Bekijk volle/desktop versie : wie kan me wat raad geven ik moet een belangrijk beslissing nemen27-05-2002, 08:19
asalaam aleikoem,
lieve zusters en broeders in islam,
ik sta op het punt om een belangrijk stap te nemen in mijn leven en datis het huwlijk alleen wilde ik heel graag met een goeie moslimman trouwen die zich aan de soena van de profeet s.a.s houdt.
maar de jongen die met me wil trouwen die bid wel enzo maar ik wil heel graag een trouwfeest met anacheed en hadieth houden en ik weet van deze jongen dat hij muziek luistert en ik vind het moeilijk om nu te beslissen.
een sttuk van me zegt ja en de andere deel die zegt van nee wacht misschien kom je nog die goeie moslimjongen tegen en ik ben van plan om te wachten inscha-alah maar ik zou het graag van jullie willen weten wat ik zou kunnen doen wa jazakoem alah gairan.
asalaam aleikoem

27-05-2002, 08:48


lieverd,
ik denk dat wij niet zo'n beslissing voor je kunnen nemen.
Ik zal je echter wel vertellen hoe ik erover denk. Ik vind het wel zeer rigoureus om te zeggen....dan trouw ik niet met je omdat hij op jullie feest muziek wel. Kijk als we allemaal om meningsverschillen uit elkaar gaan/scheiden,dan zou geen huwlijk meer stand houden. Ik heb ook meningsverschillen met mijn verloofde.........maar elkaar respecteren en begrip tonen voor elkaars mening is zeer belangrijk. En geduld is een schone zaak. Want misschien dat hij nu nog muziek luistert maar later niet meer .................

En houden jullie een gezamelijke feest in een ruimte of net als de meesten ieder in zijn eigen ruimte? zo ja dan kan jij op jou feest doen wat je wilt en hetzelfde geldt vooor hem.

En ik denk ook dat je goed naar je hart moet luisteren........of je genoeg van deze jongen houdt om ondanks een meningsverschil toch bij hem te blijven............of is het een beetje zo dat je gevoelens toch al niet zo sterk waren en stieken naar een uitweg zoekt en dit als goed excuus ziet om uit elkaar te gaan. Dit zeg ik niet om je te beledigen of wat dan ook,maar aangezien je om zoiets denkt bij hem weg te willen gaan...dan denk ik toch: wat voel je dan voor deze jongen?

ik hoop je enigszins geholpen te hebben

27-05-2002, 12:58
Salem Aleikom Warahmatolah Wabarakatoh

he zuster van me ik wil je zeggen dat je in een situatie zit, die als moslim zijnde heel makkelijk op te lossen is.
we weten allemaal dat alle problemen die er bestaan,
er een oplossing voor is.
en de oplossing kunnen we vinden in de Heilige koran die we van onze boodschapper openbaard hebben gekregen.
dus meid ik zou zeggen ga Allah swt smeken om het geen je wil,
verricht smeekbedes, en verricht salaat istighara en geheid dat je de juiste beslissing zult nemen.

(wat is het leven toch makkelijk met dat ene boekje)

ik wens jou veel sterkte en moge Allah swt jou bijstaan in het leven en het hiernamaals

Wasalem alaikom
ijd

28-05-2002, 10:09
salaam sasabel,

een vraagje luister jij dan helemaal geen muziek?
al annashiet is ook leuk om op je bruiloft te doen, maar het loopt toch altijd uit naar chaabi muziek hoor!

en hoe wil je nou alhadiths op je bruiloft doen? ik snap niet wat je daarmee bedoeld?

thallaw
al_tetouania

28-05-2002, 11:21


salaam

Ik vind het heel erg knap van je dat je geen muziek op je eigen bruiloft
doet. Maar als de jongen wel muziek wil doen vind ik dat hij het gewoon moet doen het is ten slotte ook zijn bruiloft. En ik vind niet dat je daar voor je verloving moet verbreken. Ten zij je niet van hem hou. Maar het is jouw beslissing. alles is mektab dus denk er gewoon rustig over na. Je hebt alle tijd. Veel succes en een leuke bruiloft als het door gaat.

masalaama
leila

04-06-2002, 21:31
Salaam moe3leikoem wara7matoelahi wa barakatoe,

Ye oghtyyy,ik sluit me helemaal aan bij zuster tilila, doe salaat istikhara en ga dan op je gevoel af,zegt je gevoel neeeee ik wacht op de juiste moslimman,dan vind ik dat je dat moet doen,zegt je hart,ja ik wil,moet je t doen.

Maar oghty ik raad je aan trouw met een goed praktizerende moslimman die zich aan de koraan en de soenna houd inschaallah!

Moge Alllah swt je helpen bij je besluit .amien.

Nog 1 ding zuster: Echt geloof is het allerbelangrijkste! Stel dat boven alles,ook boven maar hij is wel lief of ja maar hij bid wel.
Je snapt wat ik bedoel zuster.

Moge Allah swt je leiden. amien.

SAlaam moe3leikoem wara7matoelahi wa barakatoe,

04-06-2002, 21:42
een bruiloft is maar eenmalig... wanneer jij inschat dat je op andere punten geen belangrijke meningsverschillen hebt dan zeg ik:

trouwen ))