Bekijk volle/desktop versie : 'Liefde voor het huwelijk..'



Pagina's : [1] 2

10-04-2006, 14:29
Assalaamoe 'aleikoem warah'matoellaah beste broeders en zusters,

Wellicht hebben broeders en zusters de indruk, dat het bestaan van liefde voor de toekomstige levenspartner enkel goed zal zijn voor de toekomst. Echter, wanneer deze liefde gebaseerd is op verboden handelingen, dan kan het zelfs een huwelijk verslechteren en vernietigen.

Hierover een aantal woorden:

Wat is meer stabiel in de Islaam, een liefdeshuwelijk of een geregeld huwelijk?

Sheikh Mohammad Saalih' al-Moenadjied antwoordde hierop met het volgende:

Alle Lof zij Allah,

Hetgeen gevraagd wordt over dit huwelijk is afhankelijk van wat er voorgegaan is. Als de liefde tussen de twee partijen de grenzen, vastgesteld door Allah, niet heeft overschreden of hen zonde heeft laten plegen, dan bestaat de hoop dat het huwelijk dat ontstaat als resultaat van deze liefde meer stabiel zal zijn, aangezien het tot stand gekomen is door het feit dat beide personen elkaar wilden huwen.
Als een man bepaalde aantrekkingskracht voelt jegens een vrouw, die toegestaan is voor hem om te huwen (en andersom), dan is er geen antwoord voor dit probleem buiten het huwelijk. De profeet (salla Allahoe 'aleihi wa sallam) zei: "Wij denken niet dat iets anders beter is voor die (mensen) die van elkaar houden, dan het huwelijk." (Overgeleverd door Ibn Maajah, 1847; geclassificeerd als sahieh door al-Boesayri en door Sheikh al-Albaani in as-Silsilah as-Sahiehah, 624)

As-Sindi zei, zoals opgenomen in Haamish Soenan Ibn Maajah:

"De zin, 'Wij denken niet dat iets anders beter is voor die (mensen) die van elkaar houden, dan (het) huwelijk' kan opgevat worden als een verwijzing naar twee (mensen) of meer dan twee. Het betekent dat als er liefde bestaat tussen twee mensen, dat deze liefde niet vergroot kan worden of langer laten voortduren door iets zoals het huwelijk (dat wel kan). Als er een huwelijk is, en zowel die liefde, dan zal de liefde elke dag groeien en sterker worden."

Maar als dat huwelijk ontstaat als gevolg van een onwettige liefdesrelatie, zoals wanneer mensen elkaar alleen ontmoeten en kussen, en andere harame handelingen, dan zal het (huwelijk) nooit stabiel zijn. Dit kom doordat zij handelingen hebben verricht die tegen de sharie'ah ingaan en doordat zij hun levens hebben gebouwd op aspecten die het effect zullen hebben van vermindering van zegeningen en hulp door Allah, aangezien zonde een grote oorzaak is voor het verminderen van zegeningen, zelfs al denken mensen - als gevolg van influisteringen van de Shaytaan - dat het verliefd worden en het verrichten van harame handelingen het huwelijk sterker zal maken.

Bovendien, deze onwettige relaties die plaatsvinden voor het huwelijk, zullen oorzaak zijn om elke partij onzeker te laten zijn over de andere. De man zal denken dat het mogelijk is, dat zijn vrouw een zelfde relatie kan hebben met iemand anders - en ook al denkt hij dat dit onwaarschijnlijk is, hij zal alsnog gepijnigd worden door het feit, dat zijn vrouw iets heeft gedaan met hem dat verkeerd is. En deze zelfde gedachten kunnen tevens bij de vrouw voorkomen, en zij zal denken dat haar echtgenoot een affaire kan hebben met een andere vrouw, - en ook al denkt zij dat dit onwaarschijnlijk is, zij zal alsnog gepijnigd worden door het feit, dat haar echtgenoot iets gedaan heeft met haar dat verkeerd is.

Kortom, elke partner zal leven in een twijfelachtige staat en achterdocht, hetgeen hun relatie vroeger of later zal ruineren.

De man kan zijn vrouw berispen voor haar instemming om een relatie te hebben met hem, voor het huwelijk, wat haar van streek zal maken en dit zal ervoor zorgen dat hun relatie zal bederven.

Om deze redenen denken wij, dat als een huwelijk gebaseerd is op een onwettige relatie, het hoogwaarschijnlijk onstabiel zal zijn en onsuccesvol.

