Bekijk volle/desktop versie : gezocht Islamieten



29-03-2006, 03:37
De Universiteit Utrecht voert op dit moment een onderzoek uit naar de psychische gezondheid van homoseksuelen met een islamitische achtergrond. Wetenschappelijk onderzoek naar de relatie (homo)seksualiteit en psychische gezondheid onder migranten is er tot nu toe nauwelijks. Het project is om deze reden uniek. Onderzoekers roepen mensen uit de doelgroep deel te nemen en een vragenlijst in te vullen.

Het Utrechtse empirisch onderzoek richt zich op homoseksuele islamitische mannen en vrouwen in Nederland. Onderzocht zullen worden hun religieuze (islamitische) overtuiging, psychische gezondheid en acculturatiestrategieën. Hebben islamitische homoseksuelen meer psychische klachten - in het bijzonder psychosomatische klachten, depressie, angst, en middelenmisbruik - dan autochtone heteroseksuelen en homoseksuelen? Wat zijn specifieke hulpbehoeften van deze groep?

Resultaten zullen worden vergeleken met bestaande gegevens van autochtone homoseksuelen.
Met de resultaten kan aansluiting van de reguliere geestelijk gezondheidszorg bij de noden en vragen van de doelgroep worden verbeterd en de maatschappelijke acceptatie vergroot.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door A. Schouten en J. Veldhoen en staat onder supervisie van dr. J.W. Knipscheer. Onderzoekers werken intensief samen met belangenverenigingen voor deze doelgroep. Ze roepen homoseksuele mannen en vrouwen met een islamitische achtergrond op een vragenlijst in te vullen. Ook hulpverleners in de ggz of elders die mensen uit de doelgroep kennen, worden gevraagd mee te werken door hen te wijzen op de vragenlijst.



http://research.fss.uu.nl/schouten/index.php?sid=6

29-03-2006, 03:39


That's why I love this country!