Bekijk volle/desktop versie : Hoe maak je je stukje zalm lekker?



Pagina's : [1] 2

17-04-2006, 19:19
Salaam aleikom dames...

Mjn vraag was hoe maak je een stukje zalm lekker. Bv met een sausje of marinade??? Iemand ideeen??

17-04-2006, 19:31


Bieslook-flensjes met gerookte zalm




8 kleine dunne plakjes gerookte zalm - 75 g bloem - zout en peper - 1 ei - 2 1/2 dl melk - 3 eetlepels fijngeknipte bieslook - 40 g boter - 2 eetlepels zure room - 8 blaadjes sla - 1/4 citroen

Roer van de bloem, een snufje zout, wat peper, het ei en 3/4 van de melk een beslag zonder klontjes. Roer de rest van de melk en de bieslook erdoor.


Smelt in een kleine koekenpan een klontje boter, schep er een sauslepel vol beslag in en bak het flensje tot de bovenkant droog is en de onderkant bruin. Keer het flensje om en bak de andere kant bruin. Bak op dezelfde manier nog 7 flensjes.


Besmeer de warme flensjes met de zure room, beleg ze met sla en zalm. Besprenkel de zalm met een paar druppels citroensap en strooi er wat peper over. Rol de flensjes losjes op. Direct serveren.

18-04-2006, 10:03
hmmmm ziet er lekker uit...ga ik proberen, thnx!

18-04-2006, 13:05
Salam meid

Je kunt de zalm ook in bladerdeeg doen is ook heeeeeeeerlijk
JE hebt nodig:
bladerdeeg
roomkaas
champignons(in schijfjes snijden)
prei (in ringetjes snijden)
zalmmootjes of stukjes
peper en zout

Je legt een bladerdag op bakpapier........daar doe je een klein beetje roomkaas op smeren(ongeveer een 1 1/2 theelepeltje)........daar leg je de champignons en de prei op..............daarboven komt de zalm(zonder vel) en dan op smaak brengen met peper en zout. Dan weer een bladerdeeg erbovenop leggen en goed sluiten met een vorkje. Insmeren met eigeel.
Dan in de oven op 180 graden en ongeveer een half uurtje.
Je kunt het serveren met frietjes en een salade

Eet smakelijk

18-04-2006, 19:17



Citaat door Zahara:
hmmmm ziet er lekker uit...ga ik proberen, thnx!
Wil je meer zuster kan ik zo voor je opzoeken?

18-04-2006, 21:03

Citaat door MoCrORaChiD:
Wil je meer zuster kan ik zo voor je opzoeken?
Ja graag shoukran

18-04-2006, 21:04

Citaat door wardaroosje:
Salam meid

Je kunt de zalm ook in bladerdeeg doen is ook heeeeeeeerlijk
JE hebt nodig:
bladerdeeg
roomkaas
champignons(in schijfjes snijden)
prei (in ringetjes snijden)
zalmmootjes of stukjes
peper en zout

Je legt een bladerdag op bakpapier........daar doe je een klein beetje roomkaas op smeren(ongeveer een 1 1/2 theelepeltje)........daar leg je de champignons en de prei op..............daarboven komt de zalm(zonder vel) en dan op smaak brengen met peper en zout. Dan weer een bladerdeeg erbovenop leggen en goed sluiten met een vorkje. Insmeren met eigeel.
Dan in de oven op 180 graden en ongeveer een half uurtje.
Je kunt het serveren met frietjes en een salade

Eet smakelijk
Dit ziet er ook heerlijk uit ...inshaAllah ga ik deze ook proberen! shoukran

18-04-2006, 21:09

Citaat door Zahara:
Ja graag shoukran
Waga ff zoeken

18-04-2006, 21:11
Zalmfilet met crème fraïche.


Ingrediënten:

4 mooie verse zalmfilets van ca.150 gr.
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel boter
zout - peper
125 ml.crème fraïche
2 eetlepels bieslook-fijngeknipt
100 gr.belegen kaas-geraspt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 C. Wrijf de zalmfilets in met citroensap en laat ze ca.5 min.liggen.
Vet de ovenschaal royaal in met boter,leg de zalmfilets in de ovenschaal en strooi er zout en peper over.
Strijk de crème fraïche uit over de zalmfilets en strooi de bieslook en geraspte kaas erover.
Schuif de schaal een richel onder het midden in de oven en laat de zalmfilets in
ca.10 min.net aan gaar worden en licht kleuren.

