Bekijk volle/desktop versie : Vader wil stichting om jongeren te helpen



31-03-2006, 20:47
AMERSFOORT/LEUSDEN - De 16-jarige Amersfoorter Babak Hadjipour is vanmiddag begraven op begraafplaats Rusthof in Leusden. Tijdens een voorafgaande plechtigheid in de aula van Rusthof kondigde zijn vader aan dat hij een stichting gaat oprichten die jongeren wil helpen.


[SIZE="2"]Rouw bij de condoleance van Babak. FOTO HARRY VERKUYLEN [/SIZE]

In zijn toespraak moest vooral de politie het ontgelden. ,,Mijn zoon heeft veertig boetes omdat hij ergens stond waar het niet mocht. Maar wij moesten 25 dagen wachten voordat de melding van een pistool serieus werd genomen.’’ De Nieuwlandse vrienden van Babak lieten tijdens de plechtigheid weten niet uit te zijn op wraak.

Er waren zo’n 300 mensen aanwezig bij de emotionele bijeenkomst. In de ochtenduren was afscheid genomen van de zaterdag vermoorde Amersfoortse tiener Babak. Hij lag opgebaard in uitvaartcentrum De Haan en Van de Kamp aan de Mozartweg in de Amersfoortse wijk Randenbroek. Daar werden ook de ouders gecondoleerd.

Politie was zowel ’s ochtends als ’s middas niet zichtbaar aanwezig.

Babak werd zaterdagmiddag in de binnenstad bij de Kamperbinnenpoort neergeschoten door een 19-jarige plaatsgenoot te midden van winkelend publiek. Woensdagavond werd hij herdacht tijdens een stille tocht, die door burgemeester Van Vliet op het laatste moment werd afgelast omdat de familie van de vermoorde Babak groot gevaar liep. Desondanks ging de mars van start.

Bron: AD.nl