Bekijk volle/desktop versie : Stop hetzerij tegen marokkaanen zion j0denPagina's : 1 [2] 3

08-06-2002, 21:35
Asalaam moechaleikum yall ighoun moslimin,

Corrie je reageert hier nou net alsof alle marokanen (moslims) elke jood in nederland en europa aanvallen maar is het niet precies het tegenovergestelde?

Wie heeft de wereld in zijn greep ?

Zowwel arabieren als moslims hebben veel geleden en dat weet jij ook
een paar vb zijn tsjetchenije, kosovo, libie, libanon, iran, afghanistan,
irak, moet ik er nog een paar noemen om het het nog beter op te helderen jij weet donders goed wat deze mensen zijn aangedaan dus kom aub niet vertellen dat de joden hebben geleden als zij zoveel hebben geleden dan zouden ze die plunderingen verkrachtingen martelingen in de palestijnen nooit hebben gedaan meid dat weet jij ook wie vecht er hier kogels versus stenen door kinderen en vrouwen gegooid?.

Dus aub kom me niet nog eens dat shit van wo2 in m n hoofd stampen volgens mij zijn ze naar die oorlog er alleen maar beter van geworden ze regeren nota bene de wereld. Dus nee ze zijn de slachtoffers niet meer.

En dat marokanen zaama als ze een jood tegen zouden komen hem de huid vol schelden of iets in die buurt lijkt mij wel erg stug je hebt altijd zo'n groep die het dom aanpakken maar ja dat hadden jullie toch ook toen Pim Fortyuin in de opmars was of neit?
Ik heb er namelijk heel wat beneindende ogen en ruzie's aan over gehad met voornamelijk in super markten, openbaar vervoer en niet te vergeten markten.

En dat zelfde geld ook voor de aanslagen op 11 septmeber dus meid wij worden dubbel en dwars zwart gemaakt en geheel onterecht als nederland zo'n goede rechtsysteem had dan zouden er nooit die groep jongeren zijn die het slechte pad opgegaan zijn.

Ik weet ook dat je net niet slecht bedoeld maar je moet onze woede ook snappen elke persoon met goede oogbollen en een eerlijk en serieus verstand weet dat de joden niet op vrede zijn ze willen gewoon alles voor hun eigen en de islam uitroeien en om eerlijk te zeggen het is hun behoorlijk gelukt.

Dus je moet niet zeggen dat we het alleen maar met ruzie en etc willen oplossen als je ziet dat een volk zo radeloos is dat die met stenen de koliniers bekogelen weet je dat er iets niet goed pluis is meid dat weet iedereen. ( wie schiet er met kogels tegen tegen mensen die zich bewapenen met stenen?) Het is het enigste volk die het doet die zo radeloos is en ik heb daar veel respect voor echt heel veel respect voor laat de rijke arabieren maar toekijken en intussen verwend worden op sex partys en door vrouwen.

Dus aub even een beetje begrip hebben voor die groep ik kom dagelijks joden tegen die klanten van me zijn ik heb nooit een kwaad woord gezegd tegen ze en zij al helemaal niet tegen mij als iemand wat tegen me wilt zeggen moet die dat vooral doen dan krijg die z n nodige portie op z n bord gelegd.

Macha salamaa,

08-06-2002, 21:49


De discussie die jullie voeren heeft geen toegevoegde waarde.

Ik ben namelijk van mening dat vrede alleen maar gerealiseerd kan worden door de gene die op dit moment diezelfde vrede verhinderd. Met wat voor excuus Israël daar ook voor gebruikt. Het is zo klaar als een klontje. Israël is de bezetter en gaat door met de bezetting. Palastina wordt bezet en probeert zich daar tegen te verzetten. Israël verzet zich op zijn beurt weer tegen het verzet van de palastijnen met behulp van appaches en tanks en schieten zelfs weerloze kinderen dood. Deze weerloze kinderen die hun woede en onvrede maar op een manier konden uiten, namelijk met het gooien van stenen. Tuurlijk! Iedereen weet dat stenen gooien niks tegen een wrede bezetter uithaalt. Maar als ze zelf niet de kans krijgen om zich op deze manier hun opgekropte woede van jarenlang onrechtvaardigheid en wreedheid kunnen uiten!?

