Bekijk volle/desktop versie : LPF tegen vorming Europese partijen (PvdAer wil Blair als boegbeeld)



27-03-2006, 17:50
LPF tegen vorming Europese partijen
BRUSSEL - De LPF is woedend op het Europees Parlement, dat de vorming van Europese politieke partijen wil stimuleren. Nationale partijen komen daardoor in het gedrang, stelt de LPF, die zelf niet in het Europarlement is vertegenwoordigd.

„Onvoorstelbaar dat de Brusselse bureaucraten zo een greep naar de macht durven doen”, liet Kamerlid Mat Herben maandag weten. „Het subsidiëren van Europese partijen leidt tot een kritiekloze applausmachine voor de Europese uitbreiding. Dit bewijst eens te meer dat het Europees Parlement overbodig is. Meer macht voor dit schertsparlement, zoals was voorzien in de Europese grondwet, is het begin van het einde van de Europese samenwerking.

Herben vindt dat de politieke partijen in de EU-landen te veel verschillen om goed samen te werken. Zo is er volgens hem weinig overeenkomst tussen bijvoorbeeld Balkenende en Berlusconi, hoewel het beiden christendemocraten zijn.

De LPF vraagt de Nederlandse regering daarom zich krachtig te keren tegen dit plan. Staatssecretaris Atzo Nicolai (Europese Zaken) sprak zich donderdag al uit tegen Europese kieslijsten voor het Europees Parlement.

De PvdA toont zich echter groot voorstander. PvdA-leider Max van den Berg wil graag de Britse premier Blair als boegbeeld bij de Europese parlementsverkiezingen in 2009, meldde Van den Berg vrijdag.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/36000621/LPF_tegen_vorming_Europese_partijen.html

27-03-2006, 21:10


Ik dacht dat een boegbeeld bij voorkeur
een vrouw moest zijn?