Bekijk volle/desktop versie : dit is allemaal haram wat we dagelijks allemaal eten



Pagina's : [1] 2 3 4

23-04-2006, 11:26
Broeders En Zusters Let Op Wat Je Eet Aub Kijk Wat Voor Haram Troep Ze In Ons Eten Stoppen

--------------------------------------------------------------------------------

Assalaamoe Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu,
na een gedegen onderzoek een lijst wordt meegegeven van gefabriceerde artikelen, die een of onderdeel bevat van het varken, waarover velen geen kennis over hebben. Het is een religieuze plicht van alle moslims kennis te nemen van deze artikelen en dit onder de aandacht te brengen van andere moslims, opdat zij tot de gewaarschuwden zullen blijven behoren. Zelfs de moslim handelaren, die deze producten aan de man brengen zullen moeten stoppen: niet slechts het consumeren van producten in kwestie is Haraam (onwettig), Haraam is ook het kopen en verkopen ervan! Hieronder treffen jullie een aantal van deze producten aan.
1: Kaas: Bij vervaardigen van kaas worden ook dierlijke vetten en zelfs vlees gebruikt, bijvoorbeeld maagdeeltjes van babybiggen.(OOK WEL STREMSEL GENOEMD(ER IS HALAL KAAS BIJ EDAH VERKRIJGBAAR DIT STAAT OP VERPAKKING VERMELD OF BIJ DE KAASBOER VEGETARICHE KAAS)
2: Frisdranken: Sommige fabrikanten gebruiken een substraat met als bestanddeel het bloed van het varken. Aan de chemische benaming is niet te zien dat er stoffen inzitten die Haraam zijn, zoals pepsine.
3: Gebak: in de meeste gebak- en broodsoorten zit varkensvet. Men gebruikt deze naam i.p.v. varkensvet: Reuzel is het vet achter in de buikholte van een varken die op de bakplaten wordt gesmeerd. Daarom dient dit vermeden te worden. Andere benamingen voor dit vet zijn; Pork, Sporkle, Bacon, Proker en Hog.
4: Zeep enz: Bij het fabriceren van zeep gebruikt men varkensvet.
5: Shortenine of animal Shortenine (dierlijk vet): is een bakolie die olien bevatten of van varkens of van dieren, die niet op islamitische wijze werden geslacht.
6: Gello of Gelatine: men gebruikt huiden en beenderen van varkens bij de productie hiervan.
Nu komt er een voor de dames. Willen jullie niet geloven.
7: Make up (lippenstift); ook hierin zit varkensvet;

BROEDERS EN ZUSTERS LET OP WAT JE EET AUB KIJK WAT VOOR HARAM TROEP ZE IN ONS ETEN STOPPEN.

23-04-2006, 11:29



Citaat door _jaouadd_:
BROEDERS EN ZUSTERS LET OP WAT JE EET AUB KIJK WAT VOOR HARAM TROEP ZE IN ONS ETEN STOPPEN.
Troep? Sinds wanneer is alleen islamitisch verantwoord voedsel geen troep dan? Als je het toch niet mag eten, koop je het toch gewoon niet. Of begin een islamitische supermarkt. Het is jouw verantwoordelijkheid om halal te eten, neem die verantwoordelijkheid dan ook.

23-04-2006, 11:36
heb ik het soms tegen jou ben jij een broeder nee dan hoor je hier niet op te reageren want ik zei broeders en zusters want het is wel degelijk troep noem jij dan een islamitische voedsel dat troep is niet iedereen weet dat het haram is is het soms verboden om het aan men broeders en zusters door te geven

23-04-2006, 11:37

Citaat door Patrick.:
Troep? Sinds wanneer is alleen islamitisch verantwoord voedsel geen troep dan? Als je het toch niet mag eten, koop je het toch gewoon niet. Of begin een islamitische supermarkt. Het is jouw verantwoordelijkheid om halal te eten, neem die verantwoordelijkheid dan ook.
bemoei dan ook met je eigen zaken??