En natuurlijk Israël wil dat er geen verzet meer is, dan pas willen zij vrede sluiten. In plaats dat door Israël wordt gezegd, als jullie ophouden met verzet dan zullen wij de bezetting beëindigen. Dan zou ik ernog mee kunnen leven. Maar wat Israël in feite zegt is, accepteer ons als bezetter en we sluiten vrede met jullie. Alsof ze niet begrijpen en willen inzien dat zij een wrede bezetter zijn en juist hier verzet tegen wordt geboden. En de hele wereld heeft het maar over de terroristen en dat ze tegen de staat Israël zouden zijn. Jammer dat de wereld zo kortzichtig kan zijn zelfs wanneer er zoveel van af hangt. De palastijnen en arabieren hebben nooit wat tegen joden gehad. En we zijn die fase echt wel voorbij hoor. De staat Israël is namelijk allang geaccepteerd. Het is alleen israël die de palastijnse staat niet wil erkennen. Doordat Israël de palastijnse staat niet erkend, erkennen ze in feite israël zelf niet als hun eigen staat. Op lange termijn lopen zijn namelijk dan het risico ook niet meer erkend te worden. Met andere woorden voor israël is het nu het moment om vrede te sluiten nu ze de kans nog hebben. Ik vrees namelijk dat als zij zo schaamteloos doorgaan met bezetten en zo wreed omgaan met rechten en levens van andere mensen, zullen hun kanzen op vrede steeds meer vervagen. Juist nu israël veel machtiger en rijker is. Nu moet de internationale gemeenschap wijs zijn en er alles aan doen om een permanente vrede te stichten tussen biede groepen...

08-06-2002, 23:09
Mijn oma was joods. Begin vorige eeuw moest zij met familie vluchten van Yemen naar Israel. In Yemen heerste een strenge islamitische revolutie destijds. Yemen ligt trouwens onder Saudi Arabi. Begin jaren 30 zijn ze naar Nederland geimmigreerd. Notabene in 1940 begint het hier van voor af aan! Mijn oma is afgevoerd naar een concentratie-kamp in Duitsland, heeft gelukkig wel overleefd. Ik zit tussen 3 culturen in. Ten eerste Yemenitisch (Arabisch dus!), dan nog de joodse cultuur en mijn islamitische achtergrond: Mijn opa was moslim. Mijn vader is dus Arabisch, en mijn moeder is Nederlands.
Het doet mij zo pijn als ik sommige reacties hoor. Ik kan niet kiezen voor dit of dat. Ik ben een mix. Daarom ben ik het helemaal met Corrie eens: beschuldig alleen degenen die ook beschuldigt mogen worden op het feit dat ze iets misdaan hebben. Ik heb zelfs nog joodse familie in Marokko, zij hebben het moeilijk. Ik hoop dat ze snel naar Nederland komen. Maar ja, blijkt wel weer dat het hier ook niet altijd even veilig is! Ik denk dat hier de situatie nog wel eens gaat escaleren. Let maar op, binnen 10 jaar hebben we hier ook een burgeroorlog. En ik? Ik sta dan alleen achter mijn eigen en familie. Ik kies niet voor oorlog, ik ben trots opmezelf, mijn familie, mijn arabische afkomst en daar wil ik mijn hele leven nog trots op kunnen blijven. Mijn marokkaanse vriendenkring toont veel begrip, zij verwijten de joden niks, zij verwijten alles aan de slechte joden en slechte palestijnen.

09-06-2002, 02:41
Ik werd even duizelig van je verhaal meneer shahzade
x 1- Je familie vluchten van Yemen naar Israel
x 2- Begin jaren 30 zijn ze naar Nederland geimmigreerd
x 3- mijn moeder is Nederlands
x 4- Ik heb zelfs nog joodse familie in Marokko

Kan je mij uitleggen hoe heb het in mekaar zit want ik kom er niet uit!!
yemen, israel,marokko nederland etc........