Met betrekking tot geregelde huwelijken waarbij de familie de partner uitkiest, zij zijn niet allemaal goed en niet allemaal slecht. Als de familie een goede keuze maakt en de vrouw religieus (standvastig) en mooi is, en zij staat de man aan en hij wil met haar trouwen, dan bestaat de hoop at hun huwelijk stabiel en succesvol zal zijn. Om deze reden spoorde de rasoel (salla Allahoe 'aleihi wa sallam) de man aan die wilde trouwen, om te kijken naar de vrouw. Het is overgeleverd van al-Moeghierah ibn Shoe'bah dat hij een vrouw ten huwelijk vroeg en de profeet (salla Allahoe 'aleihi wa sallam) zei, "Ga naar haar en kijk naar haar, want het is waarschijnlijker dat het liefde tussen jullie zal creëren." (Overgeleverd door at-Tirmiedhie, 1087; geclassificeerd als hasan door an-Nasaa-ie, 3235).

Als de familie echter een slechte keuze maakt of als zij een goede keuze maken, maar de man stemt hier niet mee in, dan zal dit huwelijk hoogstwaarschijnlijk gedoemd zijn om te mislukken en ontstabiel zijn, omdat een huwelijk dat gebaseerd is op een gebrek aan interesse doorgaans onstabiel is.

En Allah weet het beste

Beste broeders en zusters, het komt vaak voor dat mensen uitspraken of overleveringen lezen, zonder hier grondig over na te denken. De woorden van deze geleerden zijn tot ons gericht - tot ons, de moslims die leven in een land waarbij deze onzedelijkheid als normaal en positief wordt beschouwd. Lees dus goed en onthoudt, praktiseer en verkondig, opdat het voor ons allen een bescherming zal zijn tegen de bestraffing van de Verhevene.

Moge Allah ons lering laten trekken uit deze woorden.

Wassalaamoe 'aleikoem warah'matoellaah.

10-04-2006, 14:49


gaat toch koken

10-04-2006, 14:50

Citaat door hard2handle:
gaat toch koken

10-04-2006, 14:50

Citaat door hard2handle:
gaat toch koken
wedden dat je het niet eens hebt gelezen

10-04-2006, 15:02



Citaat door thee_doek:
wedden dat je het niet eens hebt gelezen
nee, teveel tekst... maar ik heb wel jouw reactie gelezen

10-04-2006, 15:03

Citaat door hard2handle:
nee, teveel tekst... maar ik heb wel jouw reactie gelezen
en toen....
droog droog droog

10-04-2006, 15:04

Citaat door WhiteRose:
MashAllah

10-04-2006, 15:04

Citaat door hard2handle:
nee, teveel tekst... maar ik heb wel jouw reactie gelezen
als 't te veel tekst voor je is ...Waarom reageren ??

10-04-2006, 15:05

Citaat door Hijaab-O.V.T.S:
als 't te veel tekst voor je is ...Waarom reageren ??
Omdat ik zin heb

10-04-2006, 15:08

Citaat door hard2handle:
Omdat ik zin heb
waar mensen zin in hebben ..SoubhanAllah...

Maar goed ....Doe maar waar je zin in hebt

10-04-2006, 15:16

Citaat door sarah_1985:
jawellll....zolang het me niet veel tijd kost(A)
Gebed kost toch ook veel tijd, doe je dat dan ook niet?

10-04-2006, 15:17

Citaat door sarah_1985:
jawellll....zolang het me niet veel tijd kost(A)
De paradijs bereik je door veel tijd te spenden aan je geloof en geduld te hebben ...daar kom je niet 123 terecht

10-04-2006, 15:37



Citaat door sarah_1985:
hmm.. het interessert me wel hoor.....alleen k heb niet egt behoefte om me in te verdiepen.....dat komt later wel...
Ook later is later nog steeds later, later komt nooit. Ga beter snel beginnen met bidden. Voordat je het weet wil je het graag, maar kun je het door een gebrek niet

10-04-2006, 15:48

Citaat door hard2handle:
Ook later is later nog steeds later, later komt nooit. Ga beter snel beginnen met bidden. Voordat je het weet wil je het graag, maar kun je het door een gebrek niet
nu zeg je wel wat nuttigs ....

10-04-2006, 16:13

Citaat door Hijaab-O.V.T.S:
nu zeg je wel wat nuttigs ....
Trouwen?

Pagina's : [1] 2