23-04-2006, 11:39



Citaat door _jaouadd_:
heb ik het soms tegen jou ben jij een broeder nee dan hoor je hier niet op te reageren want ik zei broeders en zusters want het is wel degelijk troep noem jij dan een islamitische voedsel dat troep is niet iedereen weet dat het haram is is het soms verboden om het aan men broeders en zusters door te geven
Ik zou onderdelen van Gods schepping nooit als troep/haram bestempelen

Je beschuldigt voedselproducenten dat zij troep in 'jullie' eten zouden stoppen. Lachwekkend .

Neem je eigen verantwoordelijkheid door halal voedsel te kopen in plaats van voedselproducenten te 'beschuldigen' dat ze niet voldoen aan je wensen. Daar heb je islamitische winkels voor als je tenminste de verantwoordelijkheid aankan zelf te letten op halalvoedsel. Getuige je betoog mogen daar flink wat vraagtekens bij gezet worden. Maagstukjes van babyvarkentjes? Werkt vast bij kinderen

23-04-2006, 11:40

Citaat door _jaouadd_:
Broeders En Zusters Let Op Wat Je Eet Aub Kijk Wat Voor Haram Troep Ze In Ons Eten Stoppen

--------------------------------------------------------------------------------

Assalaamoe Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu,
na een gedegen onderzoek een lijst wordt meegegeven van gefabriceerde artikelen, die een of onderdeel bevat van het varken, waarover velen geen kennis over hebben. Het is een religieuze plicht van alle moslims kennis te nemen van deze artikelen en dit onder de aandacht te brengen van andere moslims, opdat zij tot de gewaarschuwden zullen blijven behoren. Zelfs de moslim handelaren, die deze producten aan de man brengen zullen moeten stoppen: niet slechts het consumeren van producten in kwestie is Haraam (onwettig), Haraam is ook het kopen en verkopen ervan! Hieronder treffen jullie een aantal van deze producten aan.
1: Kaas: Bij vervaardigen van kaas worden ook dierlijke vetten en zelfs vlees gebruikt, bijvoorbeeld maagdeeltjes van babybiggen.(OOK WEL STREMSEL GENOEMD(ER IS HALAL KAAS BIJ EDAH VERKRIJGBAAR DIT STAAT OP VERPAKKING VERMELD OF BIJ DE KAASBOER VEGETARICHE KAAS)
2: Frisdranken: Sommige fabrikanten gebruiken een substraat met als bestanddeel het bloed van het varken. Aan de chemische benaming is niet te zien dat er stoffen inzitten die Haraam zijn, zoals pepsine.
3: Gebak: in de meeste gebak- en broodsoorten zit varkensvet. Men gebruikt deze naam i.p.v. varkensvet: Reuzel is het vet achter in de buikholte van een varken die op de bakplaten wordt gesmeerd. Daarom dient dit vermeden te worden. Andere benamingen voor dit vet zijn; Pork, Sporkle, Bacon, Proker en Hog.
4: Zeep enz: Bij het fabriceren van zeep gebruikt men varkensvet.
5: Shortenine of animal Shortenine (dierlijk vet): is een bakolie die olien bevatten of van varkens of van dieren, die niet op islamitische wijze werden geslacht.
6: Gello of Gelatine: men gebruikt huiden en beenderen van varkens bij de productie hiervan.
Nu komt er een voor de dames. Willen jullie niet geloven.
7: Make up (lippenstift); ook hierin zit varkensvet;

BROEDERS EN ZUSTERS LET OP WAT JE EET AUB KIJK WAT VOOR HARAM TROEP ZE IN ONS ETEN STOPPEN.
moge allah jouw rijkelijk belonen voor deze info en advies aan ons.

23-04-2006, 11:40

Citaat door Muwahid11:
bemoei dan ook met je eigen zaken??
Voedselproductie is mijn zaak .

23-04-2006, 12:26
Kaas?
Dat meen je niet...elke soort kaas?

23-04-2006, 12:32
er zit toch verschil in wat je eet en wat je niet eet?

04-05-2006, 10:20
Welke E-nummers en additieven bevatten dierlijke producten ?
Deze vraag wordt zeer regelmatig gesteld, door mensen met een geheel verschillende achtergrond, zoals vegetariers, veganisten, moslims, joden en andere groepen die om persoonlijke of religieuse redenen geen dierlijke producten willen/mogen eten.

