vanzelf lezen wie hij is...Achmed is de vader van laila die genees weet dat ze dochter is overleden en heeft amal voor een dom wijf verlaten....

El moehiem veel leesplezier

03-05-2006, 22:19
up

en nu ga k beginnen met lezen

03-05-2006, 22:31


ahhaha ok ;p

03-05-2006, 22:33
ga snel verder meid, heb egt gehuild

03-05-2006, 22:34
ik kom net thuis en ben een beetje verdrietig maar inshallah zal ik morgen een vervolg schrijven en meid dit is nie waargebeurd hea gewoon een fictieverhaal

03-05-2006, 22:43

Citaat door marokaantje12:
ik kom net thuis en ben een beetje verdrietig maar inshallah zal ik morgen een vervolg schrijven en meid dit is nie waargebeurd hea gewoon een fictieverhaal
k d8 een waargebeurde verhaal begon te huilen als een gek maja leuke verhaal, morgen inshaallah wil k een super grote vervolg

03-05-2006, 22:49
ahhahaha is goed Inshallahh

03-05-2006, 22:54
oke dan tot morgen he maar wel schrijfen he morgen als je t i j dheb of anders maak tijdnee grapje hoor oke alvast bedankt

03-05-2006, 22:56
ik zal tijd proberen vrij te maken

04-05-2006, 00:13
vraagje: is het egt gebeurd?

04-05-2006, 13:04


nee . gewoon verzonnen

04-05-2006, 13:53
verder zina

04-05-2006, 13:56
Up...

Pagina's : [1] 2 3