Bekijk volle/desktop versie : Verzet tegen verdwijnen religieuze zender TBN



12-04-2006, 18:37
ZOETERMEER - Het mogelijk verdwijnen van de religieuze tv-zender TBN uit het Zoetermeerse basispakket stuit op veel verzet bij christenen in deze gemeente.

Dat stelt woordvoerder Lodi Kuijvenhoven van Creator Vision, een platform dat zich inzet voor christelijke televisie op de kabel. De organisatie zamelde enkele jaren terug in Zoetermeer met succes 2500 handtekeningen in om TBN in het basispakket te krijgen. „De programma’s worden hoog gewaardeerd. Het zou daarom een slechte zaak zijn, als de zender nu alweer van de kabel gaat,’’ zegt Kuijvenhoven.

De Programmaraad Zoetermeer overweegt kabelexploitant Casema te adviseren TBN te laten wijken voor de christelijke zender Family7. Secretaris Ferd Stoutjesdijk van de programmaraad geeft als argument daarvoor, dat Family7 in tegenstelling tot TBN een Nederlandstalige zender is. „We denken daarmee meer Zoetermeerders een dienst te bewijzen,’’ zegt Stoutjesdijk.

Kuijvenhoven betwijfelt dat. „Alle TBN-programma’s worden binnenkort waarschijnlijk in het Nederlands ondertiteld. Bovendien zendt het station programma’s in verschillende talen uit, onder meer Engels, Frans en Iraans. Op die manier worden ook anderstaligen in Zoetermeer bereikt.’’

Hij benadrukt dat zijn organisatie niets tegen de zender Family7 heeft. „Het is prima als deze zender in het Zoetermeerse basispakket komt, maar dan niet ten koste van TBN.’’

De Programmaraad wil ook TRT International laten vervangen door de Marokkaanse zender 2M. Volgens secretaris Ferd Stoutjesdijk is het advies over het basispakket echter nog niet definitief. Hij nodigt Zoetermeerders uit te reageren via info@programmaraadzoetermeer.nl, de website http://www.programmaraadzoetermeer.nl of Programmaraad Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

De Programmaraad neemt 24 mei een definitief besluit.

Bron: http://www.ad.nl/denhaag/zoetermeer/article271782.ece

Ze zijn goed bezig, binnenkort kan ik onze schotel wegdoen, is mijn buurman ook meteen te tevreden