09-06-2002, 12:16Citaat:
Origineel gepost door souuhaila
Ik werd even duizelig van je verhaal meneer shahzade
x 1- Je familie vluchten van Yemen naar Israel
x 2- Begin jaren 30 zijn ze naar Nederland geimmigreerd
x 3- mijn moeder is Nederlands
x 4- Ik heb zelfs nog joodse familie in Marokko

Kan je mij uitleggen hoe heb het in mekaar zit want ik kom er niet uit!!
yemen, israel,marokko nederland etc........
Nou, om het zo kort mogelijk te houden dan:
Mijn joodse arabische oma moest met haar familie vluchten van Yemen naar Israel voor het strenge islamitische regime. Dit noemd men "operation magic carpet". Daar trouwde zij met mijn opa, van islamitische afkomst. Zij zijn dus geimigreerd naar Nederland jaren '30. Hun zoon (mijn vader) is hier getrouwd met mijn nederlandse moeder.
2 broers van mijn vader zijn getrouwd met marokkaanse vrouwen en wonen nog steeds in marokko. Ik heb daar nog 4 nichtjes en 5 neefjes.
Snap je het een beetje?

09-06-2002, 16:52
Assalaam alleikum,

Dus omdat de joden zoveel hebben meegemaakt wordt een groot deel door de vingers gezien? Dan vrees ik voor de joden in Israël. Want als we zo gaan beredeneren... Gruweldaden, schending van mensenrechten en pijlijke vernederingen en moord jegens de palastijenen op deze manier rechtvaardigen, gaat zelfs verder dan alleen onrechtvaardigheid. Nee, dit is een vorm van onrechtvaardigheid die telkens goed wordt gepraat.

Bijwijze van spreke, is het dan niet zo dat de joden de gene zijn die ooit wees zijn geweest en dus zelf gevoeld hebben hoe het is om een verschopte, verwaarloosde en behoeftige en gehate wees te zijn. Vervolgens behandelen, juist zij die het zelf hebben mee gemaakt en weten hoe het is, een ander volk op de precies dezelfde manier. Bijwijze van spreke, het is de persoon die ooit die wees zelf was, nu de wees op dezelfde manier behandeld. Hebben ze dan niets geleerd?! Zijn het niet de israëliers die het geweld een halt toe kunnen roepen door de bezetting te eindigen en vrede te sluiten?! Waarom doen ze dit dan niet?

09-06-2002, 21:37

Citaat:
Origineel gepost door Corrie
Om dezelfde reden dat jullie(nogmaals degene die in haat spreken) dat ook niet doen.

Angst, haat, woede en onbegrip over elkaars wijze van leven.

Ook hun hebben zonen, dochters, vaders,moeders, familie en vrienden verloren, ook hun hebben hetzelfde verdriet, dezelfde onmacht en dezelfde woede.
Aan beide kanten zijn hele erge dingen gebeurt, of denk je dat het voor hun minder erg is om vrienden en familie te verliezen??????

Geef degene de schuld die aan de macht zijn, niet de gewone man die vecht om zijn huis en familie en wiens woede en haat op dezelfde manier is ontstaan als die van jullie.

Jullie laten je allemaal drijven door dezelfde woede en dezelfde haat, daarom zal er niets veranderen zolang beide groepen te trots(valse trots) zijn om groots te zijn en te zeggen tot hier en niet verder, ik ben groots genoeg om mijn woede los te laten en het politieke spelletje te zien wat achter deze "burgeroorlog" ligt.

Het heeft geen zin om te zeggen ja maar jij bent begonnen, dat is kleuterpraat.
Het moet eindigen dat is alles wat belangerijk is.
KORTOM: STRAF ALLE VIEZERIKKEN IN DIE ISRAELISCHE POLITIEK ZOWEL DE JOODSE ALS DE PALESTIJNSE. DAN PAS ZULLEN DE JODEN EN PALESTIJNEN MET ELKAAR IN VREDE KUNNEN LEVEN! AAN ALLE BEIDE KANTEN ZIJN ONSCHULDIGE SLACHTOFFERS. VOOR MIJ IS EEN PALESTIJN GEEN HAAR SLECHTER ALS EEN JOOD!

12-06-2002, 01:23
Marokkanen worden door de eenzijdig berichtgeving van media gehaat.
Marokkanen worden door media afgeslaagd, puur omdat wij pro-palestijnen zijn...
Waar democratische van meningsuiting??