In dit document willen we aangeven welke E-nummers mogelijk een dierlijke oorsprong hebben. Ook producten, waarvan de naam lijkt op een dierlijk product, maar die niet van dierlijke oorsprong zijn, worden aangegeven.

Onderstaande producten kunnen dierlijke elementen bevatten. Bij een groot aantal is de oorsprong duidelijk, een aantal andere producten bevatten vetzuren, deze kunnen dierlijk of plantaardig zijn (zie onderaan de tabel).

Veganisten dienen al deze nummers te vermijden, om zeker te zijn dat ze geen dierlijk materiaal binnen krijgen. Andere groepen kunnen aan de hand van de oorsprong bepalen of producten geschikt zijn of niet.



E-nummer
Naam
Oorsprong

E120
Karmijn, Cochenille
Schildluizen (extractie uit gedroogde luizen)

E322
Lecithine
Soja en voor een klein percentage voor speciale doeleinden uit kippe-eieren.

430
Polyoxyethyleen-8-stearaat
Stearinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel

E431
Polyoxyethyleen (40) stearaat
Stearinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel

E432
Polyoxyethyleen-20-sorbitaan monolauraat
Laurinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel

E433
Polyoxyethyleen-20-sorbitaan mono-oleaat
Oliezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel

E434
Polyoxyethyleen-20-sorbitaan monopalmitaat
Palmitinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel

E435
Polyoxyethyleen-20-sorbitaan monostearaat
Stearinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel

E436
Polyoxyethyleen-20-sorbitaan tristearaat
Stearinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel

441 (vervallen)
Gelatine
Gemaakt uit botten en huid van slachtdieren (runderen, kippen, varkens, vissen). Door de BSE crisis tegenwoordig niet veel meer van runderen.

E470
Zouten van vetzuren
Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel

E471
Synthetische vetten
Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel

E472
Synthetische vetten
Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel

E473
Suikeresters van vetzuren
Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel

E474
Suikerglyceriden
Combinatie van suiker met vetten. Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel

E475
Polyglycerolesters van vetzuren
Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel

E477
Propyleenglycolesters van vetzuren
Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel

478
Glycerol- en polypropyleenglycolesters van melkzuur en vetzuren
Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel

E479 en 479b
Thermisch verhitte sojaolie, veresterd met vetzuren
Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel

E481/2
Natrium/Calcium-stearoyllactylaat
Mengsel van melkzuur en stearinezuur, een vetzuur. Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel

E483
Stearyltartraat
Mengsel van wijnsteenzuur en stearinezuur, een vetzuur. Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel

484
Stearylcitraat
Mengsel van citroenzuur en stearinezuur, een vetzuur. Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel

E485 (vervallen)
Gelatine
Gemaakt uit botten en huid van slachtdieren (runderen, kippen, varkens, vissen). Door de BSE crisis tegenwoordig niet veel meer van runderen.

E491-5
Verbindingen van sorbitol (een plantaardige stof) met diverse vetzuren
Voor vetzuren, zie opmerking onderaan tabel

542
Beendermeel
Gemaakt uit botten van slachtdieren (runderen, kippen, varkens, vissen). Door de BSE crisis tegenwoordig niet veel meer van runderen.

E570-73
Stearinezuur en stearaten
Stearinezuur is een vetzuur, zie opmerking onderaan tabel

E626-29
Guanylzuur en guanylaten
Vooral gewonnen uit gist, maar voor een deel ook uit sardines of synthetisch.

E630-35
Inosinezuur en inosinaten
Vooral gewonnen uit vlees en sardines. Wordt ook synthetisch gemaakt of (steeds meer) met bacteriën.

636 Maltol Normaal gewonnen uit mout, maar kan ook door verhitting van koemelksuiker verkregen worden.
E640
Glycine
Wordt gemaakt uit gelatine, dus uit botten (zie boven). Deels ook synthetisch, maar dat is duurder.

E901
Bijenwas
Gemaakt door bijen, maar bevat geen onderdelen van dieren

E904
Schellak
Uitscheidingsproduct van luizen. De luizen zelf zitten vaak opgesloten in de lak, maar het product op zich bevat geen luizen.

