moumna
24-05-2003, 14:40
Citaat:
Origineel gepost door moumna
hai je zou met een aardappelsalade kunnen beginnen, aardappellen,koken tonijn augurk, zilveruitjes, peentjes uit pot of vers, doperwten, mais, garnaaltjes en dan een beetje azijn, olie en zout naar smaak je kan voor lief hebbers een beetje mayo erdoor heen doen. Hoofdgerecht neem twee of drie kippen lettend op hoeveel mensen er komen. neem wat zwarte peper en safran kosbar en uien doe dit zo fijn mogelijk snijden en vul de kippen hiermee je kan ook een klein beetje gehakt erbij doen en ermee vullen hoeft niet neem ook wat groene olijven en doe ze door de mengsel. zorg wel dat je genoeg zout er bij doet . (vermeng er wel olie doorheen zo dat het geen grote brok binnen wordt.) neem de zelfde mengsel van zwarte peper en safraan en olie en zout en doe dat aan de buitenkant van de kippen. doe bij de kippen een frisse salade tomaat komkommer en sla. bij gerecht je kan een paella maken ook heel makkelijk ga naar een vishandel en vraag om een paellamix neem daarbij een pond ongepelde garnalen en neem nog een pond kipfilet wat doperwten uit pot paprika groen en rood tomaten naar keuze uit blik of vers let op wel fijn maken en een paar teentjes knoflook neem een grote wok doe daar in wat olie en doe daar in de paellamix en de teentjes knoflook na een minuut of 5 doe je er de kipfilet bij en laat je het frituren en dan doe je er de tomaten bij en dan de kruiden naar smaak zwarte peper en safraan. dan doe je er de rijst bij en dat laat je mee frituren dan blusje het af met kokend water anders haal je de kook van de rijst af . spoel de garnalen af met koud water en als je ziet proeft dat de rijst bijna gaar is doe dan de garnalen boven of de rijst de garnalen garen door de damp van de rijst en doe voor garnering wat groene olijven erboven (sorry ik was vergeten de paprika's te melden maar die doe je er bij als alles aan het frituren is) leg borden op tafel en zet de wok in het midden met een grote lepel zodat iedereen zelf kan opscheppen. na gerecht meen een simpele pudding en garneer het met vruchten op siroop of je kan gewoon verse fruit serveren als nagerecht. he meid heel veel succes en ik hoop dat je er wat van bakt.
hai je zou met een aardappelsalade kunnen beginnen, aardappellen,koken tonijn augurk, zilveruitjes, peentjes uit pot of vers, doperwten, mais, garnaaltjes en dan een beetje azijn, olie en zout naar smaak je kan voor lief hebbers een beetje mayo erdoor heen doen. Hoofdgerecht neem twee of drie kippen lettend op hoeveel mensen er komen. neem wat zwarte peper en safran kosbar en uien doe dit zo fijn mogelijk snijden en vul de kippen hiermee je kan ook een klein beetje gehakt erbij doen en ermee vullen hoeft niet neem ook wat groene olijven en doe ze door de mengsel. zorg wel dat je genoeg zout er bij doet . (vermeng er wel olie doorheen zo dat het geen grote brok binnen wordt.) neem de zelfde mengsel van zwarte peper en safraan en olie en zout en doe dat aan de buitenkant van de kippen. doe bij de kippen een frisse salade tomaat komkommer en sla. bij gerecht je kan een paella maken ook heel makkelijk ga naar een vishandel en vraag om een paellamix neem daarbij een pond ongepelde garnalen en neem nog een pond kipfilet wat doperwten uit pot paprika groen en rood tomaten naar keuze uit blik of vers let op wel fijn maken en een paar teentjes knoflook neem een grote wok doe daar in wat olie en doe daar in de paellamix en de teentjes knoflook na een minuut of 5 doe je er de kipfilet bij en laat je het frituren en dan doe je er de tomaten bij en dan de kruiden naar smaak zwarte peper en safraan. dan doe je er de rijst bij en dat laat je mee frituren dan blusje het af met kokend water anders haal je de kook van de rijst af . spoel de garnalen af met koud water en als je ziet proeft dat de rijst bijna gaar is doe dan de garnalen boven of de rijst de garnalen garen door de damp van de rijst en doe voor garnering wat groene olijven erboven (sorry ik was vergeten de paprika's te melden maar die doe je er bij als alles aan het frituren is) leg borden op tafel en zet de wok in het midden met een grote lepel zodat iedereen zelf kan opscheppen. na gerecht meen een simpele pudding en garneer het met vruchten op siroop of je kan gewoon verse fruit serveren als nagerecht. he meid heel veel succes en ik hoop dat je er wat van bakt.