12-06-2002, 12:16

Citaat:
Origineel gepost door IDF


Omdat dat niet KAN! Hamas en Islam. Jihaat hebben gezworen Israel uit te roeien. Arafat weigert daartegen op te treden (nieuwe hoop vanmorgen, 2 man gepakt, maar hoe snel lopen ze weer vrij rond?). Israel moet dus zelf optreden.

Als Israel stopt, zullen de aanvallen verergeren (dat hebben we gezien in de periode voor Jenin).

Als Arafat Hamas en Jihaat stopt (evt. met hulp Israel en VS) zal het westen onmiddelijk Israel onder druk zetten te onderhandelen en dat niet alleen, ook vanuit Israel zelf zal er enorme druk komen op de regering

En dan zal blijken dat land voor vrede mogelijk is, zoals in de Sinai.

En daarna komen we misschien ook nog eens aan een tribunaal toe.

Maar hoe ik het ook bekijk, de sleutel ligt bij Arafat.

De Palestijnen moeten inzien dat de aanslagen op Israel alleen het belang dienen van Damascus en Bagdad, en van een relatief kleine groep Israelisch die "Groot Israel" als droom hebben. Het overgrote deel van de Israelisch wil gewoon in rust kunnen leven en stelt zich niet ten doel Palestijnen te onderdrukken. En hoe meer aanslagen, hoe kleiner die groep wordt, want steeds meer mensen verliezen familie en gaan de Palestijnen haten.

En wat al helemaal een stomme ontwikkeling is, is de poging van sommigen hier om je Jihaat naar Nederland te exporteren, door alles wat ze niet bevalt, de pers, het hebben van een lager inkomen als de gemiddelde autochtoon, het feit dat ze gediscrimineerd worden, aan de Joden toe te schrijven.

Als ik zo om me heen beluister, dan is de gemiddelde nederlander wel degelijk negatief over Marokkanen. Maar de reden is NIET dat de gemiddelde Nederlander zo pro-Israel is. Die tijd is geweest. De eenzijdige voorlichting van de grotendeels linkse pers heeft wel degelijk wewerkt, de algemene stemming is anti-Israel.
Het probleem is dat van de allochtone bevolkingsgroepen de Marokkaanse jeugd het confronterendst is. Iedere bevolkingsgroep heeft zijn misdaadspecialiteit, en het criminele deel van de marokkaanse jeugd heeft zich gespecialiseerd in de meest hinderlijke en bedreigende vorm: overvallen op straat.
Daarnaast storen ze zich niet aan omgangsvormen, en geven je onmiddelijk een grote bek als je ergens iets van zegt, schelden ze vrouwen te pas en te onpas uit voor xxxx en behandelen ze ze ook zo
Ze verknallen even een vreedzame demonstratie. De reactie daarop in de pers is niet pro-israel, maar anti-marokkaans.
Zodra ze ouder worden, heb je er opeens geen last meer van. Het is dus meest puberaal gedrag. Wat dat betreft juich ik de Marokkaanse-opletvaders achties dan ook van harte toe. want hoe klein de groep misschien ook is, ze zijn wel het prominentst aanwezig, en niet die marokkaanse jongens die ik ken, en gewoon hard werken of studeren voor de kost.

Daarbij komt dat de meeste nederlanders een onwijze hekel aan geweld hebben, van wie tegen wie dan ook, dus als je dan ook nog joden aan gaat vallen die hier wonen en totaal niets met de kwestie in Israel te maken hebben, dan ben je wel handig bezig. En zeker als je alles wat niet-Islamitisch is maar op een hoop schuift en daarop spuugt. Dan ben je echt bezig de sfeer te verzieken, want in Nederland wonen nu eenmaal een hoop niet-moslims.

Er is geen sprake van een hetze van nederlandse Joden tegen marokkanen, jullie hebben te maken met in het algemeen seculiere nederlanders die discrimineren.

