Bekijk volle/desktop versie : Mijn biscuitgebak was niet perfect (tips)



31-03-2006, 21:42
Krimpt in de oven: cake is bij een te hoge temperatuur gebakken of te lang gebakken.

31-03-2006, 21:43


Krimpt en rimpelt tijdens het afkoelen: niet lang genoeg gebakken, of afxxxxxng in de tocht.

31-03-2006, 21:45
Witte stippen op de bovenkant: suiker is niet opgelost. Suiker moet geleidelijk aan de geklopte eieren worden toegevoegd en voor elke nieuwe toevoeging geklopt worden tot hij volledig is opgelost.

31-03-2006, 21:46
Plat en taai: bloem en vocht zijn op incorrecte wijze door het beslag geschept. Driemaal gezeefde bloem moet met voorzichtige draaibewegingen door het beslag worden geschept.

31-03-2006, 21:48


Bleek en kleverig aan de bovenkant: bij een te lage oventemperatuur gebakken, of op een verkeerde positie in de oven.

31-03-2006, 21:49
Korstachtig: bij een te hoge oventemperatuur gebakken, op een verkeerde positie in de oven, of in een te kleine vorm. Hoge bakvormen beschermen het beslag.

31-03-2006, 21:51
Kleurverschil op de bovenkant: beslagresten uit de kom zijn niet goed gemengd met de rest van het beslag. Resten zijn altijd donkerder van kleur dan het eigenlijke beslag.

31-03-2006, 21:53
Ingezakt in het midden: te kleine vorm waardoor het gebak te snel rijst en inzakt. Oventemperatuur wellicht te hoog waardoor biscuitdeeg ook te snel rijst. Gebak is misschien nog niet gaar of de ovendeur is in de eerste helft van de baktijd open geweest.



The end ; )