913
Lanoline
Een vetachtig uitscheidingsproduct van schapen (om hun wol waterafstotend te houden).

920-21
Cysteine en cystine
Gewonnen uit eiwitten, vooral uit haar (meestal paarden, maar ook koeien, mensen, varkens)

E966
Lactitol
Gemaakt uit (koe)melksuiker

1000
Cholinezuur
Uit rundergal.

E1105
Lysozym
Een eiwit uit kippe-eieren




Vetzuren.

Vetten bestaan uit glycerol en meestal 3 vetzuren. Dat geldt voor al het dierlijk en plantaardig vet. Vetten kunnen worden gesplitst in glycerol en de losse vetzuren. Deze worden gezuiverd en hieruit kunnen allerlei synthetische vetten en vetachtige stoffen gemaakt worden. Deze fungeren vaak als emulgator, waardoor het mogelijk is om vetten met water te mengen.

In het lichaam worden deze stoffen afgebroken en verwerkt als gewoon vet.

Probleem is de oorsprong van de vetzuren. Deze is niet te achterhalen in het eindproduct. Zowel dierlijke als plantaardige vetten zijn chemisch 100% identiek. De producent maakt de vetzuren meestal uit het goedkoopste vet. Dit zal in vrijwel alle gevallen plantaardig vet zijn, echter het gebruik van dierlijk vet is niet uitgesloten. En dat kan runder of varkensvet zijn.

Als consument is het onmogelijk om vast te stellen wat de oorsprong van de vetten is. Overigens kan vaak de producent het ook niet vertellen, en met chemische analyses is het evenmin aan te tonen. Alleen de grondstofleverancier kan het vertellen, maar deze is voor de consument meestal niet te achterhalen.

Om zeker te zijn dienen alle genoemde additieven niet gebruikt te worden. Dit is de stelregel voor veganisten. Voor vegetariers en moslims ligt het moeilijker. De meeste vegetariers gaan ervan uit dat de oorsprong plantaardig is (wat ook in verreweg het grootste deel van de producten het geval zal zijn) en dat je bij een Nederlands dieet minder dan 1 gram/dag van dit sort stoffen binnen zal krijgen. De dierlijke bijdrage is dan ook nihil en vele vegetariers eten deze producten dus wel.

Voor moslims en joden is het nog complexer, want al is een klein deel dierlijk, of dat weer van onreine dieren afkomstig is, is nog weer veel moeilijker vast te stellen.

Overige ingredienten die vaak gebruikt worden en van dierlijke oorsprong zijn :



Caseine en caseinaat
Een eiwit uit koemelk

Gelatine
Gemaakt uit botten en huid van slachtdieren (runderen, kippen, varkens, vissen). Door de BSE crisis tegenwoordig niet veel meer van runderen.

Lactose
Melksuiker uit koemelk

Omega-3-vetzuren
Meestal uit vis, voor een deel ook uit soja

Weipoeder
Een eiwitpoeder gemaakt uit koemelk

04-05-2006, 12:37
Broeders en zusters in de Islam,

allereerst wil ik tegen jullie allen zeggen mensen zoals ''patrick'' te negeren, want het enige waar zij op uit zijn is om ons uit elkaar te drijven en haat in onze harten in te boezemen. Wees verstandig tegen dit soort typen die niet aan de hand van kennis praten, maar aan de hand van hun eigen begeertes en verlangens, het is te vergelijken met een kip zonder kop.

Wat betreft de zaken die hier worden besproken: welke producten zijn haram?

Ik lees dat er veel broeders en zusters zijn die (om maar een voorbeeld te noemen) gelatine haram verklaard hebben. Het is niet aan ons, maar aan de oelama om hun oordeel hierover te uiten. En zoals zuster Islamiya zelf ook aangaf, maar helaas toch hierover ging twijfelen, is het door de ERKENDE geleerden in de Oemma HALAL verklaard. Degene die hier op inwillen gaan: is jullie kennis te vergelijken met die van deze grote geleerden? Dan ben ik benieuwd wie je bent..

Zo zijn er talloze producten die niet haram zijn voor ons, maar helaas hier toch als haram worden aangekaart.


Nieuwe vraagstelling: stel ik laat een druppel alcohol vallen in een rivier, maakt deze druppel de gehele rivier haram?

