Bekijk volle/desktop versie : Juanito,s Press release 2010

20-04-2006, 19:04
ANP – Capetown
Een ware kraker stond er op het programma in de finale van WK voetbalkampioenschappen in Zuid Afrika.
De wedstrijd stond helemaal in het teken van de clash tussen de ` Nederlanders ` Ismael Aisatti , Ibrahim Affelay en Mbark Boussoufa de Marokkaanse Nederlander die zijn moederland verkoos boven de uitnodiging van Marco van Basten.
De spelers van de eindhovense formatie PSV Eindhoven hebben weken lang naar deze ontmoeting geleefd .

Het Nederlands elftal dat de verwachtingen waar heeft gemaakt op dit wereld kampioenschap had in de groepsfase al afgerekend met de sterrenformatie van frankrijk en later in de kwartfinales met de huidige titelhouder Brazilië.
Marco van Basten had in een eerder stadium aangegeven dat ze pas tevreden konden zijn wanneer de titel binnengehaald zou worden , de leeuwen van de Atlas waren de laatste obstakel.

Onder leiding van ´ De Kromme ` heeft het team van Marokko vriend en vijand verrast met het frisse en aantrekkelijk aanvallend voetbal.
De jonge Leeuwen van de Atlas met een gemiddelde leeftijd van 29 hadden de finale bereikt na een ware thriller in de halve finale Tunesië te vernederen met een 6-2 overwinning waarbij de psv-er Boussoufa de gevierde man was met 4 doelpunten.

De wedstrijd werd door een arbitrage trio geleid uit Engeland , Graham Poll was de leidinggevende in deze wat achter bleek een spectaculaire finale.
Beide Coaches konden beschikken over een fitte selectie met aan Nederlandse kant een verassing in de opstelling , zowel Aisatti en Affelay mochten heb opwachting maken in de basis elf.
Bij Marokko waren geen verassingen , het supertrio voorin Boussouffa , Chamack en Azaough moesten voor de productie van de doelpunten zorgen.
Voordat je een plekje had gevonden in de huiskamer deed Arjan Robben het net al bollen aan Marokkaanse zijde , de keeper Bourkadi schatte een voorzet van de linksbuiten verkeerd in en plofte via onderkant lat binnen.

De wedstrijd werd gelijk een open gelijk opgaande wedstrijd met vele kansen aan beide zijden. Op het middenveld werden de jonkies van PSV affelay en Aisatti helemaal onder de voeten gelopen door de stofzuigers Kharja en Kadourri.
Voor de muntthee werd er een mentale tik uitgedeeld door de nummer 10 aan Marokkaanse zijde Mbark Boussoufa , de rappe aanvaller werd in het 16 meter gebied gevloerd door ´de kanibaal ´ Boulahrouz . Boussouffa legde zelf aan en maakte de gelijkmaker 1 minuut voor rust.
Beide teams gingen de rust in met een 1 – 1 ruststand.

Na de rust kwamen de teams onveranderd binnen de lijnen en werd het teampo nog een tikje opgeschroefd en werd het een waar spektakel.
Binnen 10 minuten vielen er 3 doelpunten .
In de 50e minuut mocht Chamack oog in oog met Maarten Stekeleburg het afmaken met een prachtige lob over de uitblinker aan Nederlandse zijde.
Nog geen minuut later mocht Stekelenburg alweer vissen , het was Boussouffa die met een prachtige vrije trap de keeper van Ajax kansloos liet.
In de 58e minuut bracht Nederland de spanning terug in de wedstrijd met een doelpunt dat door een corner in eigen doel werd gekopt door de jonge steunpilaar van het Marokkaanse team Kaboul.
Na 80 minuten spelen en met een 3-2 voorsprong kreeg de aanvaller van Juventus Marouane Chamack een publiekswissel , de invaller is de 4e Marokkaanse PSV-er die in actie komt , Anouar Diba .

Het slot van de wedstrijd werd voor Nederland in mineur afgesloten nadat een Diba doorgebroken was en affelay aan de handrem moest trekken en met rood het veld moest verlaten .
Hierna volgde een regen van schoten op het doel van Stekeleburg die Nederland behoedde voor een afslachting.
Een keer heeft de keeper nog mogen vissen op een onhoudbare omhaal van de 1.70 m lange dribbelaar van PSV , Anouar Diba die dit jaar tot een vaste waarde is uitgegroeid in de selectie van PSV.

Nederland moest het veld verlaten en wederom met krokedillen tranen…weer een verloren finale. Misschien dat het over 4 jaar wel lukt met een nieuwe frisse selectie onder een andere trainer ?
Marokko de verrassing van het toernooi met jonkies heeft getoond dat de welpen wel degelijk LEEUWEN zijn van de ATLAS en zullen zich de nieuwe Wereldkampioen mogen noemen met man van het toernooi Mbark Boussouffa .