Kijk maar in de politiek: welke partij brult het hardst dat de Islamitische scholen moeten worden gecontroleerd, gesloten enz? D66. Niet bepaald een partij die pro israel is hoor. Laat je niet opjutten en misbruiken. Geweld tegen Joden in nederland is cotra-productief, want je treft de verkeerde groep.
Asalaam moechaleikum yall ighoun moslimin,

Iwaa tbarkelah 55 jaar shit oorlog misdaad verderf en dan kom jij zeggen de fout is aan de hamas of jihad wij marokanen en wie dan ook
Man als je mensen ziet die soldaten bekogelen met STENEN verdomme dan weet je dat niets anders van toepas is behalve geweld hoe vaak achibadelah hoe vaak heb ze geprobeerd om te onderhadnelen he maar nee de fout is en blijft bij de palestijnen

Weet je tfoee achlik door mensen als jou verhoogd mijn haat tegen de joden dieper en dieper het enigste wat jullie de schuld geven zijn wij marokanen hier in nederland wanneer gaan jullie toegeven dat wij niet de oorzaak zijn van al deze shit (wat min of meer geef jij de schuld aan wat er hier in nederland gebeurt aan de marokanen)
He wanneer geven jullie eens toe dat de fout bij de joden is en niet omgekeerd he?

Wanneer achibadelah wanneer komt de tijd dat we erkend worden als mensen op deze aardbol he wanneer..

En zolang dat neit gebeurt hoef je in ieder geval geen symphatie van mij te verwachten als het gaat omtrent joden die aangevallen worden hier.

Ik had om eerlijk te zeggen altijd rustig gedacht over deze zaak maar toen ik dit las wist ik dat we sobieso overal de schuld van krijgen of we het nou slecht doen of goed doen..

Macha salaama,

12-06-2002, 12:29
En corrie wat betreft de marokanen i.v.m overvallen lover shit en blablablablablabla met dez antwoorden van jou op deze topic schiet het om eerlijk te zeggen bij mij in de verkeerde keelgat.

Jij wilt beweren dat de media een kleine rol speelt nou meid dan zie je het helemaal verkeerd.

Een v.b waarom zijn ze op de dag dat de 3 minuten stilte werd gehouden na de aanslagen van 11 september naar de kanaalstraat gegaan in Utrecht om daar de buitenlanders te filmen of ze nou wel of niet 3 minuten stilte hebben gehouden he?

Om een mooie beeld te creeeren van voornamelijk marokanen, mensen toch waarom bedekken jullie alles met de hedendagse routine van marokanen waarom houden jullie je niet een keer bezig met al die verkrachtingen en nederlandse seriemoordenaars he of incest bv zelfmoord neigingen maar dan de hele fam er bij trekken.

Dus aub zeg jullie doen net alsof marokanen jullie probleem is in nederland.

En ik zeg niet dat er een groep marokanen is die het inderdaad verxxxxxx voor ons ik probeer alleen te zeggen,

"Don't blaim everithing at us"

Want tot nu toe heb ik je geen goed woord horen zeggen over marokanen ik voel me nu dus automatisch geneigd om hier iets van te zeggen want het wordt tijd dat wij ons eens moeten laten horen we zien en horen dit allemaal aan maar we zeggen d r meestal niets van terug.

V.b aanslagen 11 september, pim fortyuin etc ik ben het zat om dit allemaal te pikken.

Pas geleden gaf ik inderdaad de schuld aan de marokanen en dat doe ik nu nog ook maar kom op zeg jullie willen jullie je eigen niet schamen ik ben het gewoon spuugzat.

Macha salaama,

12-06-2002, 15:38
Asalaam moechaleikum yall ighoun moslimin,

Hehe eindelijk heb je eens wat gezegd dat het erop lijkt en nee ik heb deze forum al 2 gelezen dus ik selecteer niet ik neem het er alleen maar van hoe het erop staat. Dus ik neem niets zoals ik het wil horen.

Ik had het niet over waarom er 3 minuten stilte is gehouden maar over waarom ze naar de kanaalstraat zijn gegaan om daar te gaan filmen.
En ahahhahhahh omdat er heel veeeeeel mensen zijn vermoord uit alle bevolkingsgroepen uit alle respect hoor maar ehmmm maar waarom is mijn vraag waarom alleen maar wat er in de u.s is gebeurd waarom niet voor b.v de kosovanen, tsjetjeniers, afghanen, irakezen, libiers, algerijers en nu nog steeds de palestijnen waarom wordt daar geen minuutje stilte voor gehouden?

En wat betreft feest vieren heel wat joden hebben ook feest gevierd omdat ze vonden dat amerika nu eens voelt wat zij blijkbaar elke dag meemaken volgens hun. Maarre wordt dat bekend gemaakt in de media?
Niet dus.

