Bekijk volle/desktop versie : elqoba3a hoedjes



05-04-2006, 12:11
Ingrediënten

Voor de vulling:
- 1 kg amandelen, gepeld
- 600 gr suiker
- ¼ kleine glas mazhar
- ½ tl meska
- 1 Marokkaanse theeglas gesmolten boter

Voor het deeg:
- 500 gr slagroom (2 bekertjes van 250ml.)
- 1 kg meel
- 100 gr poedersuiker
- kleurstof naar eigen keuze
- decoratiepareltjes

Ga als volgt te werk

De amandelen samen met het suiker tot spijs malen, daarna voeg je mazhar en de gemalen meska, enboter toe. Dit samen goed kneden, en in een kom doen. Daarna ga je het deeg maken. Doe de slagroom in een kom, voeg dan de suiker, en dan geleidelijk de bloem toe, tot je een soepele deeg hebt. Dus de bloem niet in 1 keer erin doen, maar beetje voor beetje, het kan zijn dat je minder nodig hebt dan de hoeveelheid die ik heb aangegeven. En als het toch te stevig is, moet je er wat slagroom of eventueel melk bij toevoegen. Dan verdeel je het deeg in 3 stukken, en bewaar het in plastik.
Ongeveer 100 gr deeg, verdeel je in 2-en of 3-en, en daar meng je de kleurstof naar eigen keuze mee, en hier maak je hele kleine dunne sliertjes van om om het hoedje te versieren.
Daarna rol je een stuk deeg uit, en daar steek je circels van 4 cm, en van 6cm uit. Die van 4cm dient voor de onderkant, daar leg je een bolletje amandelspijs met de grootte van een olijfje in, in het midden. Dan leg je de circel van 6cm eroverheen, druk dit mooi eromheen zodat je de vorm van een hoedje krijgt. Wel stevig drukken, zodat het blijft plakken. Ga het geheel vervolgens versieren met een pincetje, en leg dan een gekleurd deeglintje eromheen, en druk daar een pareltje in. En zo maak je alles af. Daarna bak je het op ongeveer 150 graden, net zoals bij lek3ab leghzal, ze moeten niet donker worden

05-04-2006, 12:25



Citaat door karima-30-:
Ingrediënten

Voor de vulling:
- 1 kg amandelen, gepeld
- 600 gr suiker
- ¼ kleine glas mazhar
- ½ tl meska
- 1 Marokkaanse theeglas gesmolten boter

Voor het deeg:
- 500 gr slagroom (2 bekertjes van 250ml.)
- 1 kg meel
- 100 gr poedersuiker
- kleurstof naar eigen keuze
- decoratiepareltjes

Ga als volgt te werk

De amandelen samen met het suiker tot spijs malen, daarna voeg je mazhar en de gemalen meska, enboter toe. Dit samen goed kneden, en in een kom doen. Daarna ga je het deeg maken. Doe de slagroom in een kom, voeg dan de suiker, en dan geleidelijk de bloem toe, tot je een soepele deeg hebt. Dus de bloem niet in 1 keer erin doen, maar beetje voor beetje, het kan zijn dat je minder nodig hebt dan de hoeveelheid die ik heb aangegeven. En als het toch te stevig is, moet je er wat slagroom of eventueel melk bij toevoegen. Dan verdeel je het deeg in 3 stukken, en bewaar het in plastik.
Ongeveer 100 gr deeg, verdeel je in 2-en of 3-en, en daar meng je de kleurstof naar eigen keuze mee, en hier maak je hele kleine dunne sliertjes van om om het hoedje te versieren.
Daarna rol je een stuk deeg uit, en daar steek je circels van 4 cm, en van 6cm uit. Die van 4cm dient voor de onderkant, daar leg je een bolletje amandelspijs met de grootte van een olijfje in, in het midden. Dan leg je de circel van 6cm eroverheen, druk dit mooi eromheen zodat je de vorm van een hoedje krijgt. Wel stevig drukken, zodat het blijft plakken. Ga het geheel vervolgens versieren met een pincetje, en leg dan een gekleurd deeglintje eromheen, en druk daar een pareltje in. En zo maak je alles af. Daarna bak je het op ongeveer 150 graden, net zoals bij lek3ab leghzal, ze moeten niet donker worden
bedankt dame

ik heb deze hoedjes vaak gemaakt, en het recept was van KP, ze zijn zo schattig

Groetjes

05-04-2006, 13:51

Citaat door fientje:
heb jij foto ervan
Deze foto komt uit de boek van Nadia johri





groetjes

05-04-2006, 15:49

Citaat door fientje:
dank uuuuuuuuu wel zo ziet er mooi uit zal ik zeker proberen bedankt
graag gedaan

ze zijn wel lekker

05-04-2006, 19:24



Citaat door fientje:
ok bedankt iik zal ze zeker proberen
inschaAllah

05-04-2006, 21:48
ik heb dit 2 keeer gemaakt, volgens me recept van KP.. lekker

06-04-2006, 16:32

Citaat door fientje:
ik vind ze mooi van uitzicht bij mij is dat zo als ik iets zie op foto dan kan ik het maar pas maken
klopt dat heb ik ook

06-04-2006, 20:57

Citaat door fientje:
ik vind ze mooi van uitzicht bij mij is dat zo als ik iets zie op foto dan kan ik het maar pas maken
inscha Allah..wallah is heel erg lekker en ook ziet heel mooi uit...