04-05-2006, 13:06

Citaat door Daliatje:
Ja hoor, élk soort kaas!
Kaas is een moeilijk geval, omdat het gemaakt wordt door melk te laten stremmen met een dierlijk enzym, vaak afkomstig van varkens.Daarom kopen Joden geen kaas bij niet-Joden! Kosjere kaas wordt daarom op een speciale manier bereid-onder rabbinaal toezicht- en is herkenbaar aan een stempel of zegel.
Als moslim ga ik liever bij een Joodse bakker daar dat zij héél strikt zijn in hun producten. De eieren worden 1 voor 1 gecontroleerd of er geen bloedvlekje in zit, als dit het geval is dan is het niet Koosjer.

04-05-2006, 16:46


Als ik al die lijsten zo zie, lijkt het me een stuk praktischer om op te schrijven wat er wél mag worden gegeten.

Groetjes,
BeertjeBee

04-05-2006, 16:47

Citaat door Amani_faithful:
Als moslim ga ik liever bij een Joodse bakker daar dat zij héél strikt zijn in hun producten. De eieren worden 1 voor 1 gecontroleerd of er geen bloedvlekje in zit, als dit het geval is dan is het niet Koosjer.
Maar dan moet het ei toch van binnen worden geïnspecteerd? Hoe doen ze dat dan zonder het ei stuk te maken?

Groetjes,
BeertjeBee

05-05-2006, 15:54

Citaat door _jaouadd_:
Broeders En Zusters Let Op Wat Je Eet Aub Kijk Wat Voor Haram Troep Ze In Ons Eten Stoppen

--------------------------------------------------------------------------------

Assalaamoe Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu,
na een gedegen onderzoek een lijst wordt meegegeven van gefabriceerde artikelen, die een of onderdeel bevat van het varken, waarover velen geen kennis over hebben. Het is een religieuze plicht van alle moslims kennis te nemen van deze artikelen en dit onder de aandacht te brengen van andere moslims, opdat zij tot de gewaarschuwden zullen blijven behoren. Zelfs de moslim handelaren, die deze producten aan de man brengen zullen moeten stoppen: niet slechts het consumeren van producten in kwestie is Haraam (onwettig), Haraam is ook het kopen en verkopen ervan! Hieronder treffen jullie een aantal van deze producten aan.
1: Kaas: Bij vervaardigen van kaas worden ook dierlijke vetten en zelfs vlees gebruikt, bijvoorbeeld maagdeeltjes van babybiggen.(OOK WEL STREMSEL GENOEMD(ER IS HALAL KAAS BIJ EDAH VERKRIJGBAAR DIT STAAT OP VERPAKKING VERMELD OF BIJ DE KAASBOER VEGETARICHE KAAS)
2: Frisdranken: Sommige fabrikanten gebruiken een substraat met als bestanddeel het bloed van het varken. Aan de chemische benaming is niet te zien dat er stoffen inzitten die Haraam zijn, zoals pepsine.
3: Gebak: in de meeste gebak- en broodsoorten zit varkensvet. Men gebruikt deze naam i.p.v. varkensvet: Reuzel is het vet achter in de buikholte van een varken die op de bakplaten wordt gesmeerd. Daarom dient dit vermeden te worden. Andere benamingen voor dit vet zijn; Pork, Sporkle, Bacon, Proker en Hog.
4: Zeep enz: Bij het fabriceren van zeep gebruikt men varkensvet.
5: Shortenine of animal Shortenine (dierlijk vet): is een bakolie die olien bevatten of van varkens of van dieren, die niet op islamitische wijze werden geslacht.
6: Gello of Gelatine: men gebruikt huiden en beenderen van varkens bij de productie hiervan.
Nu komt er een voor de dames. Willen jullie niet geloven.
7: Make up (lippenstift); ook hierin zit varkensvet;

BROEDERS EN ZUSTERS LET OP WAT JE EET AUB KIJK WAT VOOR HARAM TROEP ZE IN ONS ETEN STOPPEN.
Jazakallahu Khairan, bro

Wa Salaam Alaikoem

Mohammed Azam

Pagina's : [1] 2 3 4