18-04-2006, 21:15
Gerookte zalmrolletjes

8 plakjes gerookte zalm ( ±200g) - 4 eetlepels geschaafde amandelen - 4 gedroogde tomaten op olie, (of twee tomaten) - 1 krop sla - 1 grote pluk alfalva of tuinkers - 1/2 eetlepel citroensap - 1 eetlepel slaolie - 1 eetlepel fijngehakte basilicum + 4 toefjes voor garnering

Rooster de amandelen in een droge koekenpan, op een matig vuur goudbruin. Beweeg ze daarbij met een spatel langzaam heen en weer.
Snijd de tomaten in kleine stukjes.
Verwijder harde stronken uit de sla.
Beleg de plakjes zalm elk met 2 blaadjes sla, wat stukjes tomaat en een plukje alfalva (of tuinkers). Besprenkel met citroensap en slaolie. Strooi de fijngehakte basilicum en amandelen erover.
Rol de belegde plakjes zalm op, leg ze op 4 borden en garneer met toefjes basilicum.

18-04-2006, 21:17


Italiaanse zalmfilet met paprika

2 zalmfilets (150 g elk)
1 eetlepel groene pesto
4 eetlepels olijfolie
1/2 eetlepel kappertjes
1 kleine rode ui


Pel en snipper de rode ui en snijd de paprika’s in reepjes. Roer een marinade van de pesto, 1 eetlepel olijfolie, kappertjes en de ui. Smeer de zalmfilets met de marinade in en leg de zalm in een ovenschaal. Dek ondertussen de schaal met zalmfilets af en zet de schaal gedurende 6 minuten in de magnetron (400W). Lekker met tagliatelle met verse basilicum en in reepjes gesneden gedroogde tomaat.

18-04-2006, 21:23
Zalm op Oosterse wijze


500 gram zalmfilet
4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
250 gram haricots-verts of sperziebonen
2 teentjes knoflook
25 gram verse gemberwortel of 2 eetlepels gembersnippers
1 rode Spaanse peper
1 blikje ananasstukjes
2 eetlepels oestersaus
150 gram taugé
100 gram ongezouten cashewnoten

Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, halveer ze en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de zalm 3 minuten. Schep de vis uit de pan en houd deze even warm. Fruit in het bakvet de geperste teentjes knoflook en de gemberwortel. Schep de Spaanse peper, de haricots-verts, de ananasstukjes en de oestersaus erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de zalm en taugé toe en warm alles goed door. Strooi de cashewnoten vóór het serveren over het gerecht. Lekker met pandanrijst of gele rijst.



18-04-2006, 21:25


Pasta met gerookte zalm

Pasta met gerookte zalm

100 g gerookte zalmblokjes
200 g spaghetti
225 g doperwtjes (diepvries)
zout, peper
(olijf)olie
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
6 eetlepels slagroom
4 eetlepels fijngehakte basilicum
2 partjes citroen


Kook de spaghetti en de doperwtjes samen in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar (kooktijd 8-10 minuten, volgens de aanwijzingen op de verpakking). Afgieten, laten uitlekken en mengen met wat (vers gemalen) peper. Pel en snipper ondertussen de ui en de teentjes knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of diepe braadpan en bak de ui en knoflook ca. 5 minuten op een laag vuur. Voeg de spaghetti, de doperwtjes en de slagroom toe en meng het geheel goed door. Haal de pan van het vuur en schep de zalmblokjes en het basilicum erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de spaghetti in 2 warme diepe borden en leg op elk een partje citroen (knijp de citroen aan tafel uit).



19-04-2006, 16:36
He MocroRachid! echt super bedankt!!
Zitten echt lekkere recepten tussen, precies wat ik zocht!
Ga er zo inshaAllah gelijk 1 uitproberen

19-04-2006, 16:40

Citaat door Bruidsjurk_1:
ik bak het gewoon in zonnebloem olie en een klein beetje roomboter.
de zalm eerst wat peper en zout over heen.

hmmmm heerlijk zonder poespas!!!
Ja zo maakte ik ze eerst ook klaar alleen in olijfolie...simpel maar lekker! alleen wilde ik nu ff wat anders uitproberen

Pagina's : [1] 2