En nog iets ik loop alles behalve een vingertje te wijzen nogmaals ik neem het zoals het is.

Maar men moet het maar eens toegeven dat heel wat dingen die niets met marokanen te maken hebben toch op ons wordt aangetrokken.

Ik wil ook vrede meid dat weet jij ook best maar blijkbaar is dat niet toegankelijk en te veel vereisd dus laat de rijke en machtige dames en heren genieten van hun luize leventje en ons hier elkaar laten afkatten en uit moorden.

Macha salaama,

12-06-2002, 19:39
Asalaam moechleikum yall ighoun moslimin,

Dus aha dus de mensen die geheel onschuldig in hun bed sliepen en toen plotseling er de volgende dag niet meer waren omdat ze plat gebombardeerd zijn he, of dat er plotseling een inval wordt gedaan en de mannen vast worden gebonden om verplicht toe te kijken hoe hun moeders zusjes dochters en vrouwen verkracht worden en vervolgens op een onmenselijke wijze gemarteld en vermoord worden voor hun ogen en zij dan aan de beurt zijn?

Zo kan ik urenlang door schrijven maar sorry hoor oorlogs gebied of niet
ik vindt dat daar ook bij stil gestaan moet worden en niet zodra d r wat gebeurt in de us de hele wereld onderste boven moet staan heb je het niwues gezien toen de aanslagen van 11 september geweest waren de hele dag alleen maar reportages uit dat gebied.

En gelukkig heb jij het ook ingezien dat daar ook bij stil gestaan meot worden.

Macha salaama,

12-06-2002, 19:59


FF IETS DUIDELIJK MAKEN, ER IS EEN VERSCHIL TUSSEN JODEN JODEN JODEN EN HET ZIONISME

DE STAAT ISRAEL BESTAAT UIT SOLDATEN DIE ALTIJD KLAARSTAAN OM HET LEGER BIJ TE STEUNEN. ISRAEL = ZIONISTISCHE STAAT

WIJ IN BELGIE HIER HEBBEN OOK JODEN. MAAR DAT ZIJN JODEN DIE JOOD ZIJN. ZIJ WORDEN OOK MET RUST GELATEN ENZIJ LATEN ONS OOK MET RUST

DUS GROOT VERSCHIL TUSSEN JODENDOM EN ZIONISME.

TROUWENS ER WAS ONLANGS EEN JOODSE RABBI GEKOMEN OP TV AL JAZEERA, KENNEN JULLIE WEL ZEKER E. MOHIM DE ÉCHTE JODEN ZIJN TEGEN DE STAAT ISRAEL, ZIJN TEGEN DE JODEN IN ISRAEL!!


BYEEE, BESLAMA, AU REVOIR, SHALOM

12-06-2002, 21:44
Assalaam aleikum

En voor de gene die niet weten wat dit betekent: vrede zij met jullie.

Israëliers en amerkikanen zijn zeer kritisch naar de palastijnse autoriteit en leiderschap. Wat daar naar alle belegeringen en structurele ondermijning en tegenwerking van israëlische kant van is over gebleven.
Nog even en het lijkt wel of de palastijnen israel hebben bezet in plaats van andersom. Omdat er dus nauwlijks kritiek wordt geleverd op israel, maar heel palastina wel telkens wordt aangesproken op de verantwoordelijkheid van één individu. Terwijl israel nu toch al wat behoorlijke dingen op hun geweten hebben. Het valt me op dat telkens wanneer ik een israelische woordvoerder of de regering zelf op tv hoor spreken, het lijkt of ze zich zelf een spiegel voorhouden. Ik ben namelijk van mening dat de kritiek en argumenten die zij hebben tegen de palastijnen, in feite het resultaat van hun eigen handelen en daden van israel is. Met andere woorden wordt het niet een keer tijd dat er net zo kritisch gekeken wordt naar israel, als naar de palastijnen wordt gekeken?

Helaas corrie hebben veel mensen dezelfde denkwijze als jouw. Met alle respect overigens. Is het niet veel verstandiger om nou es een keer vooruit te kijken in plaats van telkens de geschiedenis erbij te halen. Je hebt het zelf telkens over verzoening, vergeten en vergeven. Blijkbaar ben jijzelf diegene die het verleden moeilijk loslaat en telkens weer terug kijkt in de tijd. Laat een ding duidelijk zijn: we zijn het erover eens dat er vrede en verzoening moeten komen. Er is geen mens die oorlog wil. En de palastijnen, na alle ellende, pijn en verdriet, zijn al helemaal de laatste die oorlog willen. En ik zeg ook niet dat je het verleden moet vergeten, maar probeer in plaats van achteruit nu een keer op lange termijn vooruít te denken. De bezetting van israel en de blijvende onderdrukking, gruweldaden en vernedering van palastijnen, heeft allang niets meer met het verleden te maken. Maar klaar blijkelijk vormt dit nog wel een min of meer obstakel in de weg van redelijkheid, rechtvaardigheid en vrede. Wanneer zien we dit nou een keer in? Want de gruweldaad van de een tegen de ander, daar zit geen verschil in. Of het nou een gruweldaad tegen israel of palastina is. We mogen geen onderscheid maken om wat voor reden dan ook. Maar als we telkens weer in het verleden gaan leven dan doen we dit onbewust wel ten koste van onschuldige slachtoffers die er helemaal buiten staan. Laat het verleden nou geen obstakel of erger nog excuus worden, voor vrede in de toekomst.
Waarom wordt er telkens wanneer israel bekritiseerd wordt, weer meteen naar het verleden gegrepen?

22-01-2005, 11:48

Citaat door souuhaila:
Op dit moment zijn de joden al weer bezig marokkaanen aan te vallen op nederland 3 dat marokkaanen j0den aanvallen op hun uiterlijk!!!

J0den zijn weer bezig zielig te doen als slachtoffer rol in te spelen, terwijl wij moslims worden continue aangevallen door zion-media ..ze geven ons een naam die wij absuluut niet verdienen,.........
Als joden blijven door gaan met hun anti propaganda tegen marokkaanen creeren ze een sfeer die niet gewenst is in nederland...

Joden moeten hun media aanvaal op marokkaanen stoppen ..13 jaar lang dat is genoeg .......het is niet rechtvaardig....tegen een volk die juist joden een dak heeft gegeven al meer dan 2000 jaar en hun altijd beschermd door marokkaans bloed tot aan de tweede wereld oorlog toe...Is dit stank voor dank!!!!!
Ja op jouw uitspraken wil ik wel eens reageren.Ik hou ervan om op domme uitspraken te reageren, uitspraken van domme mensen inderdaad. Ik ga ervan uit dat je het over de joden in Nederland hebt. Ik kom dus iedere dag marokkanen tegen en nooit joden dus het lijkt me sterk dat joden alle mediakanalen in handen hebben zodat ze een media aanval op de marokkanen kunnen starten. Heb je daar wel eens over na gedacht? Of zijn je hersens overkookt toen je deze tekst zo hevig ge-emotioneerd en kwaad aan het typen was. Want jullie voel je altijd zo snel aangevallen. Het Nederlandse volk is een volk van reizigers, in onze hele geschiedenis voerden wij handel met alle uithoeken van de wereld. Tijdens de heksenjachten in de Middeleeuwen werden er in Europa duizenden mensen vermoord om hun geloof en uiterlijk. Nederland deed daar toen amper aan mee omdat het gewent was door de handel aan mensen met ander uiterlijk en geloof. Wij hebben jullie hierheen gehaald 40 jaar geleden om jullie een beter bestaan te bieden en werk. Wat er in Marokko niet was. Met open armen hebben we jullie verwelkomt en de eerste en tweede generatie deed en doet zijn best. Maar de marokkaanse jeugd van tegenwoordig lijkt er moeite mee te hebben om zich geaccepteerd te voelen. Ik had vroeger ook een marokkaan in me klas. NOOIT MAAR DAN OOK NOOIT heb ik hem beledigd om zijn afkomst of uiterlijk.
Dus als jullie je gewoon gedragen tegenover nederlanders dan zal jullie probleem van niet ge-accepteerd gevoelens afnemen. Maar ik betwijfel of dat besef ooit, bij een klein deel van jullie die hier zo zinloos zit te preken, zal komen.

Pagina's : 1 [2] 3